Rouan Thai: Η Ταϊλάνδη στην καρδιά της Τρούμπας

Το καλό φαγητό είναι οικογενειακή υπόθεση στο ταϊλανδέζικο εστιατόριο Rouan Thai, κάτι για το οποίο οι πιστοί του θαμώνες διανύουν αρκετά χιλιόμετρα.
Rouan Thai: Η Ταϊλάνδη στην καρδιά της Τρούμπας



Εκεί που νομίζεις ότι έχεις ανακαλύψει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό, εν προκειμένω ένα αυθεντικό ταϊλανδέζικο εστιατόριο στην καρδιά της Τρούμπας, μαθαίνεις ότι το Rouan Thai όχι μόνο λειτουργεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια, αλλά έχει ταΐσει μέχρι και τη βασιλική οικογένεια της Ταϊλάνδης.

Μάρω Παρασκευούδη

Ιδιοκτήτες του εστιατορίου είναι ο κύριος Παύλος και η ταϊλανδέζα σύζυγός του, κυρία Marina Noi, η οποία μαζί με την κόρη τους, Nok Jitima, έχει αναλάβει τα ηνία της κουζίνας. «Δεν μπορείς να μιλάς για αυθεντική ταϊλανδέζικη κουζίνα και να μην εργάζονται ταϊλανδέζοι σε αυτή» μου λέει με νόημα ο κύριος Παύλος και συνεχίζει «Έχει εξευρωπαϊστεί η ασιατική κουζίνα και δεν έχει πλέον καμία σχέση με την αυθεντική. Εμάς μας προτείνει η Πρεσβεία, είχαμε μάλιστα αναλάβει και το catering για τη βασιλική οικογένεια όταν έμενε στη Μεγάλη Βρετανία».

Ο κατάλογος του εστιατορίου είναι χαοτικός, αλλά με λίγη βοήθεια θα κάνεις τις σωστές επιλογές. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις πιάτα όπως curry puff (πίτα γεμιστή με κοτόπουλο, πατάτα και κάρι), tom-yum σούπα και phad thai noodles, αφού θα σου δώσουν μία πρώτη γεύση από αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα κουζίνα. Η συνέχεια εξαρτάται από τις αντοχές σου στα πικάντικα πιάτα. Το κοτόπουλο με κίτρινο κάρι και κρεμμύδι αποτελεί ιδανική επιλογή αν δεν αντέχεις τα καυτερά, ενώ τα πιάτα με κόκκινο ή πράσινο κάρι και φρέσκο τσίλι απευθύνονται σε πιο ‘δυνατούς παίκτες’.

Η Τρούμπα του σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα την περιοχή που απαθανάτισε ο ελληνικός κινηματογράφος της δεκαετίας του '60, αφού τα πράγματα έχουν ηρεμήσει αρκετά. Όσο για το Rouan Thai, μπορεί ο εσωτερικός χώρος να είναι λιτός και να μην σου γεμίζει το μάτι, είναι όμως η φιλοξενία των ανθρώπων που σε κερδίζει. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι ταϊλανδέζοι φημίζονται για το χαμόγελο και την ευγένειά τους.

Υ.Γ. Μην φύγεις χωρίς το fortune cookie σου, γιατί όπως λέει ο κύριος Παύλος: «εκτός από τυχερά είναι και νόστιμα».

 

Info

Rouan Thai

Ναυάρχου Νοταρά 131, Πειραιάς

210 4294494