Τρέξε στο γυμναστήριο και διώξε το stress αποτελεσματικά!

Το stress αποτελείκομμάτιτηςκαθημερινότητα, ωστόσο το αντίδοτο είναι η σωστή άσκηση, βοηθώντας το σώμα αλλά και το πνεύμα να ανταπεξέλθουν.



Mερικά λεπτά στο γυμναστήριο εκτός από ένα όμορφο σώμα, μπορούν να σου προσφέρουν τη λύση στο άγχος, χωρίς ωστόσο να χρειάζεται να... λιώσεις για να τα καταφέρεις! Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι να γυμναστείς, διώχνοντας το stress μακριά...

Περπάτημα

Ακόμη και αν είσαι τελείως εκτός φόρμας, συνήθως μπορείς να ανταπεξέλθεις στο περπάτημα. Ένας μεγάλος περίπατος αποτελεί μια εξαιρετική αεροβική άσκηση. Είναι δωρεάν και κάνει καλό στο κυκλοφορικό σύστημα και στους πνεύμονες. Επίσης, βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, του διαβήτη αλλά και στην μείωση της χοληστερίνης.

Ο ιδανικός χρόνος είναι περίπου 30 λεπτά την ημέρα ενώ όσο η φόρμα σου βελτιώνεται ξεκίνα σιγά-σιγά το jogging. Προσπάθησε, παράλληλα, να χρησιμοποιήσεις τις σκάλες αντί για το ασανσέρ.

Yoga

H Υογa αποτελεί μια από τις καλύτερες τεχνικές κατά του άγχους. Βελτιώνει το σώμα και το πνεύμα ενώ αποκτάς δύναμη, ευλυγισία, συντονισμό αλλά και εξαιρετική στάση στο σώμα. Ακόμη, βοηθά και αν υποφέρεις από άσθμα Η Yoga αποτελεί μια από τις αρχαιότερες μορφές γυμναστικής, καθώς ξεκίνησε στην Ινδία πριν από 5 χιλιάδες χρόνια, με τη μετάφραση της λέξης να σημαίνει "ένωση". Υπάρχουν διάφοροι τύπο Yoga, ωστόσο στη Δύση χρησιμοποιείται η Hatha, η οποία αποτελεί μια μορφή φυσικής άσκησης σε συνδυασμό με ανάσες. Φυσικά, μπορείς να γυμναστείς είτε με ειδικά video και βιβλία είτε σε κάποιο γυμναστήριο.

Tai Chi

Βασισμένο στην κινεζική ταοϊστική φιλοσοφία, έχει σαν στόχο την βελτίωση της υγείας, της αυτοάμυνας αλλά και της πνευματικότητας του ατόμου. Συνδυάζει κινήσεις πολεμικής τέχνης μαζί με αναπνοές. Η ιδέα είναι βασισμένη στην ροή του "chi", δηλαδή στην ενέργεια της ζωής, μέσα από το σώμα. Πρόσφατα, οι ψυχολόγοι ανακάλυψαν πως το Tai Chi βοηθά στη μάχη κατά της κατάθλιψης, ενώ βοηθά και τα άτομα με καρδιακές παθήσεις. Μπορείς να μάθεις Tai Chi σε ειδικά κέντρα αλλά και από videos.

Τι σε κρατάει πίσω;

Μα φυσικά οι δικαιολογίες! Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να γράψεις σε ένα χαρτί αυτά που πιστεύεις πως σε κρατούν πίσω και δεν σε αφήνουν να γυμναστείς. Πιθανότατα θα γράψεις:

-Δεν έχω χρόνο/χρήμα

-Δεν είμαι θαυμάστρια της άσκησης

-Είμαι πολύ μεγάλη ή υπέρβαρη

-Δεν έχει κοντά γυμναστήριο

Η άσκηση όμως δεν είναι μόνο στο γυμναστήριο. Μπορείς να κάνεις τα πάντα αρκεί να θες πραγματικά. Το πιο βασικό είναι να αποκτήσεις θέληση να νικήσεις την μάστιγα που ονομάζεται "stress". Τα υπόλοιπα είναι... παιχνιδάκι!