Τους ένωσε το σάντουιτς που έτρωγε ο Έλβις

Πώς φτιάχνεται το περίφημο σάντουιτς των 8.000 θερμίδων της ταινίας «Φίλοι ή κάτι παραπάνω».
Τους ένωσε το σάντουιτς που έτρωγε ο Έλβις



Αυτό που με εντυπωσίασε βλέποντας την Καναδέζικη συναισθηματική κομεντί «Φίλοι ή κάτι παραπάνω» που παίζει αυτή την περίοδο στους κινηματογράφους είναι η ακραία φραντζόλα-σάντουιτς που ένωσε τους δύο πρωταγωνιστές.

Και δεν μιλάμε για ένα τυχαίο σάντουιτς αλλά για μία θερμιδική βόμβα-θρύλο την οποία συνήθιζε να τρώει ο ίδιος ο Έλβις Πρίσλεϊ. Το περίφημο “Fool's Gold Loaf” το οποίο μάλιστα λένε ότι έχει 8.000 θερμίδες. Τα υλικά του, μπορεί να σου προκαλέσουν ναυτία αλλά τι να κάνουμε, αφού αυτά είναι. Δηλαδή, ένα βάζο φυστικοβούτυρο, ένα βάζο μαρμελάδα σταφύλι και μπόλικο μπέικον. Κάτι σα να λέμε μπιφτέκια με μερέντα και χυμό καρπουζιού.

Σε αυτό το βίντεο θα δεις το στιγμιότυπο της ταινίας που δείχνει πώς ακριβώς φτιάχνεται:

 

 

Μου άρεσε, παρόλα αυτά, η ιστορία του Έλβις και του σάντουιτς. Σύμφωνα με το βιβλίο, “The Life and Cuisine of Elvis Presley” του David Alder, τον Φεβρουάριο του 1976, ο Έλβις βρισκόταν στο σπίτι του στη Γκρέισλαντ του Μέμφις μαζί με δύο φίλους του, οι οποίοι ξεκίνησαν να συζητούν για ένα εστιατόριο στο Ντένβερ του Κολοράντο, το Colorado Mine Company, που έφτιαχνε το συγκεκριμένο σάντουιτς. Ο Έλβις, λοιπόν, εκείνη την ώρα αποφάσισε ότι ήθελε ένα τέτοιο σάντουιτς, πήρε το ιδιωτικό τζετ και τους φίλους του και ταξίδεψαν 2 ώρες μακριά μέχρι το Ντένβερ, φτάνοντας τελικά στις 1:40 μετά τα μεσάνυχτα. Οι φίλοι του που γνώριζαν τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου παρήγγειλαν 22 φρέσκα Fool's Gold Loaves, ο οποίος μάλιστα τα έφερε αυτοπροσώπως μαζί με τη γυναίκα του. Έτσι, ο Έλβις πέρασε τρεις ώρες στο αεροδρόμιο τρώγοντας μαζί με τους φίλους του και τους πιλότους, πίνοντας παράλληλα άφθονη σαμπάνια και Perrier.  Την ίδια μέρα γύρισαν πίσω στο Μέμφις ενώ η ιστορία όπως ήταν φυσικό πήρε τεράστιες διαστάσεις και το σάντουιτς έγινε θρύλος.

Αν εκτός από το σάντουιτς σε ενδιαφέρει η ταινία, πρόκειται για την ερωτική ιστορία του Wallace και της Chantry, ή του Χάρι Πότερ και της εγγονής του Elia Kazan, ή του Daniel Radcliffe και της Ζoe Κazan. Ο Wallace ερωτεύεται τη Chantry, η Chantry όμως τον θέλει για φίλο γιατί έχει σοβαρό δεσμό και εκείνος προσπαθεί να την διεκδικήσει. Και για να επανέλθω στο σάντουιτς, έχει ιδιαίτερο ρόλο στην εξέλιξη του στόρι αφού αποτελεί μία σοβαρή ένδειξη ότι ο ένας είναι πλασμένος για τον άλλο.

Παρακάτω μπορείς να δεις το trailer της ταινίας:

 

Και εδώ ένα ωραίο κομμάτι από το soundtrack της ταινίας που ισως σου φτιάξει τη διάθεση:

Κείμενο: Νάνσυ Φαφούτη