Acroyoga: Άρχισε τώρα αν θέλεις ευεξία και ισορροπία

Έχει τόσα οφέλη που θα αναρωτιέσαι γιατί δεν είχες ξεκινήσει τόσο καιρό!
Acroyoga: Άρχισε τώρα αν θέλεις ευεξία και ισορροπία



Η Acroyoga είναι μια σύγχρονη πρακτική, η οποία συνδυάζει τη δυναμική και τη φιλοσοφία των ακροβατικών με την αναπνοή, την ισορροπία, τη φιλoσοφία της γιόγκα και το χορό. Οι θέσεις στις οποίες μπορείς να κάνεις πρακτική, μπορείς να τις υλοποιήσεις μαζί με τη βοήθεια άλλων ασκούμενων. Είναι μια πρακτική που γίνεται κατά ομάδες. Καθιστά υπεύθυνο όποιον την ασκεί ο οποίος  πρέπει φυσικά να συνεργαστεί με άλλους ανθρώπους. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσεται το αίσθημα της  εμπιστοσύνης, επιτυγχάνεται η σύνδεση μεταξύ των συμμετέχοντων και είναι διασκεδαστικό.

Στην Acroyoga , η μικρότερη ομ;aδα αποτελείται από  2-3 άτομα και  καλύπτουν  3 κύριους ρόλους της που ονομάζονται: base, flyer και spotter.

Το ένα άτομο βρίσκεται στο κάτω μέρος και αποτελεί τη βάση (base) ενώ ένα άλλο άτομο τοποθετεί το βάρος από πάνω του και έχει τον ρόλο του flyer. Ο κύριος ρόλος της spotter είναι να εξασφαλίσει την ασφάλεια της βάσης και του flyer, έτσι ώστε να μπορούν να ισορροπήσουν. Λειτουργεί δηλαδή σαν προπονητής και βοηθός, προκειμένου  να βοηθήσει το ζευγάρι στις δύσκολες μεταβάσεις.

Η Αcroyoga έχει δύο πηγές ενέργειας: την ηλιακή, που αντανακλά την πιο φλογερή ακροβατική πλευρά και την  σεληνιακή που ενσαρκώνει την πιο θεραπευτική της πτυχή. Με λίγα λόγια έχει δύο οφέλη. Εκγυμνάζει το σώμα μέσα από τις ακροβατικές ασκήσεις και θεραπεύει το νου και την ψυχή παράλληλα.
Η ακροβατική πλευρά παίρνει δύναμη, ισορροπία και αποφασιστικότητα, ενώ η θεραπευτική πλευρά οδηγεί στην απελευθέρωση.

Η Αcroyoga  είναι μια συναρπαστική πρακτική. Κάνει εφικτό  το δύσκολο. Βοηθά στο να  επιτευχθούν θέσεις asana (θέσεις της yoga) όπως είναι η θέση σκορπιός και άλλες θέσεις που στηρίζονται στα χέρια.  Το όφελος από τις θέσεις που κάνεις στην acroyoga είναι να γίνονται καλύτερες και πιο βαθιές οι διατάσεις,  να μακραίνει η πλάτη και να ξεμπλοκάρει και να ανοίξουν τα ισχία.

Η Αcroyoga είναι μια ουσιαστική πρακτική που μας προσφέρει χαρά και  έχει τη δύναμη να μας συνδέσει ξανά με το παιδί μέσα μας. Ταυτόχρονα είναι μια θεραπευτική τεχνική στην οποία χρησιμοποιούμε κυρίως τεχνικές παθητικού stretching οι οποίες προσφέρουν ευεξία, χαλάρωση, αλλά και βοηθούν σε πόνους στη μέση και τη σπονδυλική στήλη.

Πιστοποιημένη yoga instructor(200h Alliance)
Ιδιοκτήτρια Soulflyer yoga center , Πορτo Ράφτη. www.soulflyer.gr
τηλ.6974313524  

Αποτελεσματική είναι και η Εναέρια yoga!