The Cheater’s Diet: Κάνεις παρασπονδίες και χάνεις κιλά

Ο Rivas ισχυρίζεται ότι με το να «κλέβεις» εν γνώσει σου τα σαββατοκύριακα, δίνεις ώθηση στον μεταβολισμό σου, αντιστρέφοντας τη μεταβολική επιβράδυνση που συμβαίνει όταν περιορίζεις τις θερμίδες.
The Cheater’s Diet: Κάνεις παρασπονδίες και χάνεις κιλά



Αυτό που δυσκολεύει τους περισσότερους από εμάς όταν κάνουμε δίαιτα είναι οι απαγορεύσεις. Και μόνο στην ιδέα ότι πρέπει να κοιτάξεις απαξιωτικά το κουτί με την πίτσα, ενώ οι γύρω σου είναι ήδη στο τρίτο κομμάτι, αρκεί για να σου χαλάσει τη διάθεση. Υπάρχει όμως μία δίαιτα που όχι μόνο επιτρέπει τις παρασπονδίες αλλά τις θεωρεί απαραίτητες προκειμένου να «ξυπνήσει» ο μεταβολισμός σου.

Η δίαιτα ονομάζεται The Cheater’s Diet, βασίζεται στη φιλοσοφία της Μεσογειακής διατροφής και λειτουργεί ως εξής: Όλη την εβδομάδα ακολουθείς ένα μεσογειακό διατροφικό πλάνο, «κλέβεις» τα σαββατοκύριακα και συνεχίζεις να χάνεις κιλά, σύμφωνα με τον δημιουργό της δίαιτας και γιατρό, Paul Rivas M.D.. Ο Rivas ισχυρίζεται ότι με το να «κλέβεις» εν γνώσει σου τα σαββατοκύριακα, δίνεις ώθηση στον μεταβολισμό σου, αντιστρέφοντας τη μεταβολική επιβράδυνση που συμβαίνει όταν περιορίζεις τις θερμίδες.

Οι παρασπονδίες που κάνεις το Σαββατοκύριακο σε βοηθούν επίσης στο να πάρεις πιο υγιεινές αποφάσεις μέσα στην εβδομάδα. Ωστόσο, αυτή είναι μία τακτική που κρύβει κινδύνους, αφού είναι πιθανό να δυσκολευτείς να επανέλθεις στους κανονικούς σου ρυθμούς μετά από ένα πιο «ελεύθερο» Σαββατοκύριακο.

 

Τι μπορείς να φας και τι όχι

Φαγητά όπως πίτσα, παγωτό, μπριζόλα, κρασί, muffins, αλλά και αλκοολούχα ποτά όπως μπύρα και κρασί επιτρέπονται από το πρωί του Σαββάτου έως το βράδυ της Κυριακής. Απαγορεύονται όμως οι τροφές που μπορεί να σε ωθήσουν στην πολυφαγία.

Τα Σαββατοκύριακα προσθέτεις δέκα θερμίδες για κάθε κιλό που ζυγίζεις, κάτι που σημαίνει ότι η συνολική πρόσληψη θερμίδων αυξάνεται κατά πολύ. Τις υπόλοιπες ημέρες γεμίζεις το πιάτο σου με φρούτα και λαχανικά, ¼ άπαχη πρωτεΐνη (ψάρι, κοτόπουλο, όσπρια) και ¼ δημητριακά ολικής αλέσεως. Θα πρέπει επίσης να καταναλώσεις καθημερινά τρεις μερίδες φρούτων – εκτός από μπανάνες που περιέχουν πολύ άμυλο) και τουλάχιστον τέσσερις μερίδες λαχανικών. Τροφές όπως γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, αβγά και άπαχο γάλα θεωρούνται απαραίτητες στη δίαιτα. Ζάχαρη, ψωμί, λευκό ρύζι, πατάτες και κορεσμένα λίπη (όπως βούτυρο, κρέμα γάλακτος και τηγανητά), και το αλκοόλ είναι εκτός κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

 

Μην ξεχνάς

Είναι σημαντικό να προετοιμάζεις μόνη σου τα γεύματα και να αποφεύγεις οτιδήποτε συσκευασμένο. Επίσης, θα σε βοηθήσει αρκετά αν εντάξεις στην καθημερινότητά σου μία ήπιας μορφής άσκηση.