Τα πράγματα που δεν πρέπει να σχεδιάσεις στη ζωή σου

Η ζωή είναι μια διαδρομή. Οι συγκινήσεις και τα απρόοπτα την αλλάζουν από μέρα σε μέρα, οπότε δεν μπορείς να προβλέψεις πως θα εξελιχθεί.



Όταν ξεκινάς να σχεδιάζεις τα επόμενα βήματα στη ζωή σου, θα πρέπει να έχει κατά νου ότι δύσκολα θα τα δεις να πραγματοποιούνται. Όχι, γιατί μια κοσμική δύναμη σε... μισεί, απλά επειδή υπάρχουν πράγματα στη ζωή που δεν προγραμματίζονται...

-Να βάλεις όριο στην ηλικία του γάμου

Στην σύγχρονη εποχή των social media  και των ρυθμών της καθημερινότητας πολλά πράγματα στην προσωπική ζωή έρχονται πιο… πίσω. Έτσι, είναι σχεδόν αδύνατον να σχεδιάσεις πως θα πρέπει να έχεις παντρευτεί μέχρι τα 27 σου γιατί πολύ απλά δεν… γίνεται να προγραμματίσεις τέτοια θέματα. Η ζωή δεν είναι μέσα σε «κουτάκια». Αν βιαστείς να προχωρήσεις σε τόσο σημαντικό βήμα, τότε θα έχεις κάνει πιθανότατα ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής σου.

-Να κάνεις ένα παιδί

Δεν υπάρχει κανένα κακό στο να σκέφτεσαι το πότε θα γίνεις μητέρα, ωστόσο καμία μας δεν μπορεί να ελέγξει αυτά τα πράγματα. Για την ακρίβεια, όσο το επιδιώκεις να μείνεις έγκυος, τόσο δυσκολότερο είναι καθώς αυξάνονται τα επίπεδα του άγχους και αυτό κάνει ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα για τον οργανισμό.

-Να πάρεις προαγωγή

Είναι επιθυμητό και καλό να έχεις σχέδια και όνειρα στον επαγγελματικό σου τομέα, ωστόσο δεν πρέπει να σου γίνει αυτοσκοπός.  Μην βάλεις σαν στόχο να έχεις γίνει… διευθύντρια μέχρι τα 25 σου γιατί αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί. Προσπάθησε να δουλεύεις όσο το δυνατόν καλύτερα μπορείς και όταν νιώσεις έτοιμη για παραπάνω ευθύνη τότε κάνε τη συζήτηση με το αφεντικό σου. Πρέπει να αποδεχθείς πως δεν εξαρτάται από εσένα, γιατί ο προϊστάμενός σου είναι εκείνος που θα αποφασίσει.

-Να ανακαλύψεις το πάθος για τη ζωή

Το πάθος για τη ζωή είναι κάτι με το οποίο γεννιόμαστε όλοι. Το θέμα είναι πότε θα το ανακαλύψεις, πότε θα βγει από μέσα σου.  Όσο πιέζεις να ανακαλύψεις τη ζωή, πιθανότατα θα κάνεις πολλά και ίσως μεγάλα λάθη. Το πάθος για τη ζωή θα έρθει την ώρα που πρέπει. Μην βιάζεσαι να ανακαλύψεις πράγματα που ακόμη δεν είσαι έτοιμη…

-Να ψάξεις τα όρια σου

Αν έχεις στόχο να τρέξεις σε Μαραθώνιο, να ανέβεις στο Machu Pichu και να γράψεις και ένα βιβλίο μέχρι τα 30, λυπάμαι αλλά δεν είναι δυνατόν να πετύχεις όλα αυτά τόσο σύντομα. Βάλε στον πίνακα των επιθυμιών σου πράγματα που θα μπορέσεις να φέρεις σε πέρας μέχρι συγκεκριμένες ηλικίες.  Είναι σημαντικό να ξέρεις τι μπορείς να πετύχεις ώστε να βρεις τους στόχους  που σου ταιριάζουν.

Αυτές είναι οι συνήθειες που πρέπει αν σταματήσεις αμέσως!