Mαλλιά όμορφα και λαμπερά χωρίς extra κόστος! Κι όμως γίνεται

Με απλά προϊόντα από την κουζίνα σου, φτιάξε τις δικές σου μάσκες περιποίησης.
Mαλλιά όμορφα και λαμπερά χωρίς extra κόστος! Κι όμως γίνεται



Τα μαλλιά σε μια γυναίκα είναι το πάθος της. Θέλει να είναι όμορφα, πλούσια περιποιημένα, γι αυτό άλλωστε και το κομμωτήριο είναι από τις αγαπημένες της δραστηριότητες. Ωστόσο, το καθημερινό μπιστολάκι μόνο καλό δεν κάνει αφού τα μαλλιά σου σπάνε και ταλαιπωρούνται. Τώρα μπορείς να τα περιποιηθείς χωρίς να ξοδευτείς. Φτιάξε την κατάλληλη μάσκα μόνη σου. Οι επιλογές είναι πολλές και εμείς σου προτείνουμε κάποιες.

1. Το κόκκινο χρώμα και γενικά όλες οι αποχρώσεις του είναι δύσκολο να διατηρηθεί μαλλιά και θέλει αρκετή περιποίηση. Τις πρώτες μέρες φαίνεται ζωντανό και φωτεινό, όμως δεν αργεί να ξεθωριάσει. Αν είσαι από αυτές που έχουν κόκκινα μαλλιά τότε ένας αποτελεσματικός τρόπος να τα κάνεις και πάλι λαμπερά είναι ο χυμός από cranberry. Ναι, εκτός από αντιοξειδωτικός θα σε βοηθήσει να τονίσεις το χρώμα. Ο τρόπος είναι απλός, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις τον χυμό στα μαλλιά σου για περίπου 5 λεπτά. Ξέπλυνε και θα τα δεις όπως την πρώτη μέρα της βαφής.

2. Υπάρχουν πολλές θεραπείες για τα μαλλιά και όποτε πηγαίνεις στο κομμωτήριο σίγουρα σου προτείνουν αρκετές, όμως λόγω της τσουχτερής τιμής το πιθανότερο είναι να τις αποφύγεις. Τώρα μπορείς μόνη σου να κάνεις τα μαλλιά σου πιο ανθεκτικά με έναν απλό και γρήγορο τρόπο και το κυριότερο οικονομικό. Προστάτευσέ τα διαλύοντας ένα πακέτο ζελατίνης σε ζεστό νερό. Απλωσέ το κατά μήκος και κάνε ελαφρύ μασάζ για 30 λεπτά.

3. Τα αυγά εκτός από πολύ ωραία ομελέτα έχουν και άλλες χρήσεις, καθώς περιέχουν βιταμίνες Α, Ε και D, που τρέφουν τα μαλλιά και το δέρμα. Ακόμα κι αν έχεις ευαίσθητη μύτη, μπορείς να χτυπήσεις ένα αυγό και να το προσθέσεις μέσα στο σαμπουάν σου. Τα μαλλιά σου θα γίνουν πιο μαλακά και όμορφα. Επίσης μπορείς να κάνεις μια απλή μάσκα εφαρμόζοντας τα χτυπημένα αυγά στα μαλλιά σου τα οποία έχεις πιάσεις κοτσίδες. Τύλιξέ τα και με πλαστική μεμβράνη και άστο να δράσει για 15 λεπτά προτού ξεβγάλεις.

4. Τώρα δε χρειάζεται να παλεύεις με το πιστολάκι και τη φυσούνα για να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου, ούτε να πηγαίνεις κάθε τρεις μέρες στο κομμωτήριο. Αν θέλεις ένα πιο... ζωηρό κεφάλι, χρησιμοποίησε μπύρα. Άφησέ την ανοιχτή να εξατμιστεί για μία με δύο ώρες και στη συνέχεια βάλ' τη σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψέκασε τα ξηρά μαλλιά σου. Μία παρόμοια μάσκα είναι να συνδυάσεις 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο, 1/2 φλιτζάνι μπύρα και 1 αυγό. Απλωσέ το στα μαλλιά σου για 15 λεπτά.