Happy Mother's Day: 7 βιβλία για να πάρεις στη μαμά σου δωράκι αυτή την Κυριακή

Φέτος μην της χαρίσεις γλαστράκια. Ούτε μελό κάρτες. Φέτος πάρε της ένα βιβλίο. Μερικές χιλιάδες λέξεις τής αξίζουν περισσότερο.
Happy Mother's Day: 7 βιβλία για να πάρεις στη μαμά σου δωράκι αυτή την Κυριακή



Ψάξαμε, διαβάσαμε και καταλήξαμε σε όλα εκείνα τα βιβλία που μπορείς να κάνεις φέτος δώρο στην πιο σημαντική γυναίκα της ζωής σου: στη μανούλα σου. Αυτή την Κυριακή.

Μητέρα τίγρη

Συγγραφέας: Amy Chua

Το βιβλίο της έγινε bestseller στις ΗΠΑ, δημιούργησε θύελλα συζητήσεων και αντιπαραθέσεων για το αν προβάλλει τα σωστά μηνύματα κι αν τελικά η συγγραφέας είναι καλή μάνα, κι έπειτα μεταφράστηκε σε περισσότερες από 30 γλώσσες, μπαίνοντας δυναμικά στις λίστες των bestseller και στην Αγγλία και τη Γερμανία και το Ισραήλ και την Κορέα και την Πολωνία και την Κίνα και την Ταϊβάν.

Υπόθεση: Το βιβλίο της Amy Chua "Μητέρα Τίγρη", είναι μια συγκλονιστική ματιά στο πιο σύγχρονο είδος πολέμου: την καθημερινή μάχη που δίνει κάθε μητέρα για την ανατροφή των παιδιών της, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, εφτά μέρες τη βδομάδα. Είναι η εξομολόγηση της "Μητέρας - Τίγρης", μιας γυναίκας επιτυχημένης επαγγελματικά και ταυτόχρονα παραδοσιακά αφοσιωμένης στην οικογένειά της. Μέσα από τις σελίδες του, αποκαλύπτει τα οφέλη αλλά και το κόστος τού να μεγαλώνει τα παιδιά της, Σοφία και Λούλου, με τον αυστηρό τρόπο της απαιτητικής κινεζικής παράδοσης, όπου μόνο η πρωτιά είναι αποδεκτή, απέναντι στον πιο χαλαρό, ανεκτικό και ήπιο τρόπο της δυτικής κοινωνίας. Η διήγησή της άλλοτε προκλητική και άλλοτε πνευματώδης είναι διανθισμένη με μοναδικά αιχμηρό χιούμορ.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος, σελ. 255, τιμή €4,99

 

Το δωμάτιο

Συγγραφέας: Emma Donoghue

Ή αλλιώς όταν η αγάπη ανθεί κάτω από τις πιο οδυνηρές συνθήκες. Ειδικά η μητρική. Καθηλωτικό. 

Υπόθεση: Για τον πεντάχρονο Τζακ το Δωμάτιο είναι ο κόσμος. Εκεί γεννήθηκε, εκεί τρώει, εκεί κοιμάται, εκεί παίζει και μαθαίνει μαζί με τη Μαμά του, δια την οποία δεν είναι παρά η φυλακή της, όπου είναι κλεισμένη από τα δεκαεννιά της – εφτά χρόνια τώρα. Η Μαμά όμως, έχει δημιουργήσει για χάρη του μια ολόκληρη ζωή σ’ ένα χώρο μόλις έντεκα τετραγωνικών. Όσο όμως μεγαλώνει η λαχτάρα του Τζακ να γνωρίσει τον κόσμο του, τόσο γιγαντώνεται και η απελπισία της Μαμάς.

Εκδόσεις Ψυχογιός, σελ. 422, τιμή €16,53

 

Νόρα Γουέμπστερ

Συγγραφέας: Colm Toibin

Μια εξαιρετική ιστορία γραμμένη με μετριοφροσύνη, χωρίς περιττές λέξεις και υπερβολικές περιγραφές. Ένα βιβλίο για την απώλεια, την οικογένεια και τη φιλία που αξίζει να διαβάσεις. Για το μεγαλείο των συναισθημάτων του. Μια ανεπανάληπτη αναγνωστική εμπειρία. 

Υπόθεση: Ιρλανδία, τέλη της δεκαετίας του 1960. Η Νόρα Γουέμπστερ ζει σε μια μικρή πόλη και έχει αναλάβει τη φροντίδα των τεσσάρων παιδιών της μετά τον θάνατο του άντρα της, προσπαθώντας να ξαναχτίσει τη ζωή της. Σιγά -σιγά, χάρη στη διέξοδο που της προσφέρει η μουσική, η Νόρα κάνει τα πρώτα δειλά βήματα για μια καινούργια αρχή.

