Σπιτικές πίκλες για νοστιμιά σε κάθε πιάτο

Σπιτικές πίκλες για νοστιμιά σε κάθε πιάτο



Πάνε πολύ με burgers, κοτόπουλο στο γκριλ, σάντουιτς, hot dogs, αλλά και σε σαλάτες. Οι σπιτικές πίκλες είναι τόσο εύκολες στην παρασκευή τους που είναι κρίμα να τις αγοράζετε. Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε γυάλινο βάζο για την αποθήκευσή τους, αρκεί να το έχετε πλύνει και στεγνώσει καλά πριν τη χρήση του.

 

Υλικά (για 3 1/2 κούπες)

  • 3 κούπες λευκό ξύδι
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με σιναπόσπορο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας σέλερι
  • 2 έως 4 μικρές καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)
  • 1/8 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
  • 1 1/2 κούπα φρέσκο άνηθο

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι αναμειγνύουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μουστάρδα, τις κόκκινες πιπερίτσες και τον κουρκουμά. Βράζουμε και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Τοποθετούμε τα αγγουράκια (ή οποιοδήποτε λαχανικό θέλουμε να κάνουμε τουρσί) και τον άνηθο στα βαζάκια και τα περιχύνουμε με το ζεστό μείγμα καλύπτοντας τα με υγρό μέχρι την κορυφή. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε τα βαζάκια στο ψυγείο.

Τip

Μπορεί η εποχή τους να είναι το καλοκαίρι, αλλά αγγουράκια βρίσκουμε πάντα στην αγορά. Διαλέξτε τα πιο σφιχτά και καθαρά που θα βρείτε και ιδιαίτερα τα μικρά για καλύτερο αποτέλεσμα.