Οι τροφές του χειμώνα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Σέσκουλα, καρότα και πορτοκάλια είναι μόνο μερικές από τις τροφές που πρέπει να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου φέτος τον χειμώνα.
Οι τροφές του χειμώνα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος



Ο χειμώνας δεν είναι η εποχή που θέλεις να κάνεις δίαιτα. Το κρύο και τα χειμωνιάτικα βράδια θέλουν πιο λιπαρά φαγητά. Καμία σαλάτα δεν σου κλείνει το μάτι όταν γυρνάς κουρασμένη στο σπίτι σου. Κάπως έτσι όμως οι θερμίδες αρχίζουν να κάνουν πάρτι και εσύ τρέχεις και δεν φτάνεις να ξεφορτωθείς τα παραπανίσια κιλά με τις πρώτες ηλιαχτίδες της άνοιξης.

Η αύξηση βάρους όμως δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να προσέξεις τη διατροφή σου. Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου συστήματος είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μία περίοδο που ευνοούνται οι γρίπες και τα κρυολογήματα και κυρίως όταν κουράζεσαι στη δουλειά σου. Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, θα πρέπει να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου τροφές που σε βοηθούν να χάσεις βάρος αλλά σου προσφέρουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Καρότα - Πλούσια σε βιταμίνη Α και με μόνο 41 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, τα καρότα μπορούν να γίνουν ο καλύτερός σου φίλος για τη σεζόν. Γλυκά και αρωματικά, μπορείς να τα απολαύσεις μόνα τους σαν τραγανά σνακ με μία ποικιλία από υγιεινά ντιπ, να τα ψήσεις, να τα μαγειρέψεις στον ατμό ή να τα σοτάρεις. Θα βρεις επίσης άπειρες συνταγές στις οποίες πρωταγωνιστούν τα καρότα.

Μπρόκολο – Κατέχει τον τίτλο του πιο υγιεινού λαχανικού και σίγουρα δεν μπορεί να μείνει εκτός της διατροφής σου μέσα στον χειμώνα. Περιέχει μόνο 34 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, με αποτέλεσμα να μπορείς να φας όσο θέλεις χωρίς ενοχές. Εκτός από βραστό ή στον ατμό, μπορείς να το απολαύσεις ωμό στις σαλάτες, σοταρισμένο ή να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις πιο υγιεινές σούπες ή σουφλέ.

Πορτοκάλια και λεμόνια – Πορτοκάλια, λεμόνια και μανταρίνια είναι γνωστά για την πλούσια περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C. Με μόνο περίπου 45 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, πολλές φυτικές ίνες και μια έκρηξη της ενέργειας, τα φρούτα αυτά είναι ο σύμμαχός σου στην προσπάθειά σου να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά των εορτών. Απόλαυσέ τα σε χυμό ή ολόκληρα.

Σέσκουλα – Αυτό το πράσινο φυλλώδες λαχανικό περιέχει ένα συγκεκριμένο φλαβονοειδές που αναστέλλει τη λαχτάρα σου για απλούς υδατάνθρακες, με αποτέλεσμα να μειώνει την επιθυμία σου για ορισμένες τροφές. Δεν έχεις, λοιπόν, παρά να το εντάξεις στη διατροφή σου αφού όχι μόνο θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά αλλά θα σου προσφέρει πλήθος θρεπτικών συστατικών.

Άπαχο κρέας – Όσες αλλαγές και τροποποιήσεις κι αν κάνεις στη διατροφή σου, βεβαιώσου ότι το άπαχο κρέας θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος αυτής. Η άπαχη πρωτεΐνη είναι πολύ σημαντική για να περικόψεις τα παχάκια και να αποκτήσεις αξιοζήλευτους μύες. Το άπαχο κοτόπουλο, το ψάρι, η γαλοπούλα, ακόμη και το άπαχο βοδινό κρέας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της καθημερινής διατροφής σου.