Εκδόσεις Ίκαρος, σελ. 448, τιμή €16,50

 

Χωρίς τη μητέρα μου

Συγγραφέας: Joyce Carol  Oates

Ένα ασυνήθιστο μάθημα αγάπης ενός δυνατού στόρι μητέρας -κόρης που αναπτύσσεται και μεγαλουργεί κυρίως μετά τον θάνατο της πρώτης.

Υπόθεση: Η Νίκι Ίτον είναι μια ανεξάρτητη τριαντάχρονη γυναίκα στη γεμάτη ζωή της οποίας ο ρόλος της κόρης δεν έχει θέση. Παρόλο που επιζητά τη συναισθηματική κάλυψη που της προσφέρει η μητέρα της, δεν την επισκέπτεται συχνά. Όταν όμως η μητέρα της θα δολοφονηθεί, όλα θα αλλάξουν στη ζωή της. Στην προσπάθειά της να συμφιλιωθεί με το χαμό της, θα εγκατασταθεί στο πατρικό της σπίτι και θα προσπαθήσει να κρατήσει ζωντανή την ανάμνηση της μητέρας της υιοθετώντας τις καθημερινές της συνήθειες.

Εκδόσεις Μεταίχμιο, σελ. 600, τιμή €8,80

 

Όμορφη Λατρεία

Συγγραφέας: Christina Lauren

Ένα τολμηρό ερωτικό μυθιστόρημα με φόντο ένα παιδί που φέρνει τα πάνω κάτω.

Υπόθεση: Ενώ η πανέμορφη Σάρα Ντίλον, αστέρι στα οικονομικά, και ο Βρετανός καρδιοκατακτητής Μαξ Στέλαρ, το κακό παιδί της Γουόλ Στριτ που τη βρίσκει με πονηρές φωτογραφίες– εξακολουθούν να επιδίδονται με τρέλα σε ερωτικά παιχνίδια, η άφιξη ενός μωρού, της χαριτωμένης Άναμπελ, απειλεί να αλλάξει τα πάντα στη ζωή τους. Θα καταφέρουν οι δυο τους να συμβιβάσουν την οικογενειακή ζωή με την αμοιβαία έλξη που νιώθουν, να βρουν ισορροπία ανάμεσα στις σεξουαλικές περιπέτειες που δεν είναι έτοιμοι να απαρνηθούν και τις νέες οικογενειακές τους ευθύνες.

Εκδόσεις  Κεστός, σελ. 176, τιμή €8,90

 

Σε μια κλωστή

Συγγραφέας: Elissa Bjelectich

Ένα μικρό διαμάντι για τη δύναμη της ψυχής, της θέλησης, της μάνας να στέκεται βράχος στο άρρωστο παιδί της. Ένα πραγματικό ταξίδι ελπίδας και πίστης που συγκινεί ακόμα τους ορκισμένους ασυγκίνητους. 

Υπόθεση: Η πορεία της Elissa Bjelectich και της μόλις 4 μηνών κόρης της από τη βαριά αρρώστια στην υγεία. Η μικρή Μαριάννα πάσχει από ηπατική ανεπάρκεια και ο αγώνας της οικογένειας ξεκινά. Δεν είναι ένα μυθιστόρημα πόνου και αγωνίας αλλά μια αληθινή ιστορία ελπίδας, πίστης και αγάπης, με αίσιο τέλος.

Εκδόσεις Πορφύρα, σελ. 223, τιμή €12,44

 

Την Κυριακή έχουμε γάμο

Συγγραφέας: Γιάννης Ξανθούλης

Έρωτας, πάθος, θάνατος, γέλιο. Η ελληνική οικογένεια, η ελληνική κοινωνία.

Υπόθεση: Ο γάμος γίνεται την Κυριακή και προκαλεί την ανατροπή στο ταξίδι. Ταξίδι στο παρατεταμένο καλοκαίρι μιας γυναίκας στα μαύρα και του μικρού γιου της. Μάνα και παιδί πενθούν έναν άντρα χαμένο στα χρόνια του πολέμου. Πληροφορίες δεν υπάρχουν παρά μόνο υποθετικό πένθος, υποθετική ορφάνια.

Και τώρα το ταξίδι. Μακρινό καλοκαιρινό ταξίδι από την Αθήνα στον Έβρο• ταξίδι φορτωμένο δισταγμούς και επιθυμίες. Εκεί θα ’ρθουν αντιμέτωποι με όλα τα διλήμματα της ζωής τους, επώδυνα και γεμάτα από τις χαρές που τους λείπουν.

Εκδόσεις Διόπτρα, σελ. 376, τιμή €15,50

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ DownTown