Φτιάχνουμε κολοκυθόπιτα με τριμμένο φύλλο κρούστας!

Φτιάχνουμε κολοκυθόπιτα με τριμμένο φύλλο κρούστας!



Την «ξεσήκωσα» από τον Καλλίδη που την έφτιαξε σε μια εκπομπή του, αλλά την έχω αλλάξει σε κάποια σημεία. Αντί για μαϊντανό φερ’ ειπείν, που έλεγε ο Βασίλης πρόσθεσα δυόσμο και νομίζω ότι του πάει πολύ περισσότερο. Κάντε κι εσείς τις δικές σας παρεμβάσεις, αλλά δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

 

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθια (τριμμένα στον τρίφτη)
  • 450 γραμμάρια ανθότυρο
  • 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας (6 φύλλα περίπου)
  • 4 αυγά
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Λίγο λάδι για το ταψάκι

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και τα τρίβουμε. Τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι να στραγγίξουν καλά.
  2. Αφήνουμε για λίγο έξω τα φύλλα να ξεραθούν και έπειτα τα θρυμματίζουμε μέσα σε ένα βαθύ σκεύος. Προσθέτουμε το ανθότυρο και ανακατεύουμε. Έπειτα τα τριμμένα κολοκύθια, τα αυγά, τη φέτα και τον άνηθο.
  3. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι που έχουμε λαδώσει ελαφρά και προθερμάνει. Ψήνουμε στους 180 για 40-45 λεπτά.

 

Tip

Η πίτα θα γίνει πιο τραγανή από κάτω αν κάψουμε λίγο το λαδάκι, βάζοντας το ταψί στο φούρνο πριν προσθέσουμε την πίτα.