Ποιος θα πει όχι σε ένα λαχταριστό cheesecake με τραγανό μπισκότο και αφράτη κρέμα τυριού; Εγώ πάντως όχι!
Απλό και εύκολο, ιδανικό ακόμα και γι’ αυτούς που προσέχουν, αφού μπορείτε άνετα να αντικαταστήσετε κάποια από τα υλικά του με light.
- Υλικά (για 12 μερίδες)
- 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)
- 1 πακέτο μπισκότα (Digestive, εναλλακτικά πτι μπερ ή oreo)
- Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
- 600 γραμμάρια τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
- 300 γραμμάρια ξινή κρέμα (sour cream) ή ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 300 γραμμάρια ανθότυρο
- 300 γραμμάρια ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε και καστανή)
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- Χυμός ενός λεμονιού
- 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 4 μεγάλα αυγά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε το πυρέξ που θα ψήσουμε το cheesecake με το βούτυρο. Το βγάζουμε όταν λιώσει το βούτυρο και ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με τα μπισκότα και το αλάτι στο multi για να ενοποιηθούν τα υλικά και να σπάσουν τα μπισκότα (προσοχή όμως να μη γίνουν θρύμματα). Στη συνέχεια στρώνουμε στο βουτυρωμένο πυρέξ το μείγμα πιέζοντάς το καλά και το ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς Κελσίου.
- Εν τω μεταξύ τοποθετούμε στο μίξερ και χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει αφράτο και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και το αλάτι. Τέλος, προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα, την ξινή κρέμα και το ανθότυρο.
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα (περίπου 3 ώρες).
- Αν θέλουμε γαρνίρουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
ΤΙP
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα Digestive χωρίς ζάχαρη, για να γλυτώσετε θερμίδες.