Τζόυς Ευείδη: Με εκνευρίζουν τα βούρλα και οι αποψάκηδες!

Mιλά για γονείς, φιλίες, σχέσεις ζωής και την εκπομπή που ονειρεύεται να παρουσιάσει...
Τζόυς Ευείδη: Με εκνευρίζουν τα βούρλα και οι αποψάκηδες!



Η Τζόυς Ευείδη μεγάλωσε μέσα σε ένα αυστηρό περιβάλλον. Η μητέρα της σχεδόν λιποθύμησε όταν της ανακοίνωσε ότι «θα γίνω ηθοποιός». Ο πατέρας της μούδιασε αλλά ήταν (λίγο) πιο ενθαρρυντικός. Εκείνη πεισμωμένη και ανένδοτη, αποφασισμένη να ακολουθήσει τα δικά της μεγάλα όνειρα. Παραιτήθηκε από την πολυεθνική εταιρεία που εργαζόταν, μπήκε σε δραματική σχολή, έγινε πρωταγωνίστρια. Όπως στις θεατρικές παραστάσεις του σχολείου της. Με τη διαφορά ότι τώρα, το κοινό της γεμίζει ολόκληρα θέατρα...

- Έχεις κάνει αληθινούς φίλους σ΄ αυτό το επάγγελμα;
Αν δεν αγαπώ τους συναδέλφους μου, δεν μπορώ να δουλέψω μαζί τους. Έχω κάνει λοιπόν, πάρα πολλές φιλίες από αυτό το επάγγελμα. Αν και είναι πολύ ανταγωνιστικό -ψέματα να μην λέμε- προσπαθώ να χτίζω σοβαρές και καλές σχέσεις. Παίζονται στη μέση ρόλοι και κάποιος θα κερδίσει στα σημεία, αλλά δεν αξίζει να τρελαίνεσαι για έναν ρόλο.

- Έχεις βγάλει καλά χρήματα ως ηθοποιός;
(γελάει)... Ποτέ στη ζωή μου. Έχω βγάλει αξιοπρεπή χρήματα στο παρελθόν πολλά όμως, ποτέ. Τις τρελές αμοιβές δεν τις έζησα και για αυτό φταίει το ξερό μου το κεφάλι. Δεν είμαι καθόλου καλή στο παζάρι. Ντρέπομαι να παζαρέψω, να πάω στον άλλον και να του πω «βάλε άλλα πενήντα». Δεν μπορώ, κάποια στιγμή παραδίνομαι και καταβάθως νομίζω από σνομπαρία.

- Έμεινες για μεγάλα διαστήματα άνεργη;
Μία περίοδο ήμουν κυριολεκτικά επί ξύλου κρεμάμενη. Όπως όλοι οι ηθοποιοί, έχω περάσει και εγώ με λίγα χρήματα και χωρίς δουλειά. Ντρέπομαι να πάρω τηλέφωνο και να πω «θέλω δουλειά». Πάντα όμως όταν έπιανα πάτο, κάτι γίνονταν την τελευταία στιγμή και αναδυόμουν. Με πλήρη επίγνωση και ξέροντας πόσο δύσκολα περνούν οι ηθοποιοί, θα σου έλεγα πως είμαι και από τους τυχερούς. 

- Πιστεύεις στο ταλέντο σου;
Δεν είμαι από αυτούς που καμαρώνουν τον εαυτό τους, κοιτάνε στον καθρέπτη και λένε «φτούσου κουκλίτσα μου». Αυτά τα κοροϊδεύαμε οικογενειακώς. Δεν μας άρεσαν οι άνθρωποι που καμαρώνονται. Ούτε η μάνα μου καμάρωνε για ΄μενα. Ήταν αυστηρό το σπίτι μου, δεν είχε χαϊδέματα. Ήταν ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι οι γονείς μου αλλά προσπαθούσαμε να βλέπουμε τα δικά μας λάθη και να βελτιωνόμαστε, όχι των άλλων. Οπότε πιστεύω ότι είμαι πιο επαρκής ως επαγγελματίας απ΄ ότι παλαιότερα αλλά έχω ακόμα δρόμο μπροστά μου.

