Έκανες παρασπονδίες το Σαββατοκύριακο; Τι να φας σήμερα!

Αρκεί μία ημέρα με συνταγές αποτοξίνωσης για να νιώσεις τη διαφορά όλη την εβδομάδα που ακολουθεί.
Έκανες παρασπονδίες το Σαββατοκύριακο; Τι να φας σήμερα!



Μετά από ένα διήμερο γεμάτο εξόδους για ποτό και φαγητό, ήρθε η ώρα να επανέλθεις στις υγιεινές σου συνήθειες. Αρκεί μία ημέρα με συνταγές αποτοξίνωσης για να νιώσεις τη διαφορά όλη την εβδομάδα που ακολουθεί.

Πρωινό: Πράσινο Τσάι με Λεμόνι

Μόλις ξυπνήσεις, ετοίμασε ένα φλιτζάνι ζεστό πράσινο τσάι. Είναι πλούσιο σε κατεχίνες - που μπορεί να επιταχύνουν την ικανότητα του ήπατος να αποτοξινωθεί - ιδιαίτερα χρήσιμο εάν το παράκανες λίγο με το αλκοόλ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Πρόσθεσε λίγο χυμό λεμονιού για να έχεις το απόλυτο detox αφέψημα.

Πρωινό: Βρώμη με φρούτα

Χρειάζεσαι μόνο δέκα λεπτά για να ετοιμάσεις ένα μπολ με βρώμη, ένα πιάτο που θα σου δώσει ποιοτικές φυτικές ίνες και θα σε κρατήσει χορτάτη τις πρωινές ώρες. Σέρβιρε τη βρώμη με εποχιακά φρούτα και μία χούφτα ξηρούς καρπούς και θα έχεις ένα σούπερ ενεργειακό πιάτο.

Μεσημεριανό: Σαλάτα με λάχανο και μήλο

Τα μήλα συνδυάζονται με το κόκκινο λάχανο και δημιουργούν έναν χορταστικό συνδυασμό που βοηθούν στην καλή πέψη. Πρόσθεσε μαραθόσπορο για ακόμη περισσότερες φυτικές ίνες και πιπέρι καγιέν για να δώσεις ώθηση στον μεταβολισμό σου. Μην διστάσεις να προσθέσεις ένα κομμάτι ψητό φιλέτο κοτόπουλο ή φασόλια για να πάρεις τις απαραίτητες πρωτεΐνες.

Απογευματινό σνακ: Λαχανάκια Βρυξελλών

Θα σου πάρει μόνο δέκα λεπτά να ψήσεις στον φούρνο τα λαχανάκια Βρυξελλών και να έχεις ένα τραγανό και πολύ θρεπτικό σνακ. Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βοηθούν στην πέψη.

Βραδινό: Σούπα καρότου με τζίντζερ

Ένα ελαφρύ, αλλά χορταστικό δείπνο είναι ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσεις την ημέρα αποτοξίνωσης. Δοκίμασε μία νόστιμη και ελαφρώς πικάντικη σούπα με καρότο και τζίντζερ. Είναι πλούσια σε βιταμίνες A και C, καθώς και μαγγάνιο, το οποίο βοηθά στην πέψη.

Bonus Tip: Κάνε μερικές ασκήσεις γιόγκα ή λίγο διαλογισμό πριν κοιμηθείς.