Το κλασικό γουακαμόλε φτιάχνεται με κόκκινες καυτερές πιπεριές. Αν όμως το προτιμάτε λιγότερο πικάντικο αφαιρέστε τους σπόρους από τις πιπεριές.
Υλικά
- 1/4 του φλιτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας κόκκινες καυτερές πιπεριές
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 ώριμα αβοκάντο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε μαζί με το κρεμμύδι τις καυτερές πιπεριές, τον κόλιανδρο και το αλάτι. Προσθέτουμε το αβοκάντο και το λιώνουμε με το πηρούνι απαλά (δεν είναι απαραίτητο να είναι εντελώς λιωμένο). Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα τα κομματάκι ντομάτας και γαρνίρουμε με 2-3 φυλαράκια κόλιανδρου. Σερβίρουμε με τσιπς από τορτίγια.