Όταν ο James Franco κατέκτησε το Φεστιβάλ Βενετίας

Ο ηθοποιός συνεχίζει να μας ξαφνιάζει με κάθε του κίνηση. Αυτή τη φορά μετέτρεψε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας σ' ένα μεγάλο στούντιο για τις ανάγκες της νέας του ταινίας.
James Franco Venice Festival 2014



Το φετινό Φεστιβάλ Βενετίας (ήταν το 71ο ) ήταν και το πιο βαρετό. Έλειπαν οι μεγάλες παραγωγές και τα μεγάλα ονόματα, αφού οι περισσότεροι επέλεξαν να παρευρεθούν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.  Να’ ναι καλά ο James Franco, που για άλλη μια φορά μας έδωσε κάτι να συζητάμε.

Αυτή τη περίοδο ο ηθοποιός / σκηνοθέτης / παραγώγός / σεναριογράφος / και γενικότερα καλλιτέχνης Franco, γυρίζει τη νέα του ταινία Zeroville και φρόντισε να γυρίσει μια σκηνή κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και μάλιστα ενώ βραβεύτηκε ο ίδιος. Είχε ανακοινωθεί άλλωστε σχετικά νωρίς ότι θα βρεθεί στο Φεστιβάλ για να παραλάβει το Glory to the Filmmaker βραβείο.

Στο κόκκινο χαλί τον είδαμε με ξυρισμένο κεφάλι και τατούαζ με τους Elizabeth Taylor και Montgomery Clift (υποψιάζομαι κι ελπίζω να μην πρόκειται για πραγματικό τατουάζ). Φωτογραφία του με ξυρισμένο κεφάλι είχε ανεβάσει άλλωστε και ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Instagram. Και όταν το πρωτοείδα, είχα τρομάξει θα το πω.

 

Όταν λοιπόν βρέθηκε στην αίθουσα για να παραλάβει το βραβείο του, έγιναν τα εξής: στη σκηνή εμφανίστηκε ο διευθυντής του φεστιβάλ, Alberto Barbera και έδωσε έναν τιμητικό λόγο στα ιταλικά, για τον ιταλό ηθοποιό Isaac Jerome. Ο Franco, μέσα στον ρόλο του, σηκώθηκε και φώναξε «αυτό δεν είναι το όνομα μου». Εννοείται ότι κανείς δε γνώριζε τι συνέβαινε, μέχρι που η σκηνή επαναλήφθηκε μια ακόμη φορά και ο Franco τους ανακοίνωσε ότι όλοι οι θεατές βρίσκονται αναγκαστικά μέσα στο γύρισμα. Έτσι, γιατί ο Franco μπορεί