Tips για σγουρά μαλλιά

Όμορφα μαλλιά με απλά βηματάκια ώστε να μην ξαναζηλέψεις κοπέλα με ίσια μαλλιά.
Tips για σγουρά μαλλιά



Τα σγουρά μαλλιά είναι σίγουρα από τα πιο εντυπωσιακά χτενίσματα είτε είναι το φυσικό σου είτε όχι. Σε ταλαιπωρούν όμως και δεν μπορείς να τα τιθασεύσεις με τίποτα; Μην εύχεσαι όμως για ίσια μαλλιά γιατί από πείρα την δεύτερη μέρα μετά το λούσιμο έχουν χάσει και τον ελάχιστο όγκο που είχαν. Πρέπει απλά να προσέξεις κάποια πραγματάκια για να έχεις ωραία σγουρά μαλλιά.

 

Το σωστό σαμπουάν

Πρέπει να δεις ακριβώς τι ανάγκη έχουν τα μαλλιά σου. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία για όλους τους τύπους μαλλιών στην αγορά οπότε την επόμενη φορά που θα αγοράσεις σαμπουάν, αφιέρωσε λίγο περισσότερο χρόνο μέχρι να βρεις το κατάλληλο.

 

Μην πλένεις τα μαλλιά κάθε μέρα.

Με την συχνή πλύση χάνεται κάθε φυσική λιπαρότητα που έχουν κανονικά τα μαλλιά σου και έτσι αφυδατώνονται οι τρίχες με αποτέλεσμα να είναι ξηρά και άτονα.

 

Απόφυγε την βούρτσα.

Όταν χτενίζεις τα μαλλιά χαλάνε οι φυσικές σου μπούκλες και καταλήγεις με αφάνα. Δοκίμασε να τα βουρτσίζεις την ώρα που έχεις βάλει μάσκα μαλλιών ή conditioner στο ντους.

 

Καλός κομμωτής.

Βρες έναν επαγγελματία να σε κουρεύει και να σου δώσει συμβουλές περιποίησης ακριβώς για τα δικά σου μαλλιά. Το καλύτερο κόψιμο για σγουρά μαλλιά είναι τα layers. Έτσι το βάρος της τρίχας πέφτει ομοιόμορφα και δεν έχεις έναν όγκο στα μαλλιά κάτω χωρίς να έχεις στην ρίζα.

 

Μην τα ισιώνεις συνέχεια.

Γενικά η θερμότητα δεν κάνει καλό στα μαλλιά αλλά στο σγουρό υπάρχει μια τάση να τα αφυδατώνει πιο πολύ απ' ότι σε ίσιο. Πολλές φορές με το συχνό ίσιωμα χάνεται η φυσική σου μπούκλα και καταλήγεις με μαλλιά που δεν είναι ούτε ίσια ούτε σγουρά.