- Ήθελαν οι γονείς σου να γίνεις ηθοποιός;
Δεν το ήθελαν καθόλου γιατί τότε ήμουν ιδιαίτερα γραμματέας σε μια πολυεθνική εταιρεία και έβγαζα πάρα πολλά χρήματα. Η μαμά μου κόντεψε να λιποθυμήσει, όταν της το ανακοίνωσα. Ο μπαμπάς μου που μου είχε πιο πολύ αδυναμία, θυμάμαι μου είχε πει: «αν πιστεύεις ότι θα το κάνεις καλά, κάντο». Και εγώ η ψωνάρα είπα «ναι, το πιστεύω! Θα γίνω καλή ηθοποιός».

- Πώς αντέδρασαν την πρώτη φορά που σε είδαν στη σκηνή;
Δεν μου έκαναν κοπλιμέντα. Ήταν πολύ μετρημένα τα λόγια τους. Να σου πω πώς αντέδρασα εγώ: είχα τρελό άγχος γιατί ήξερα ότι ήταν η μάνα μου από κάτω. Θυμάμαι μια φορά, έπαιζα με τον Γιάννη Μπέζο και τη Ναταλία Τσαλίκη. Τους πιάνει η μάνα μου μετά το τέλος της παράστασης και τους λέει «συγχαρητήρια, ήσασταν καταπληκτικοί». Της απαντά η Ναταλία «μα και η κόρη σας δεν είναι πολύ καλή;» Προσπαθούσαμε όλοι μαζί να εκμαιεύσουμε ένα «μπράβο» της. 

- Γελάς εύκολα; Τι μπορεί να σε εκνευρίσει στο λεπτό;
Το χιούμορ με βοήθησε να ξεφύγω από δύσκολες καταστάσεις. Έχει υπάρξει και στις πιο τραγικές στιγμές της ζωής μου ως βαλβίδα ασφαλείας που φεύγει λίγος ατμός και δεν γίνεται η έκρηξη. Όσο για το τι μπορεί να με εκνευρίσει; Τα πάντα! Με εκνευρίζει φρικτά η αγένεια. Γενικά είμαι ένας διακριτικός και ευγενικός άνθρωπος αλλά αν διακρίνω αγένεια, μπορώ να δαγκώσω. Με εκνευρίζουν απίστευτα οι άνθρωποι που δεν αγαπούν τα ζώα, οι βίαιοι άνθρωποι, οι αμόρφωτοι που προσπαθούν να σε πείσουν ότι ξέρουν, οι αποψάκηδες, αυτοί που αρχίζουν όλες τους τις προτάσεις με το «εγώ», αυτοί που αναφέρουν τον θίασο και λένε πρώτα το όνομά τους, τα βούρλα, αυτοί που περνούν πολύ ώρα στον καθρέφτη. Δεν μπορώ να κάνω παρέα με ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η καθημερινότητά τους, το lifestyle τους, ο καθρέπτης τους και το τι αγόρασαν και πόσο. Πλήττω αφόρητα μαζί τους.

- Πώς είναι η καθημερινότητά σου;
Μου αρέσει να βγάζω τα σκυλιά μου βόλτα, να ποτίζω τις γλάστρες μου, να κάνω μεταφυτεύσεις, να παίζω με τα γατιά. Μου αρέσουν αυτά τα πολύ καθημερινά, απλά πράγματα. Τη ρουτίνα την θεωρώ πολύτιμη και με επαναφέρει στην τάξη. Γιατί αν έχεις τρίψει και ένα μπάνιο μετά βλέπεις τη ζωή με άλλο μάτι...

