Συναρπαστικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν την εξέλιξη της μόδας μέσα από τις στολές των αεροσυνοδών

Πασαρέλα στους αιθέρες! Πως άλλαξε η μόδα από τα glamourous 50s έως και σήμερα!
Συναρπαστικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν την εξέλιξη της μόδας μέσα από τις στολές των αεροσυνοδών



Η πρώην αεροσυνοδός της Pan Am, Betty Riegel  έγραψε  ένα βιβλίο για να μοιραστεί τις εμπειρίες της που βίωσε ως ιπτάμενη. Αρχικά αναλύει το πως μπήκε στη διαδικασία και  έκανε αίτηση για να γίνει αεροσυνοδός εκεί γύρω στα 60s. Αποκαλύπτει πως  οι υποψήφιες αεροσυνοδοί έπρεπε απαραίτητα να διαθέτουν τα παρακάτω προσόντα: Nα έχουν  ηλικία από 21-27 ετών , να είναι αδέσμευτες, λεπτές με άριστη εξωτερική εμφάνιση καθώς  και να διαθέτουν  έναν καλό και ηθικό χαρακτήρα.  

Αναλύει τη δύσκολη δοκιμασία που πέρασε προκειμένου να περάσει την εντατική εκπαίδευση η οποία και συμπεριλάμβανε το να μεταφράσει ένα κείμενο από τα γαλλικά στα αγγλικά, να επιδείξει την απαραίτητη σωστή στάση του σώματος που πρέπει να έχει όταν περπατάει. Μετά από 6 εβδομάδες εντατικής εκπαίδευσης πέρασε τη δοκιμασία και την προσέλαβαν ως αεροσυνοδό. Κατά τα άλλα όμως η εμπειρία της ήταν ευχάριστη και την έκανε να αναβιώσει σχολικές αναμνήσεις!

Στο βιβλίο της σημειώνει επίσης πως μέσα από το πέρασμα των χρόνων η μόδα στους αιθέρες συνεχώς άλλαζε και ανανεωνόταν. Ο ρόλος της αεροσυνοδού έπρεπε να είναι εξίσου glamourous με τις τάσεις της μόδας που επικρατούσαν. 

Μια αεροσυνοδός αναμενόταν να έχει την εμφάνιση ενός supermodel! Ο ρόλος της επίσης απαιτούσε να έχει όχι μόνο  τα προσόντα ενός supermodel αλλά και τα ταλέντα μιας super νοικοκυράς καθώς  και τα κατάλληλα αντανακλαστικά έτσι ώστε να μπορεί να αντιδράσει σε μια κρίσιμη κατάσταση που ενδεχομένως να συνέβαινε κατά την διάρκεια μιας πτήσης, (ακόμα και να ξεγεννήσει ένα μωρό).

Η επιρροή των αεροσυνοδών αυξήθηκε ραγδαία στα 70ς όσον αφορά τα δικαιώματα των γυναικών στο χώρο της εργασίας και άλλαξαν το ρόλο της στους αιθέρες. Φυσικά όλο αυτό είχε  αντανάκλαση και στην κοινωνία.
Ας δούμε  τις παρακάτω φωτογραφίες που αντικατοπτρίζουν πλήρως το πως η μόδα στα ρούχα άλλαζε σταδιακά σύμφωνα με τις τάσεις της εποχής!

Οι αεροσυνοδοί της United Airlines με στολές που σχεδιάστηκαν από τον Jean Louis, περίπου στις αρχές του 1970!

Οι αεροσυνοδοί της British Airways  φορούν μια παραδοσιακή στολή που αποτελούταν από φούστα κάτω από το γόνατο, γάντια και καπέλο.

\

 

To πλήρωμα της Thai International Airlines κοστούμι το 1950.

Αεροσυνοδός της Pan American Airlines φωτογραφίζεται στα μπλε το 1973!

\

Αεροσυνοδός της Gulf Air με στολή σχεδιασμένη το 1973 από τη Joy Stokes!

 

Η Hardy Amies στη δεκαετία του '60 ήταν πίσω από το ενιαίο σύνολο για την British European Airways το οποίο ήταν τόσο κλασικό και αναμφισβήτητα αντανακλούσε βρετανικό στύλ!

Άσπρη στολή ναυτικού τύπου!

Αεροσυνοδός της British Airways δείχνει την στολή κοστούμι που αποτελείται από καπέλο και μαντήλι!

Στη δεκαετία του '70 οι υψηλές μπότες ήταν must και  αντανακλούσαν τη μόδα της δεκαετίας.