Πώς να χάσεις κιλά κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού!

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας ολοένα και αυξάνονται αλλά η υπόθεση... αδυνάτισμα μπορεί να γίνει εύκολη με τις δουλειές του σπιτιού!
Πώς να χάσεις κιλά κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού!Ξεκινάς την ημέρα σου με κάθε πρόθεση να γυμναστείς αλλά οι ρυθμοί της καθημερινότητας σεν αναγκάζουν να το ξεχνάς, ωστόσο μπορείς μέσα από τις δουλειές του σπιτιού αλλά και του γραφείου να παραμείνεις σε φόρμα!

H αρχή των παρακάτω ασκήσεων στηρίζεται στη λογική "αν ζυγίζεις αρκετά θα χάσεις και αρκετά, αν ζυγίζεις λίγο θα χάσεις λίγο", καθώς έχει να κάνει με την καύση θερμίδων του σωματικού βάρους του καθενός.

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ηλεκτρική σκούπα: Η διαδικασία του σκουπίσματος με την ηλεκτρική το πρωί θα σε βοηθήσει να χάσεις περίπου 65 θερμίδες μέσα σε 15 λεπτά. Αν μάλιστα φορέσεις και βαράκια στους καρπούς τότε αυτόματα η καύση των θερμίδων αυξάνεται.

Γενική καθαριότητα: Εκτός από τους προφανείς λόγους (η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, μην το ξεχνάμε), η γενική καθαριότητα μπορεί να προκαλέσει καύσεις οι οποίες φτάνουν τις 250 θερμίδες!

Σκάλισμα κήπου: Ωραία εργασία και πάνω από όλα χρήσιμη στην διαδικασία αδυνατίσματος! Έχει μετρηθεί πως η ενασχόληση με τον κήπο καίει περίπου 400 θερμίδες την ώρα, νούμερο το οποίο φυσικά και μπορεί να αυξηθεί, ανάλογα με την ένταση που γίνονται οι εργασίες.

Άκου μουσική: Οι extra κινήσεις δίνουν και extra καύσεις. Ακόμη και σε μια καρέκλα η αρχή παραμένει η ίδια. Έτσι, μαζί με τις δουλειές η μουσική σου δίνει τον τόνο να κινείσαι διαρκώς και έτσι να καίς και περισσότερες θερμίδες.

ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Στάσου όρθια: Είναι δύσκολο να σηκωθείς από τον υπολογιστή στη δουλειά ωστόσο μια ώρα εργασίας σε όρθια θέση σημαίνει καύσεις που αγγίζουν τις 35 θερμίδες!

Καθιστική άσκηση: Και όμως μπορεί να γίνει και να προσφέρει αρκετά. Με τα πόδια στην άκρη του γραφείου, σπρώξε την καρέκλα ενώ με τα χέρια πάνω στο γραφείο σπρώξε τον κορμό κάνοντας έτσι ένα είδος push ups καίγοντας παράλληλα και 80 θερμίδες.

Η σωστή στάση του σώματος: Αν κάθεσαι σε ευθεία θέση κρατώντας το στομάχι ευθυγραμμισμένο με τον κορμό και τους μύες σφιγμένους τότε έχεις κάψει περίπου 15 θερμίδες μέσα σε μια ώρα.

Βάρη στο γραφείο: Καλό θα ήταν να έχεις μικρά βαράκια κάτω από το γραφείο σου. Έτσι, όταν για παράδειγμα θα είσαι στο τηλέφωνο, τότε θα έχεις την δυνατότητα να γυμναστείς και να πετύχεις και καύση θερμίδων αλλά και ενδυνάμωση των μυών.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Χρησιμοποίησε τις σκάλες: Ίσως είναι η καλύτερη άσκηση για το ανθρώπινο σώμα. Ανά 12 σκαλιά ο οργανισμός καίει 5 θερμίδες, πολύ μεγάλο νούμερο αν αναλογιστείς πως οι σκάλες είναι μια καθημερινή συνήθεια.

Πλύνε το αμάξι μόνη: ΟΚ, ο χρόνος σου είναι πολύ περιορισμένος μέσα στην καθημερινότητα ωστόσο αν πλύνεις εσύ το αμάξι σου αντί να το πας στο πλυντήριο τότε θα έχεις καταφέρει μέσα σε μισή ώρα να κάψεις 150 θερμίδες.

Σηκώσε τα ψώνια: Είναι άλλη μια καθημερινή ρουτίνα, την οποία όμως αποφεύγοεις λόγω ευκολίας (καροτσάκια). Αν μεταφέρεις τα ψώνια στα στα χέρια τότε αυτόματα καίς 5 θερμίδες και φυσικά η απόσταση που τα κουβαλάς αλλάζει προς τα πάνω αυτό το νούμερο.

Γέλα: Γέλα συχνά και δυνατά! Εκτός ότι το γέλιο χαρίζει μακροζωία, μέσα σε 10 λεπτά σε βοηθά να κάψεος 40 θερμίδες!