Έτσι θα γίνεις pro στο τρέξιμο!

Τα tips που πρέπει να ακολουθήσεις για να αποφύγεις τραυματισμούς και να φτιάξεις την αντοχή σου.
Έτσι θα γίνεις pro στο τρέξιμο!



Αν θες η καρδιά σου να λειτουργεί σωστά, αν θες να διατηρείς το βάρος σου σταθερό, αν θες να γυμνάζεις όλο το σώμα σου, τότε η λύση είναι μία: τρέξιμο. Μπορείς να γίνεις pro ακόμα κι αν ξεκίνησες στα 30 σου; Φυσικά!

Συχνότητα
Είναι πολύ σημαντικό να έχεις πρόγραμμα το οποίο δεν αθετείς, για να ανέβεις επίπεδο. Αν γυμνάζεσαι μία φορά σήμερα και πάλι μετά από δύο εβδομάδες θα συνεχίσεις να τρέχεις 10 λεπτά και να κουράζεσαι.

Σωστό αθλητικό παπούτσι
Οπωσδήποτε running. Δεν τρέχουμε με All Star ποτέ. Είναι απαραίτητα τα παπούτσια που απορροφούν τους κραδασμούς.

Νερό
Είναι απαραίτητο. Και πριν και κατά τη διάρκεια. Όμως μην το παρακάνεις. Όσο επικίνδυνο είναι να αφυδατωθείς, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι να φουσκώσεις.

Εναλλαγές
Μην περιορίζεσαι μόνο στο τρέξιμο με σταθερό ρυθμό. Βάλε "σπριντάκια" ή χαλαρό jogging ή ακόμα και περπάτημα ενδιάμεσα, για να βελτιώσεις το κυκλοφορικό σου.

Κατάλληλη τροφή
Πάλι παν μέτρον άριστον. Ούτε πολύ, ούτε λίγο αλλά σίγουρα τουλάχιστον μία ώρα πριν. Βέβαια ένα μυστικό tip λέει ότι για να χάσεις βάρος πρέπει να τρέχεις νηστική.  

Δες εδώ το νέο viral hashtag της Nike που πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύσει τη selfie σου από το τρέξιμο (αν θες να είσαι μέσα στα πράγματα).