Εύκολη Δίαιτα: Χάσε 20 κιλά μέχρι το καλοκαίρι, από τη διαιτολόγο του Followme (μέρος 1)

Αναλυτικό διαιτολόγιο για κάθε βδομάδα ξεχωριστά και χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις μέχρι να φορέσεις το μαγιό σου.
Εύκολη Δίαιτα: Χάσε 20 κιλά μέχρι το καλοκαίρι, από τη διαιτολόγο του Followme (μέρος 1)



Η παχυσαρκία σήμερα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα διατροφικά προβλήματα για τις προηγμένες κοινωνίες. Πολλοί παράγοντες φαίνεται ότι συμβάλλουν στην αύξηση της συχνότητας με την οποία εμφανίζεται, και πολλοί τρόποι αντιμετώπισης έχουν προταθεί έως σήμερα. Η παχυσαρκία αποτελεί πλέον επιδημία και η πρόληψη φαίνεται να είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την αντιμετώπισή της. Ο συνδυασμός  διατροφής και άσκησης προτείνεται ως ο καταλληλότερος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος, βοηθώντας στην επίτευξη ενός υγιούς και επιθυμητού βάρους. Μην περιμένεις να περάσει κι άλλος καιρός.

Ήρθε η ώρα για αλλαγή και αυτή δεν είναι αύριο, αλλά σήμερα. Πώς μπορείς να χάσεις σχεδόν 20 κιλά μέχρι το καλοκαίρι; Η σωστή διατροφή, η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας, και η καλή ψυχολογία είναι  το τρίπτυχο της επιτυχίας για να χάσεις κιλά υγιεινά. Κάθε μήνα, εδώ στο follow me θα έχεις ένα πλήρες μηνιαίο διαιτολόγιο το οποίο θα ανανεώνεται μέχρι το καλοκαίρι! Άρα το πρώτο κομμάτι άστο πάνω μας.

Η σωματική δραστηριότητα και η καλή ψυχολογία όμως είναι στο χέρι σου! ΠΡΟΣΟΧΗ! Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής αφορά γυναίκες που ανήκουν στην κατηγορία ‘’παχύσαρκος 1ου βαθμού’’ και πάνω, με βάση τον δείκτη μάζας σώματος τους. Αυτό μπορείτε να το βρείτε με την εξής πράξη : ΔΜΣ = σωματικό βάρος (kg)/ ( ύψος 2 ) (m). (Το βάρος μας σε κιλά διαιρεμένο με το ύψος μας σε μέτρα υψωμένο στο τετράγωνο. Παράδειγμα 1,70 Χ 1,70=2,89. Αν το βάρος μας είναι 90 κιλά το διαιρούμε με το 2,89 και έχουμε ΔΜΣ 31,14). 

  ΔΜΣ Κατάταξη Κίνδυνος νοσηρότητας
<18,5 Ελλιποβαρής Αυξημένος
18,5-24,9 Φυσιολογικός Φυσιολογικός
25-29,9 Υπέρβαρος Αυξημένος
30-34,9 Παχύσαρκος 1ου βαθμού Πολύ αυξημένος
35-39,9 Παχύσαρκος 2ου βαθμού Σοβαρά αυξημένος
>40 Υπερνοσογόνος παχυσαρκία Πολύ σοβαρά αυξημένος

 

Στα διαιτολόγια που ακολουθούν μπορείς να αλλάξεις τις μέρες μεταξύ τους δηλαδή την 1η ημέρα μπορείς να την κάνεις τελευταία. Π.χ 1η ημέρα θα την κάνω την Τετάρτη, 2η ημέρα θα την κάνω Σάββατο. Ποτέ όμως δεν αλλάζουμε τα γεύματα διαφορετικών ημερών π.χ όχι το μεσημεριανό της μίας ημέρας σε άλλη. Αν αλλάξουμε κάτι είναι ολόκληρη η ημέρα. Επίσης μπορούμε να μπερδέψουμε τα γεύματα μέσα στην ημέρα π.χ μπορείς να φας το βραδινό το μεσημέρι και το μεσημεριανό το βράδυ.

Χρήσιμες συμβουλές

  • Πιες πολύ νερό, περίπου 1,5 λίτρο την ημέρα.
  • Αν παραλείψεις κάποιο γεύμα συνεχίζεις με ότι έχεις αργότερα αλλά όσο μπορείς να τρως ανά 3-4 ώρες.
  • Όπου βλέπεις ‘’ φλ’’ εννοούμε το φλιτζάνι του τσαγιού.
  • Μπορείς να αλλάξεις το δεκατιανό με το απογευματινό μεταξύ τους, στην ίδια μέρα όμως.
  • Τα τρόφιμα ζυγίζονται ή μετριούνται μαγειρεμένα.
  • Η σαλάτα και γενικά τα λαχανικά είναι σε ελεύθερη ποσότητα.

 

Ραντεβού τον Μάρτιο!

Για την 1η εβδομάδα δίαιτας κάνε κλικ ΕΔΩ 

Για την 2η εβδομάδα δίαιτας κάνε κλικ ΕΔΩ 

Για την 3η εβδομάδα δίαιτας κάνε κλικ ΕΔΩ 

Για την 3η εβδομάδα δίαιτας κάνε κλικ ΕΔΩ 

 

Από τη διαιτολόγο - διατροφολόγο μας Βάσω Βαγιώτα  (vaso_vag@hotmail.com)

ΔΕΣ ΤΟ 2ο ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ ΤΟΥ FOLLOWME ΕΔΩ