Κοντά ή μακριά; Ο Νίκος Αλεξίου εξηγεί τη σημασία του σωστού κουρέματος

Τα μαλλιά σου είναι το καλύτερο αξεσουάρ, κι αυτό είναι κάτι που ο hair expert Νίκος Αλεξίου, συνιδιοκτήτης του Niko & Niko Hair Stylist, το γνωρίζει πολύ καλά.
Κοντά ή μακριά; Ο Νίκος Αλεξίου εξηγεί τη σημασία του σωστού κουρέματος



Βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από νέες τάσεις, ζηλεύουμε τα μαλλιά των celebrities και αναζητάμε αυτή τη μαγική αλλαγή που θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε. Αυτό όμως που ξεχνάμε τις περισσότερες φορές είναι ότι η πραγματική αλλαγή έγκειται στις καλές βάσεις. Και μία από αυτές είναι το σωστό κούρεμα.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Για να καταλάβεις την αξία ενός σωστού κουρέματος θα πρέπει πρώτα να στο κάνουν. Όλες μας έχουμε περάσει από κομμωτές που δεν καταλάβαιναν τι ζητούσαμε, προσπαθούσαν να μας πείσουν για κάτι που δεν θέλαμε ή φοβόμασταν να τους μιλήσουμε γιατί είχαν «όνομα» στην αγορά, με αποτέλεσμα να χρυσοπληρώνουμε ψαλίδια που δεν θα έπρεπε καν να κρατάνε στα χέρια τους. Όλα αυτά μέχρι να γνωρίσεις έναν άνθρωπο που ξέρει να κάνει πραγματικά καλά τη δουλειά του και ξεφεύγει από κάθε είδους μετριότητες.

Ο Νίκος Αλεξίου αποτελεί ένα σπάνιο είδος κομμωτή. Παρά το γεγονός ότι μετράει τριάντα χρόνια δουλειάς, παραμένει ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που συνεχίζει να εξασκεί το επάγγελμά του με τον ίδιο ενθουσιασμό και όρεξη όπως όταν πρωτοξεκίνησε. «Αν πιστέψεις ότι τα έχεις μάθει όλα, έχεις χάσει τα πάντα» τον ακούω να μου λέει συχνά. Και κάθε φορά σκέφτομαι με τη σειρά μου πόσα έχω να μάθω κι εγώ από αυτόν.

«Το πιο βασικό είναι η γυναίκα να εμπιστεύεται τον κομμωτή της και αυτός με τη σειρά του να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι ζητάει, τι της πηγαίνει, αλλά και να της προτείνει νέες ιδέες. Αυτό είναι κάτι που επιτυγχάνεται με την καλή σχέση, την επικοινωνία, αλλά και με τη συνεχή ενημέρωση κι εκπαίδευση του κομμωτή» λέει πάντα ο Νίκος. «Το καλό κούρεμα αναδεικνύει το χρώμα, το χτένισμα και φυσικά την προσωπικότητα της γυναίκας».

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση που θέλει τις γυναίκες να παίρνουν διαζύγιο από το κομμωτήριο προκειμένου να μακρύνουν τα μαλλιά τους, οι τακτικές επισκέψεις κρίνονται απαραίτητες. «Τα μαλλιά χρειάζονται κούρεμα κάθε δύο με δυόμιση μήνες όταν μιλάμε για ενδιάμεσα και μακριά μήκη, ενώ αν θέλουμε να διατηρήσουμε κοντά μήκη (π.χ. ένα καρέ) τότε είναι γύρω στις 40 ημέρες. Το σωστό κούρεμα βοηθάει τα μαλλιά να μακρύνουν καλύτερα».

«Αυτό που μπορούν και πρέπει να κάνουν οι γυναίκες από μόνες τους είναι να περιποιούνται και να ενυδατώνουν τα μαλλιά τους» τονίζει ο Νίκος. Στο Niko & Niko δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ενυδάτωση των μαλλιών. Δεδομένου μάλιστα ότι ο Νίκος κουρεύει τα μαλλιά στεγνά – κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να βλέπει την κίνησή τους αλλά ταυτόχρονα ανεβάζει πολύ ψηλά τον βαθμό δυσκολίας – θέλει η τρίχα να είναι ευλύγιστη και εύκαμπτη. Το σωστό κούρεμα δεν τελειώνει μόλις κοπούν τα μαλλιά, αλλά θέλει ένα twist για να ολοκληρωθεί – αυτό δηλαδή που θα διαφοροποιήσει και τον έναν κομμωτή από τον άλλον.

Ρωτάω τον Νίκο τι σημαίνει κακό κούρεμα. «Όταν δεν σου πάει στο πρόσωπο» μου λέει γελώντας και συμπληρώνει: «Όταν καταστρέφει την ποιότητα των μαλλιών. Τα εργαλεία είναι πολύ σημαντικά, όπως και τα υλικά που χρησιμοποιείς. Τα ψαλίδια μας κοστίζουν 1.500 ευρώ (σ.σ. οι τιμές ξεκινούν από τα 50 ευρώ), αλλά είναι εργαλεία που σέβονται την τρίχα, δεν την καταστρέφουν».

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στις τάσεις, αφού ξέρω ότι είναι κάτι που λίγο πολύ απασχολεί όλες τις γυναίκες. «Δεν θέλουμε fashion victims. Επίσης, τάση δεν είναι τα κοντά ή τα μακριά μαλλιά. Δουλεύουμε τις τάσεις στο μήκος των μαλλιών μας, οπότε φέτος παίζουμε με έντονα ντεγκραντερίσματα ή μονοκόμματα κοψίματα». Μια δοκιμή θα σε πείσει!

 

Info

Niko & Niko Hair Stylists

Λ. Βασιλείου Δ7, Ψυχικό

210 675 4761

facebook.com/nikonikohairstylists

 

Φωτογραφίες: Δανάη Ίσαρη