Tα καλύτερα tips για να μετατρέψεις το γραφείο σε προσωπικό σου χώρο

Το γραφείο είναι ο χώρος που περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να το μεταμορφώσεις στο ιδανικό μέρος για δουλειά με την προσωπική σου... πινελιά!
Tα καλύτερα tips για να μετατρέψεις το γραφείο σε προσωπικό σου χώρο



Η παραγωγικότητα και η όρεξη για δουλειά εξαρτώνται από τον χώρο που εργάζεσαι, οπότε διαμορφώνοντας τον με τα δικά σου γούστα θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα! Αυτά είναι τα  tips για να μεταμορφώσεις το γραφείο σου σε προσωπικό σου χώρο.

Φωτισμός

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των εργαζόμενων είναι ο φωτισμός. Διαμαρτύρονται, συχνά, πως το φως δεν είναι ιδανικό για εργασία, με αποτέλεσμα πονοκεφάλους και μειωμένη παραγωγικότητα. Η πρώτη δουλειά που πρέπει να κάνεις στο γραφείο σου είναι να βελτιώσεις τον φωτισμό. Αν υπάρχουν έπιπλα που μπλοκάρουν το φυσικό φως μετακίνησε τα, ενώ αναζήτησε τις λάμπες που θα ξεκουράζουν τα μάτια σου όταν έξω θα έχει σκοτάδι.  Αν έχεις πονοκεφάλους, τότε πιθανότατα δεν έχεις κάνει τη σωστή επιλογή, οπότε δώσε προσοχή στον ιδανικό φωτισμό!

Εξαερισμός

Ένας άσχημος εξαερισμός μπορεί να προκαλέσει κούραση και ληθαργικότητα. Οι εργαζόμενοι συχνά διαμαρτύρονται πως δεν έχουν ενέργεια, λόγω του κακού εξαερισμού στα γραφεία τους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βελτιώσεις τον εξαερισμό στο γραφείο σου. Τα ανοιχτά παράθυρα είναι η εύκολη και οικονομικότερη λύση, ενώ μπορείς να εγκαταστήσεις ιονιστές ώστε να φιλτράρεται ο αέρας.

Διακόσμηση

Όπως και το σπίτι σου, το γραφείο σου είναι ο δικός σου χώρος. Στόχος είναι να βρεις χρώματα που θα κάνουν το περιβάλλον ευχάριστο. Τα σκοτεινά χρώματα, όπως το γκρι και το μαύρο, θα σου προκαλέσουν πίεση και stress, κάτι που θα έχει άσχημα αποτελέσματα στη δουλειά σου. Προτίμησε ανοιχτά χρώματα, όπως το λευκό και το κίτρινο, συνδυάζοντας τα με πράσινο ή μπλε. Όσον αφορά τα αντικείμενα που πρέπει να έχεις πάνω στο γραφείο σου, το να το «φορτώσεις» θα σου προκαλέσει άγχος. Κάνε ένα ξεκαθάρισμα στα αντικείμενα που είναι πραγματικά απαραίτητα, ενώ και οι φωτογραφίες των αγαπημένων σου προσώπων μπορούν να παίξουν σπουδαίο ρόλο.

Επίπλωση

Είναι λογικό να διατηρήσεις έπιπλα τα οποία θα έχουν πολλαπλή χρήση, όπως ένα τραπεζάκι. Προσπάθησε να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο γύρω από το γραφείο σου, μετακινώντας μακριά εκτυπωτές και φαξ. Επίσης, είναι πολύ σημαντική η καρέκλα που θα επιλέξεις για να κάθεσαι. Όπως στο σπίτι ξόδεψες αρκετό καιρό για να βρεις το ιδανικό στρώμα, πρέπει να διαθέσεις τον ίδιο χρόνο για να βρεις την κατάλληλη καρέκλα, στην οποία πρέπει να νιώθεις ξεκούραση και άνεση.

Κίνητρα (Μotivational Tools)

Όταν περνάς αρκετές ώρες στο γραφείο χρειάζεσαι κάτι να σου δίνει κίνητρο. Στην Αμερική, υπάρχει μια τεχνική η οποία είναι γνωστή ως Motivational Tools, και στην οποία ο εργαζόμενος έχει κάτι που του δίνει κίνητρο και έμπνευση, είτε ένας πίνακας, είτε ένα ρητό γραμμένο. Έχει αποδειχθεί πως το tip αυτό έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα, οπότε γιατί να μην το εξασκήσεις και εσύ; Βρες ένα ρητό που θα σε κάνει να νιώσεις δυνατή και δημιουργική.  Αν δεν βρεις ρητό, δοκίμασε μια φωτογραφία ή έναν πίνακα και γενικά οτιδήποτε σου δίνει κίνητρο να συνεχίσεις σε δύσκολες στιγμές.