Ο σωστός τρόπος να πλένεις τα μαλλιά σου

Αφιέρωσε λίγο περισσότερο χρόνο στην φροντίδα των μαλλιών σου και θα δεις διαφορά.
Ο σωστός τρόπος να πλένεις τα μαλλιά σου - Κεντρική Εικόνα



Το ήξερες ότι αν πλένεις σωστά τα μαλλιά σου βοηθάει την υγεία της τρίχας και να μην αποκτάς τόσο γρήγορα ψαλίδα; Σωστό ξέπλυμα, καλό βούρτσισμα και μασάζ είναι μερικά από τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να πετύχεις την λάμψη και ζωντάνια που θέλεις. Δεν είναι όλα τόσα απλά όσο νομίζεις...

 

Πλύσιμο:

Πρώτο βήμα: Ξέμπλεξε τα μαλλιά σου προτού τα βρέξεις. Αν μπεις στο μπάνιο με κόμπους θα γίνουν ακόμα χειρότεροι όταν τους βρέξεις.

Δεύτερο βήμα: Άπλωσε λίγο σαμπουάν στο μέγεθος ενός ευρώ περίπου και στα δύο σου χέρια και κάνε πολύ καλό μασάζ στις ρίζες σου. Αν έχεις πιο μακριά μαλλιά μπορείς να βάλεις και περισσότερη ποσότητα σαμπουάν απλά τον αφρό να τον κατευθύνεις προς τις άκρες της τρίχας αντί να φέρεις όλα τα μαλλιά πάνω στο κεφάλι. Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό γιατί το καυτό όσο και να σου αρέσει κάνει πολύ κακό στα μαλλιά.

Τρίτο βήμα: Ξέπλυνε πολύ καλά αν μπορείς και με κρύο νερό για να σφραγίσουν τα "λέπια" της τρίχας. Όταν νομίζεις ότι έχεις τελειώσει και έχει φύγει όλο το σαμπουάν, συνέχισε λίγο ακόμα.

Τέταρτο βήμα: Ξαναβάλε λίγο σαμπουάν, κάνε μασάζ και ξέπλυνε τα ξανά με τον ίδιο τρόπο.

Πέμπτο βήμα: Βάλε λίγο conditioner ή αν τα μαλλιά σου έχουν μεγαλύτερη ανάγκη βάλε μάσκα μαλλιών. Με τον ίδιο τρόπο όπως άπλωσες το σαμπουάν θα κάνεις και την μαλακτική κρέμα. Η διαφορά είναι ότι δεν θέλεις να πάει στην ρίζα γιατί παράγει από μόνη της λιπαρότητα. Περίμενε όσο προτείνει το προϊόν και ξέπλυνε πάλι πολύ καλά.

 

Στέγνωμα:

Πρώτο βήμα: Με την πετσέτα σκουπίζεις τα περισσότερα νερά χωρίς απότομες κινήσεις. Σε αυτό το σημείο γίνονται τα περισσότερα λάθη και σπάει η τρίχα. Χτένισε τα με μια χτένα που έχει αραιά “δόντια” για να ξεμπλέξεις τα μαλλιά.

Δεύτερο βήμα: Βάλε μία με δύο σταγόνες λάδι μαλλιών κάνε λίγο μασάζ στα μαλλιά και τώρα μπορείς να συνεχίσεις την ρουτίνα σου με το πιστολάκι ή απλά να τα αφήσεις να στεγνώσουν από μόνα τους.