Πριγκίπισσα Ευγενία: Ο λαμπερός γάμος, τα σημάδια στην πλάτη και οι all star καλεσμένοι

Ποια είναι 28χρονη που ο γάμος της συγκρίνεται με εκείνον της Meghan Markle με τον Πρίγκιπα Harry;
Πριγκίπισσα Ευγενία: Ο λαμπερός γάμος, τα σημάδια στην πλάτη και οι all star καλεσμένοι



Αν οι Άγγλοι λατρεύουν κάτι, αυτό είναι η βασιλική οικογένεια. Ο γάμος της Πριγκίπισσας Ευγενίας με τον Jack Brooksbank ήταν (και παρεμένει) το θέμα της επικαιρότητας και ο γάμος αυτός ήδη συγκρίνεται με εκείνον της Meghan Markle με τον Πρίγκιπα Harry πριν λίγους μήνες στον καθεδρικό του Αγίου Γεωργίου.

Ποια είναι η Πριγκίπισσα Ευγενία

Η πριγκίπισσα Ευγενία, στα 28 της πλέον,  είναι η δευτερότοκη κόρη του τρίτου παιδιού της βασίλισσας Ελισάβετ, του πρίγκιπα Ανδρέα, δούκα του Γιορκ και της δούκισσας του Γιορκ Σάρα Φέργκιουσον. Είναι ένατη στη σειρά διαδοχής του θρόνου, πίσω από την 30χρονη αδερφή της Βεατρίκη.

Η νύφη επέλεξε να φορέσει ένα εντυπωσιακό νυφικό με βαθύ ντεκολτέ και ανοιχτή πλάτη των Peter Piloto και Christopher de Vos. Επέλεξε να μην φορέσει πέπλο, αλλά μόνο την τιάρα Grenville που ανήκε στην μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ. 


 

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, η πριγκίπισσα Ευγενία επέλεξε αυτό το νυφικό με την ανοιχτή πλάτη γιατί ήθελε να δείξει στον κόσμο τα σημάδια από τις ουλές από την επέμβαση που είχε κάνει στην πλάτη της σε ηλικία 12 ετών λόγω σκολίωσης.

Μάλιστα, η ίδια σχολίασε για το νυφικό της: «Έκανα εγχείριση στην πλάτη μου όταν ήμουν 12 ετών και θα το δείτε την Παρασκευή στο γάμο. Είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να τιμήσω όσους με φρόντισαν αλλά και να συμπαρασταθώ στους νέους ανθρώπους που περνάνε το ίδιο», δήλωσε στην εκπομπή This Morning.   

 «Νομίζω πως μπορείς να αλλάξεις το τι σημαίνει ομορφιά, να δείξεις στον κόσμο τις ουλές σου και θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να το υπερασπίζεσαι όλο αυτό», πρόσθεσε. 

Η Ευγενία και ο Τζακ, ο οποίος συνεργάζεται με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και την εταιρεία τεκίλας Casamigos, γνωρίστηκαν πριν από 7 χρόνια στην Ελβετία, στο Verbier, ενώ η 28χρονη γαλαζοαίματη απολάμβανε τις χειμερινές τις διακοπές.

Jack Brooksbank and Princess Eugenie

«Από την πρώτη στιγμή τον ερωτεύτηκα. Πήρα τηλέφωνο την μητέρα μου το ίδιο βράδυ και της το είπα», είχε δηλώσει η Ευγενία σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Οι all star καλεσμένοι

Η Ευγενία διαθέτει ίσως τους διασημότερους φίλους του πλανήτη. Από την βρετανική showbiz μέχρι το Hollywood, στον γάμο της παρευρέθηκε η αφρόκρεμα της showbiz και φυσικά η Kate Middleton αλλά και η Meghan Markle.

Ανάμεσα στους 850 προσκεκλημένους ήταν οι Αμερικανίδες σταρ Demi Moore και Liv Tyler αλλά και η Kate Moss, η Naomi Campbell και η Cara Delevingne. Επίσης, 1200 πολίτες που έλαβαν πρόσκληση κατόπιν κλήρωσης. 

Η Βασίλισσα Ελισάβετ (Angela Kelly παλτό και φόρεμα) και ο Πρίγκιπας Φίλιππος

Η Kate Moss συνοδευόμενη από την κόρη της (και επίσης μοντέλο), Lila.

Η Demi Moore με μια δημιουργία Gabriela Hearst 

Demi Moore and florist Eric Buterbaugh

Ο James Blunt με την σύζυγό του

Η Liv Tyler με Stella McCartney

liv-tyler-pa.jpg

H τραγουδίστρια Ellie Goulding με δημιουργία Suzannah 

ellie-goulding-pa-2.jpg

To super model, Naomi Campbell με Ralph & Russo

naomi-campbell-2-pa.jpg

H Poppy Delevigne με Oscar de la Renta

H Pippa Middleton επέλεηε να φορέσει Emilia Wickstead

H Sara Ferguson και η πριγκίπισσα Βεατρίκη φόρεσαν Emma Louise Design

Ο Robbie Williams επέλξε κουστούμι Giorgio Armani

H Cara Delevingne με κουστούμι Stella McCartney

O Ricky Martin

Οι ηχηρές απουσίες

Από τον βασιλικό γάμο ωστόσο έλειψαν και αρκετά ονόματα που προκάλεσαν έκπληξη.

Η μεγαλύτερη ήταν αναμφίβολα εκείνη του ζεύγους Clooney, μιας και ο γαμπρός, Jack Brooksbank, είναι συνεργάτης του George στην εταιρεία τεκίλας, Casamigos. Οι λόγοι που η Amal και ο George δεν έδωσαν το παρών δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Επίσης για άγνωστους λόγους δεν έδωσαν το παρών και οι David και Victoria Beckham, παρά το γεγονός πως βρέθηκαν στον γάμο και του Πρίγκιπα William αλλά και σε εκείνον του Πρίγκιπα Harry.

Τρίτη και επίσης σημαντική απουσία, ήταν εκείνη της Camilla Parker. Όπως ανακοίνωσε το Παλάτι η Camilla βρισκόταν στην Σκωτία σε υποχρεώσεις, ωστόσο οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως έχει κάκιστες σχέσεις με την μητέρα της Ευγενίας, Sarah Ferguson. Η "Fergie" ήταν πολύ κοντά στην αδικοχαμένη Diana και μοιραία οι δυο γυναίκες δεν έχουν καλές σχέσεις.