Υποφέρεις από αϋπνία; 5 απλά βήματα για καλύτερο ύπνο

Εάν έχεις δοκιμάσει τα πάντα για να σε πάρει ο ύπνος, χωρίςαποτέλεσμα, ήρθε η ώρα να ακούσεις:Ακολούθησε τα tips που σου προτείνουμε καιθα κοιμάσαι σαν πουλάκι!
Υποφέρεις από αϋπνία; 5 απλά βήματα για καλύτερο ύπνοΥποφέρεις από αϋπνία; Κοιμάσαι αλλά... ξυπνάς πολλές φορές το βράδυ; Σίγουρα η επόμενη μερά θα είναι κόλαση μετά από ένα τέτοιο βράδυ, ενώ ο οργανισμός σου θα είναι πεσμένος χωρίς να έχεις διάθεση και ενέργεια για τίποτα. 

Για αυτό, σου βρήκαμε τα πιο εύκολα βήματα για να το αντιμετωπίσεις ανώδυνα! 

1. Βάλε πρόγραμμα 
Προσπάθησε να πέφτεις για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ και να ξυπνάς την ίδια ώρα κάθε πρωί. 

2. Άσε στην άκρη το pc  
Μην ασχολείσαι τον υπολογιστή, την τηλεόραση και γενικά οτιδήποτε... ηλεκτρονικό τουλάχιστον 2 ώρες πριν κοιμηθείς, γιατί το μόνο που καταφέρνεις έτσι είναι να μένεις συνεχώς ξάγρυπνη. 

3. Απέφυγε τον απογευματινό καφέ 
Θα σου κάνει καλό να αποφεύγεις τον καφέ μετά το μεσημεριανό γεύμα, γιατί η καφείνη είναι ένας σοβαρός λόγος ειδικά αν είσαι ευαίσθητη, στο να μην σε αφήνει να χαλαρώσεις ώστε να απολαύσεις έναν καλό ύπνο. 

4. Άνοιξε το παράθυρο 
Η'... τον ανεμιστήρα! Γενικά οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες βοηθούν σε έναν καλύτερο ύπνο. 

5. Χαλάρωσε... 
Καθάρισε το μυαλό σου από οποιαδήποτε σκέψη και κυρίως μην σκέφτεσαι τα άσχημα της ημέρας ή τι θα γίνει αύριο. Είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις. Στην ανάγκη, κάνε yoga, ένα ζεστό μπάνιο ή διάβασε ένα βιβλίο.