8 λάθη γνωστών ταινιών που θα σας εντυπωσιάσουν

Θυμάσαι την αίσθηση όταν μπαίνεις σε αίθουσα κινηματογράφου να δεις μεγάλη παραγωγή και θεωρείς ότι τα έχουν προσέξει όλα και το επίπεδο της δουλειάς τους είναι τέτοιο, που δε σηκώνει λάθη; Τελικά, δεν ισχύει πάντα.
Jack Sparrow



Αν διασκεδάζω ένα πράγμα στις ταινίες, είναι να διαπιστώνω τα λάθη που γίνονται ακόμη κι από μεγάλες παραγωγές, με τεράστιο budget και δεκάδες ανθρώπους, οι οποίο θα έπρεπε να παρακολουθούν τα πάντα.

Φαίνεται ότι κάποιος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του και τα λάθη που ακολουθούν, θα σας κάνουν να δείτε αγαπημένες σας ταινίες με άλλο μάτι.

Το καουμπόικο καπέλο στους Πειρατές της Καραϊβικής

Κανένα πειρατικό πλοίο δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς έναν καουμπόι στο πλήρωμα, φαίνεται να σκέφτηκαν στην πρώτη ταινία των Πειρατών κι έτσι άκρη δεξιά, πίσω από τον Jack Sparrow διακρίνεται ένα λευκό καουμπόικο καπέλο.

Gladiator mistake

Το μηχάνημα γκαζιού στο άρμα του Μονομάχου

Αυτό απλά επιβεβαιώνει τις θεωρίες μου περί εξωγήινων που έφτασαν αιώνες νωρίτερα στη Γη και έδωσαν στην ανθρωπότητα τη τεχνολογία που χρειάστηκε για να αναπτύξει τον πολιτισμό της. Ή κανείς δεν είδε στο μοντάζ το γκάζι, που προφανώς έδινε ενέργεια στο άρμα, για να το καλύψει.

Το μωρό ρακούν που εξαφανίζεται στο Bambi

Δε ξέρω γιατί ν’ ανησυχήσω περισσότερο. Για τη μητρική αποτυχία του ρακούν, που συνεχίζει να γλύφει το μωρό της, ακόμη κι όταν αυτό εξαφανίζεται ή για τη Disney, που να, είναι η Disney; (Στην εκδοχή του DVD, το λάθος αυτό έχει διορθωθεί).

Τα αυτοκίνητα πίσω από τα άλογα του Braveheart

Τι ωραίος τρόπος να σου χαλάσει η αίσθηση της εποχής. Στη σκηνή της μάχης είναι αρκετά ευδιάκριτο, αλλά έμαθα πρόσφατα ότι συμβαίνει και δεύτερη φορά, όταν ο Wallace φιλάει το πτώμα της Murron.

Braveheart mistake

Οι τρύπες από σφαίρα στον τοίχο του Pulp Fiction, πριν τον πυροβολισμό

Κανονικά η συνέχεια της σκηνής λειτουργεί κάπως έτσι: κάποιος εμφανίζεται από το πουθενά, πυροβολεί τους Vincent και Jules, αστοχεί, εκείνοι τον σκοτώνουν και ο Jules σκέφτεται να παραιτηθεί, αφού νιώθει ότι από θεϊκή παρέμβαση δε σκοτώθηκε. Προφανώς κάναμε λάθος. Οι τρύπες ήταν ήδη εκεί και το όπλο είχε άσφαιρα (?!@$?).

Η κομπάρσος που ανεβάζει το φερμουάρ τη στο Teen Wolf

Θα προτιμούσα να μην μάθω ποτέ ότι αυτό ήταν λάθος, αφού αυτή η μικρή λεπτομέρεια έκανε τη σκηνή πολύ καλύτερη. Μοιάζει με άντρα, αλλά σε άλλο πλάνο φαίνεται ότι είναι γυναίκα και το λάθος αυτό είναι από τα πιο γνωστά στον χώρο, σε σημείο που γίνεται αστείο και αναφορά σε πολλές σειρές.

Ο Stromtrooper που χτυπάει το κεφάλι του στη πόρτα στα Star Wars

Για το Star Wars, αυτή η γκάφα του Star Wars Episode IV: A New Hope είναι όσο γνωστό είναι, εμ, όλο το franchise. Μάλιστα ο George Lucas αναφέρθηκε από μόνος του σ’ αυτό, όταν έβαλε τον Jango Fett να χτυπήσει το κεφάλι του στο Episode II: Attack of the Clones.

Ο cameraman στο Bad Boys

Αυτό, είναι το απολύτως αγαπημένο μου. Στο Bad Boys του 1983, υπάρχει μια ολόκληρη σκηνή, όπου ο cameraman φαίνεται ξεκάθαρα. Είναι κυριολεκτικά μέρος του κοινού που βλέπει τον καυγά. Ολόκληρο το σώμα του. Με την κάμερα. Δηλαδή, πως μπορέσατε;