Μαργαρίτα
Ένα μεξικάνικο κοκτέιλ με βάση την τεκίλα που έχει φανατικούς οπαδούς χειμώνα-καλοκαίρι.
Υλικά (για ένα ποτό)
- 40 ml tequila λευκή
- 20 ml λικέρ πορτοκάλι τύπου triple sec (όπως Cointreau ή Grand Marnier)
- 20 ml χυμό από φρέσκα lime
- Αλάτι
- Πάγο
Εκτέλεση
- Περνάμε το χείλος ενός ποτηριού του κοκτέιλ ή του μαρτίνι με μια λεμονόκουπα και το ακουμπάμε σε ένα πιατάκι με αλάτι για να κολλήσει το αλάτι στο στόμιο του ποτηριού.
- Προσθέτουμε την τεκίλα, το triple sec και το lime σε ένα σέικερ με πάγο και χτυπάμε απαλά.
- Σουρώνουμε το ποτό στο ποτήρι, στο οποίο έχουμε προσθέσει τριμμένο πάγο (βάζουμε 6 παγάκια στο blender ή τα σπάτε μέσα σε πλαστική σακούλα) και απολαμβάνουμε.
- Γαρνίρουμε με μια ροδέλα από lime.