- Είσαι εύκολος συνεργάτης;
 Θεωρώ ότι είμαι ο ιδανικός συνεργάτης. Είμαι εύκολη στις συνεργασίες μου γιατί είμαι καλοπροαίρετη. Δεν πάω στο γύρισμα και θέλω να τους δαγκώσω όλους. Ποτέ. Δεν θα ξεχάσω τον Χάρη Ρώμα που ερχόταν στο «Καφέ της Χαράς» πάντα χαμογελαστός, με γλυκά στο χέρι και έπιανε την κομμώτρια και χόρευαν βαλς. 

- Στο σπίτι σου όταν κλείνεις την πόρτα, πώς είσαι;
Γενικά είμαι άνθρωπος του σπιτιού και αυτό μου το καταλογίζουν πάρα πολλοί φίλοι μου. Δεν ξεκουνιέμαι εύκολα από το σπίτι μου, το θεωρώ πολύ μεγάλο άσυλό μου. Μου αρέσει να εξαφανίζομαι από όλους και να κλείνομαι στο σπίτι μου. Το μόνο που προσπαθώ όταν περνάω τέτοιες τούμπες (καταδύσεις τις λέω εγώ), είναι να μην συναντάω πολύ κόσμο και τους γίνομαι δυσάρεστη. Σ΄ αυτήν την ενδοσκόπηση μπορεί να σε βάλουν τα πάντα: κάτι που σκέφτηκες ή κάτι που είδες. Ξέρεις πόσες φορές έχω κλάψει από την κούραση; Κρασάρει ο οργανισμός και τα μπήγεις σαν μωρό παιδί που δεν ξέρεις τι σου φταίει.

- Πίστευες από την αρχή στην επιτυχία του «Μπρούσκο»;
Δεν την περίμενα καθόλου την επιτυχία γιατί η όλη συνθήκη εμένα προσωπικά μου ήταν τελείως άγνωστη. Το γεγονός ότι θα πήγαινα να κάνω γυρίσματα στην Κύπρο μου φαίνονταν ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες. Το ότι θα κάνω καθημερινό σήριαλ μου φαινόταν επίσης αδιανόητο, γιατί δεν είχα ξανακάνει ποτέ στη ζωή μου. Έχουμε πάρα πολύ καλή ατμόσφαιρα στα γυρίσματα, είναι πιο γελαστοί και ράθυμοι από εμάς οι Κύπριοι... Φήμες λένε ότι το «Μπρούσκο» θα πάει και για τρίτη χρονιά. Προσωπικά, επίσημη πρόταση δεν μου έχει γίνει.

- Νιώθεις χορτασμένη από έρωτα, επιτυχία, χειροκρότημα;
Χορτασμένη δεν νιώθω καθόλου, το αντίθετο. Είμαι ακόρεστη. Καμιά φορά νιώθω πως μόλις τελείωσα τη σχολή, δεν έχω κάνει ακόμη τίποτα και θέλω να κάνω τα πάντα. Προσπαθώ πάντως να γίνω καλύτερος άνθρωπος για να γίνω και καλύτερος ηθοποιός.

- Έχεις κάποιο μεγάλο όνειρο;
Ναι! Θέλω να κάνω μια εκπομπή για ζώα στην τηλεόραση. Όχι από εκείνες που λένε «αχ τι γλυκό σκυλάκι» και χαϊδεύουν. Θέλω να κάνω μια εκπομπή που θα αφορά στα αδέσποτα ζώα, αυτές τις αθώες ψυχές. Έχω εντρυφήσει πάρα πολύ στο θέμα και νομίζω ότι θα το κάνω καταπληκτικά. Και υπόψιν: αυτό δεν θα το έλεγα ποτέ για έναν ρόλο. (γέλια)

Δείτε ΕΔΩ τι απάντησε η Τζόϋς Ευείδη σε 33 περίεργες ερωτήσεις.