Τι θα λέγατε γι’αυτές τις πικάντικες μπριζολίτσες που κάνουν τέλεια παρέα με μια ολόφρεσκη πράσινη σαλάτα ή με την αγαπημένη μου συνταγή από ωμά παντζάρια με πορτοκάλι;
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
- 4 σκελίδες σκόρδου πιεσμένες στην πρέσα
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σκόρδο, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, την πάπρικα και τα πιπέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά και δημιουργηθεί μια πάστα.
- Αλείφουμε με την πάστα αυτή και τις δυο πλευρές από τις μπριζόλες μας, τις οποίες έχουμε τοποθετήσει σε ένα πυρέξ.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη το πυρέξ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 έως 3 ώρες.
- Βγάζουμε τις μπριζόλες από το πυρέξ και τις τοποθετούμε σε ένα τηγάνι γκριλιέρα (με ραβδώσεις), το οποίο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 5 - 7 λεπτά από κάθε πλευρά.