Δίαιτα: Πώς να χάσεις 7 κιλά σε 7 μέρες!

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να χάσεις βάρος, ωστόσο αν θες να δεις αποτελέσματα μακροπρόθεσμα υπάρχει ο«μαγικός» τρόπος να αποκτήσεις το σώμα μοντέλου μέσα στον χειμώνα!
Δίαιτα: Πώς να χάσεις 7 κιλά σε 7 μέρες!Ο τρόπος που προσεγγίζεις τα γεύματα σου αλλά και την άσκηση παίζει μεγάλο ρόλο στην εφαρμογή του πλάνου που θα σε βοηθήσει να χάνεις ένα κιλό ανά... ημέρα! Αυτά είναι τα 7 tips για να μειώσεις το βάρος σου κατά  7 κιλά σε ισάριθμες ημέρες.

Κυριακή: Σχεδίασε τι θα φας  μέσα στην εβδομάδα

Η οργάνωση του γεύματος μπορεί να γίνει κυριολεκτικά χαοτική! Το γεύμα που θα επιλέξεις πρέπει να έχει συγκεκριμένη δομή σε θερμίδες, οπότε ο σχεδιασμός του τι θα φας όλη την εβδομάδα σε υποχρεώνει να μετρήσεις τι θα καταναλώσεις ακριβώς. Ξεκίνα με βασικά τρόφιμα κάθε ημέρας (πχ. Κρέας, ψάρι, κοτόπουλο) ενώ χρήσιμο θα ήταν να κάνεις και μια λίστα με λαχανικά που θα συνοδεύσουν τα γεύματα σου.

Η παραπάνω προετοιμασία πρέπει να γίνεται την Κυριακή απαραιτήτως ενώ συνυπολόγισε και το πρόγραμμα της εβδομάδας σχετικά με τις υποχρεώσεις σου  (γραφείο, γυμναστήριο κλπ).

Δευτέρα: Διαχειρίσου τον χρόνο σου

Είσαι πολυάσχολη αναμφίβολα. Αλλά μήπως δεν είσαι τόσο πολυάσχολη όσο θες να πιστεύεις; Δες ξανά το πρόγραμμα σου και θα αναγνωρίσεις ποιες δραστηριότητες αξίζουν αν αφιερώνεις χρόνο, έτσι ώστε να ασκηθείς αντί πχ, να βλέπεις τηλεόραση. Προφανώς και θα έχεις ακούσει ξανά αυτές τις συμβουλές αλλά τώρα είναι η ευκαιρία για να τις εφαρμόσεις και να δεις τα αποτελέσματα που θες.

Τρίτη: Ακολούθα πιστά ένα πρόγραμμα διατροφής

Ποιος δεν έχει παραλείψει γεύματα μέσα στην ημέρα με την ελπίδα πως θα χάσει γρηγορότερα βάρος; Απλά μην το κάνεις γιατί δεν θα σου προσφέρει τίποτα παραπάνω από προβλήματα. Το σώμα σου χρειάζεται μια κανονική ροή όσον αφορά την τροφή και μια μακρά αποχή από εκείνη μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, λήθαργο αλλά και βουλιμία αργότερα. Προσπάθησε να γευματίζεις ανά 4 ώρες περίπου με μικρά σνακ που θα σε κρατούν χορτασμένη.

Τετάρτη: Προσπάθησε να τρως μόνο στην κουζίνα

Αλήθεια πόσες φορές έχεις τσιμπολογήσει όσο κάνεις τις δουλειές στο σπίτι; Όπως έχουν δείξει έρευνες, το μεγάλο πρόβλημα στη διατροφή προκύπτει από το γεγονός πως «τσιμπάμε» κατά τη διάρκεια κάποιων άλλων ασχολιών ενώ δεν πεινάμε.  Έτσι περιόρισε τα γεύματα σου στην κουζίνα και μόνο!

Πέμπτη: Όταν τρως απλά… τρώγε!

Το να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα σε έχει κάνει διάσημη στο γραφείο, ωστόσο όσον αφορά τα γεύματα απλά… όχι! Όταν γευματίζεις ενώ κάνεις άλλα πράγματα, χάνεις την αίσθηση του πόσο έχεις φάει γιατί η προσοχή σου είναι σε πολλά πράγματα. Σκοπός είναι όταν τρως να είσαι προσηλωμένη στο γεύμα σου ώστε να μην ξεφύγεις από το θερμιδικό σου πρόγραμμα.

Παρασκευή: Ψάξε για υποστήριξη

Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να έχεις όταν ξεκινάς μια δίαιτα είναι η υποστήριξη, εκτός και αν θες να κάνεις τα πράγματα αρκετά πιο δύσκολα. Οι έρευνες έχουν δείξει πως η αλλαγή που έρχεται στο σώμα σου μέσα από μια δίαιτα είναι ευκολότερη αν έχεις την υποστήριξη του περιβάλλοντος σου. Οι φίλοι σου και η οικογένεια σου θέλουν να σε βοηθήσουν αλλά αρκετές φορές δεν ξέρουν το πώς, οπότε πρέπει να τους βοηθήσεις εσύ να σε… βοηθήσουν! Πες τους συγκεκριμένα σε ποιο τομέα θες να σε στηρίξουν. Προτιμότερο είναι να πάρεις κάποιον παρέα για ένα 20λεπτο jogging ή να ζητήσεις να γευματίσεις μαζί του.

Σάββατο: Κάνε… reboot στις σκέψεις σου!

Υπάρχουν στιγμές που χαλαρώνεις την δίαιτα σου, με το να φας ένα μπισκότο επειδή είδες τη διαφήμιση και το λιγουρεύτηκες, όμως κάτι τέτοιο είναι διόλου λάθος γιατί σε κάθε παρόμοια διαφήμιση θα θες να φας κάτι. Ήρθε λοιπόν η ώρα να κόψεις αυτό τον δεσμό μεταξύ σκέψης και τροφής, με ένα πανέξυπνο tip. Την στιγμή των διαφημίσεων προσπάθησε να κάνεις κάτι άλλο έτσι ώστε να τραβήξεις την προσοχή σου μακριά από την τηλεόραση! Απλό κολπάκι έτσι;