Οι 5 απίθανες ιστορίες του θρυλικού Dirty Dancing

Όταν 27 χρόνια πριν τοDirty Dancing έκανε την πρεμιέρα του στην μεγάλη οθόνη κανείς από τους συντελεστές, ούτε καν οι παραγωγοί του, δεν περίμεναν πως θα γινόταν εμμονήεκατομμυρίωνανθρώπων. Σήμερα, βρίσκουμε τις backstage ιστορίες του ακόμη πιο συναρπαστικές κι υπέροχες.
Οι 5 απίθανες ιστορίες του θρυλικού Dirty Dancing



Το Dirty Dancing με τον σέξι Patrick Swayze και την διψασμένη για περιπέτειες Jennifer Grey έκανε εισπράξεις που άγγιξαν τα 214 εκατομμύρια δολάρια, κέρδισε 1 Oscar,1 Grammy και 1 Χρυσή Σφαίρα, με το soundtrack να ξεπερνάει στα charts τόσο τον Michael Jackson όσο και τον Bruce Springsteen. Θεωρείται μέχρι και σήμερα ως μια από τις κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών! Κι όπως. Υπάρχουν μυστικά του που μόλις τώρα μαθαίνουμε! Εσύ ήξερες πως...

1.Στην πρώτη προβολή οι παραγωγοί δεν έμειναν ευχαριστημένοι και παραλίγο να μην βγει ποτέ στα cinema.

Όταν έγινε η πρώτη προβολή, οι σεναριογράφοι και οι παραγωγοί δεν έμειναν καθόλου ευχαριστημένοι και αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν την ταινία απευθείας στην αγορά video. Η Jennifer Grey θυμάται "Όταν τελειώσαμε τα γυρίσματα λέγαμε πως δεν θα το δει κανείς ποτέ και βασανιζόμαστε για το τίποτα". Οι προσδοκίες όλων δεν επαληθεύτηκαν και έτσι το "Dirty Dancing" βγήκε στις σκοτεινές αίθουσες τελικά γνωρίζοντας παγκόσμια αποθέωση!

2. Ο τίτλος της ταινίας βγήκε χωρίς να υπάρχει... σενάριο.

Η Linda Gottlieb, παραγωγός της MGM, κάλεσε την σεναριογράφο, Eleanor Bergstein, για γεύμα αλλά και για να συζητήσουν κάποια ιδέα για ταινία. Αφού άκουσε την ιδέα της Bergstein για μια ταινία που να έχει απλά μέσα latin χορό, ρώτησε για το σενάριο. Η απάντηση της Bergstein ήταν πως... δεν υπήρχε σενάριο και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι πρώτες συζητήσεις για το πως πρέπει να είναι η ταινία. Ο τίτλος της ταινίας βγήκε από την συζήτηση των δυο γυναικών και συγκεκριμένα από τα παιδικά χρόνια της Bergstein "Μεγάλωσα στο Brooklyn, ο πατέρας μου ήταν γιατρός και ήμουν τόσο άτακτη που πήγαινα απέναντι για... dirty dancing"!

3.H ταινία γυρίστηκε το φθινόπωρο, οπότε τα πράσινα φύλλα που υπάρχουν είναι... βαμμένα!

Η ταινία γυρίστηκε στα μέσα Οκτώβρη, παρά το γεγονός πως όσα είδαμε διαδραματίζονται τον χειμώνα. Το τεχνικό staff  έτσι αναγκάστηκε να... βάψει τα φύλλα στα δέντρα πράσινα, ώστε να ταιριάζει το στόρι με το φυσικό τοπίο. Όπως αναφέρει ο Mike Porterfield, o οποίος ήταν υπεύθυνος για τα γυρίσματα εκτός πλατό "Οι θάμνοι ήταν μαύροι και μαραμένοι! Πήραμε σπρέι και τους βάψαμε πράσινους για να γυριστούν οι σκηνές".

4. Η λίμνη ήταν τόσο παγωμένη που δεν έγιναν κοντινά στους ηθοποιούς επειδή είχαν γίνει τα χείλη τους... μπλε.

Ο αείμνηστος πρωταγωνιστής τoυ Dirty Dancing, Patrick Swayze, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για αυτή την σκηνή: "Ήταν τρομακτικά! Είχαμε πάθει υποθερμία! Παρά το γεγονός πως η Jennifer ήταν αρκετά αδύνατη το να σηκώνεις συνέχεια κάποιον μέσα στο νερό, είναι πολύ δύσκολο. Νόμιζα σε κάποιες στιγμές πως ζυγίζει ένα τόνο! Μέχρι να γυριστεί η σκηνή, τα χέρια μου είχαν γίνει αδύναμα σαν λάστιχο, ενώ και οι δυο μας είχαμε πάθει υποθερμία"!

5. O Patrick Swayze έκανε τα πάντα για να κόψει από το σενάριο την χαρακτηριστικότερη ατάκα της ταινίας "Nobody puts baby in a corner"!

"Μισούσα εκείνη την ατάκα", είχε δηλώσει ο Swayze στο AFI. Αργότερα ο πρωταγωνιστής παραδέχθηκε πως η ατάκα αυτή έμεινε στην ιστορία. Μάλιστα, όταν η υγεία του είχε επιβαρυνθεί αρκετά από τον καρκίνο, έλεγε συχνά "Nobody puts Patrick's pancreas in a corner".