Εννέα μυστικά που δεν θα σου πει κανένας για το conditioner

Το conditioner είναι από τα βασικά προϊόντα που χρειάζεσαι για την καλή υγεία των μαλλιών σου. Για να το επιτύχεις όμως αυτό θα πρέπει να ξέρεις τα μυστικά για να κάνεις σωστή επιλογή και χρήση.
Εννέα μυστικά που δεν θα σου πει κανένας για το conditioner



Το conditioner είναι από αυτά τα προϊόντα που δεν είσαι ποτέ σίγουρη αν κάνεις τη σωστή επιλογή ή το χρησιμοποιείς όπως πρέπει. Όσο όμως και αν το αποτέλεσμα εξαρτάται τόσο από την ποιότητα των μαλλιών σου όσο κι από τα συστατικά που περιέχει ένα conditioner, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γίνεται τέλειο προϊόν styling

Τα conditioner που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα μπορούν να κάνουν καλό στα μαλλιά σου και έξω από το ντους. Αν θέλεις να εξασφαλίσεις κυματιστές μπούκλες, βάλε conditioner σε νωπά μαλλιά, χτένισέ τα και κάνε μία πλεξούδα. Θα έχεις beach look εύκολα και γρήγορα.

Το conditioner ενυδατώνει τον θύλακα της τρίχας

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα μαλλιά τείνουν να γίνονται πιο ξηρά. Εφαρμόζοντας όμως μία βαθιά μάσκα ενυδάτωσης σε όλο το κεφάλι μία φορά το μήνα, η ξηροδερμία θα μειωθεί και θα αποκτήσεις μαλακά και λαμπερά μαλλιά.

Είναι καλύτερο να βάζεις μαλακτική κρέμα πριν το σαμπουάν

Η χρήση του conditioner πριν από το σαμπουάν μπορεί να δώσει περισσότερο όγκο στα μαλλιά σου. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όταν το ξεπλένεις με νερό, το conditioner δεν απομακρύνεται ποτέ τελείως, με αποτέλεσμα τα μαλλιά σου να χάνουν τον όγκο τους και να βαραίνουν. Αν αντιστρέψεις αυτή τη συνήθεια, μόνο κερδισμένη θα βγεις.

Δεν κάνει το ίδιο conditioner για όλους

Δεν είναι εύκολη δουλειά να επιλέξεις conditioner, αλλά για να πάρεις τη σωστή απόφαση θα πρέπει να βασιστείς στην ποιότητα των μαλλιών σου. Αν έχεις λεπτή τρίχα, διάλεξε ένα conditioner που να προσφέρει όγκο. Αν πάλι έχεις χοντρή και λιπαρή τρίχα,  επέλεξε ένα προϊόν που να μην περιέχει μεγάλη ποσότητα λιπαρών συστατικών.

Δεν πρέπει να βάζεις conditioner στις ρίζες

Είναι σημαντικό να αποφεύγεις να βάζεις μαλακτική κρέμα στις ρίζες. Ο καλύτερος τρόπος για να ενυδατώσεις σωστά τα μαλλιά σου είναι να ξεκινήσεις από τις άκρες και να φτάσεις μέχρι τη μέση.

Τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται άλλου είδους προστασία

Η βαθιά ενυδάτωση είναι ακόμα πιο σημαντική στα βαμμένα μαλλιά. Μία μάσκα θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο χρώμα και θα προστατέψει το τριχωτό της κεφαλής.

Δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιείς μόνο όταν λούζεσαι

Το καθημερινό λούσιμο μπορεί να δημιουργήσει ξηρές άκρες με ψαλίδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρακάμψεις το conditioner. Χωρίς αυτό τα μαλλιά σου μπορεί να γίνουν ξηρά, να φριζάρουν ή να σπάνε.

Μερικά conditioner μπορεί να καταστρέψουν τα μαλλιά σου

Τα conditioner υποτίθεται ότι δίνουν θρεπτικά στοιχεία και λάμψη στα μαλλιά σου. χρησιμοποιώντας όμως προϊόντα με βάση τη σιλικόνη, αφαιρείς από τα μαλλιά σου τα φυσικά θρεπτικά συστατικά, γι’ αυτό αναζήτησε αυτά που γράφουν ‘χωρίς σιλικόνη’.

Ένα conditioner διαρκεί για πάντα

Μπορεί να σκέφτεσαι ότι τα μαλλιά σου «συνηθίζουν» στην κρέμα μαλλιών που χρησιμοποιείς, αλλά κάτι τέτοιο είναι μύθος. Αντί να αποχωριστείς το αγαπημένο σου προϊόν, χρησιμοποίησε κάθε δύο εβδομάδες ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό που θα μειώσει τα υπολείμματα που αφήνει το conditioner.