Οι βλαβερές συνέπειες που έχει το Fast Food στα παιδιά

Τα παιδιά λατρεύουν το “πρόχειρο” φαγητό, όπως και οι γονείς σε πολλές περιπτώσεις, αλλά αυτό έχει βλαβερές συνέπειες όσο μεγαλώνουν.
Οι βλαβερές συνέπειες που έχει το Fast Food στα παιδιά - Κεντρική Εικόνα



Όταν το “πρόχειρο” γεύμα είναι μια στο... τόσο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, αν και καλό θα είναι να αποφεύγεται και αυτό. Όμως, αν γίνει μόνιμη συνήθεια, τότε τα προβλήματα για το παιδί αλλά και για τους γονείς θα αυξηθούν σημαντικά.

Το Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine μετά από έρευνα , δημοσιοποίησε τις αρνητικές επιπτώσεις των fast food στα παιδιά αλλά και τον αντίκτυπο που έχει στην υγεία των παιδιών. Στην έρευνα αποδείχτηκε πως το “πρόχειρο” φαγητό έδινε στα παιδιά και στους έφηβους περισσότερες θερμίδες, οι οποίες ξεπερνούσαν τις 160 επιπλέον, σε σχέση με το σπιτικό φαγητό. Κάτι που σημαίνει πως η παχυσαρκία είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για τα παιδιά.

Τα αρνητικά όμως δεν τελειώνουν εδώ, καθώς τα αναψυκτικά τα οποία καταναλώνονται, αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Παράλληλα τα λίπη που περιέχονται στις τροφές δημιουργούν πρόβλημα στον μεταβολισμό και αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης υπέρτασης και καρδιακών νοσημάτων!

Το μοναδικό θετικό (και αυτό όχι πάντα), είναι πως μερικά παιδιά, τα οποία δεν τρώνε συγκεκριμένα τρόφιμα, παίρνουν αρκετές πρωτεΐνες, στοιχείο που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του σώματος.

Η λύση, φυσικά, είναι το σπιτικό φαγητό ή  ένα  υγιεινό κολατσιό, ώστε το παιδί να αποφύγει το “πρόχειρο” φαγητό. Ιδανικό θα ήταν οι γονείς να ψωνίζουν το Σαββατοκύριακο αυτά που θα καταναλώσει το παιδί μέσα στην εβδομάδα, φτιάχνοντας έτσι και το διατροφικό πλάνο που θα ακολουθηθεί.

Όσο για την κύρια αιτία που οι γονείς συχνά καταναλώνουν με τα παιδιά τους “πρόχειρο” φαγητό; Ο χρόνος είναι η απάντηση, καθώς στην καθημερινότητα δεν υπάρχει η απαιτούμενη ώρα για την προετοιμασία ενός υγιεινού γεύματος...