Πάμε βόλτα στα Μουσεία; Τι να φορέσεις στα μικρά σου!

Κάνε πιο ενδιαφέρουσα την Κυριακάτικη βόλτα, γεμίζοντας την με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πέρασε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου.
Πάμε βόλτα στα Μουσεία; Τι να φορέσεις στα μικρά σου!  - Κεντρική Εικόνα



Ήρθε η ώρα της Κυριακάτικης βόλτας, η αγαπημένη ώρα των παιδιών και η κατάλληλη ώρα για να περάσεις λίγο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να αφιερώνεις χρόνο σε αυτά, συζητώντας για την εβδομάδα τους στο σχολείο, για το τι έμαθαν, τι είδαν, τι τους άρεσε και τι όχι. Είναι η ώρα από θα  μάθετε ο ένας τον άλλον για αυτό προσπάθησε να χαλαρώσεις και να το απολαύσεις.

της Αθηνάς Κουτρομάνου

Δοκιμάστε μία επιδρομή στα Μουσεία, Αρχίζοντας από το Μουσείο της Ακρόπολης και στη συνέχεις επισκεφτείτε το Μουσείο της Αρχαίας αγοράς κάνοντας βόλτα στο μεγάλο κήπο του Μουσείου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στο Μουσείο φρόντισε να απαντάς στις απορίες των παιδιών χωρίς να τα πιέζεις να αποστηθίσουν τις πληροφορίες που διαβάζουν. Το μαγικό με τα Μουσεία είναι ότι δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να  κοιτάξουν τα εκθέματα που τους ενδιαφέρουν, να αγνοήσουν αυτά που δεν τους αρέσουν, να ασκήσουν κρητική μέσα από αυτή τη διαδικασία και να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους μέσα από το κριτήριο της επιλογής. Αν δεν τους αρέσει κάτι μπορείς πολύ διακριτικά να τους ρωτήσεις το λόγο και να κάνετε έτσι μία καλή αρχή για μία εποικοδομητική συζήτηση. Άκουσε τις απόψεις τους χωρίς να κρίνεις και βοήθησε τα να αναπτύξουν την κρητική τους σκέψη.

Αν δεν κουρασθείτε, τότε μία επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα ξετρελάνει τα παιδιά, αφού η Αιγυπτιακή συλλογή είναι η αγαπημένη τους. Ανακαλύψτε τον «Μηχανισμό τον Αντικυθήρων» τον πρώτο γνωστό υπολογιστή αλλά και τα υπέροχα κοσμήματα που φορούσαν οι αρχαίες Αθηναίες. Καθίστε για φαγητό στο καφέ του Μουσείου και συζητήστε για ότι είδατε και σας άρεσε. Μην ξεχνάς ότι η είσοδος στα συγκεκριμένα Μουσεία είναι δωρεάν για τα παιδιά, πράγμα που κάνει τέτοιες επισκέψεις ακόμα πιο προσβάσιμες.

Και αν αναρωτιέσαι τι θα φορέσουν τα πιτσιρίκια σου, σου έχουμε τα ιδανικά look για την βόλτα σας. Χρειάζεσαι άνετα παπούτσια, ζεστά παλτό για το περπάτημα, κοριτσίστικα φουστανάκια για τις μικρές πριγκίπισσες ή cool παντελόνια για τους μικρούς μπόμπιρες. Η πιο εκπαιδευτική και stylish βόλτα.

 

Για μικρές κυρίες

Για μικρούς κύριους