Thai massage: Ξεκίνα τώρα και θα σου αλλάξει τη ζωή

Η yoga instructor Μαρίνα Παπαναστασίου μας εξηγεί ποια είναι τα ευεργετικά οφέλη του!
Thai massage: Ξεκίνα τώρα και θα σου αλλάξει τη ζωή



To Thai massage είναι μια πανάρχαια θεραπευτική τέχνη. Η προέλευσή του εντοπίζεται στην Ινδία, σε ένα θεραπευτικό σύστημα που τα ίχνη του βρίσκονται 3.000 χρόνια πίσω και έχει κοινές ρίζες με την Yoga, την Αγιουρβέδικη Ιατρική και την πνευματική άσκηση. 

Λαϊκοί θρύλοι αποδίδουν την ίδρυση αυτής της θεραπευτικής τέχνης σε έναν Ινδό γιατρό και σύγχρονο του Βούδα αλλά και του Ιπποκράτη ονόματι Τζιβάκα Κουμάρ Μπάκα. Τον 2ο (ή 3ο)αιώνα π.Χ., Βουδιστές μοναχοί, μεταξύ των οποίων και μέλη της κάστας των Ιατρών, μετακινήθηκαν από την Ινδία, έφτασαν στο Σιάμ (τωρινή Ταϊλάνδη) και από εκεί εξαπλώθηκαν στην υπόλοιπη Ασία.

Έτσι οι διδαχές του Τ.Κ. Μπάκα, μαζί με το Βουδισμό και την Αγιορβέδα, διαδόθηκαν και διαμόρφωσαν αυτή τη παραδοσιακή ιατρική τεχνική που σήμερα ονομάζουμε Thai massage.

Στα Ταϊλανδέζικα ονομάζεται “Ντουάντ Μποράν”, που σημαίνει αρχαίο ή ιερό μασάζ. 
Η θεραπευτική αυτή παράδοση διατηρήθηκε στους αιώνες και σε απλουστευμένη μορφή είναι μέρος της κουλτούρας του λαού της Ταϊλάνδης. Η θεραπευτική μάλαξη, η μεταφορά ενέργειας, η πίεση στα σημεία κλειδιά των ενεργειακών γραμμών, οι διατάσεις που θυμίζουν παθητική yoga, ο διαλογισμός, η χρήση βοτάνων και η διατροφή αποτελούν την ολοκληρωμένη μορφή αυτής της πανάρχαιας ιατρικής παράδοσης που διατηρείται μέχρι τις μέρες μας από Βουδιστές μοναχούς και διδάσκεται στις 3 αναγνωρισμένες σχολές της παραδοσιακής ιατρικής της Ταϊλάνδης.

Πλεονεκτήματα του Τhai massage

Χαλάρωση, μείωση του άγχους, διαύγεια πνεύματος, “καθάρισμα” και άδειασμα του μυαλού μας.

Κινητικότητα σε όλους τους μύες του σώματός μας.

Αποφόρτιση και θεραπεία στα σημεία που καταπονούνται περισσότερο λόγω της καθιστικής μας ζωής όπως είναι η μέση, η πλάτη, ο αυχένας, το ισχίο, η ωμοπλάτη, τα χέρια.

Διέγερση του νευρικού συστήματος.

Ευεξία

Βελτίωση της αθλητικής απόδοσης

Ευκαμψία και ελαστικότητα

Επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης

Βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση και στις νοητικές διαδικασίες μέσω της διέγερσης του νευρικού συστήματος.

Θεραπεία ψυχολογικών συμπτωμάτων μέσω της έκκρισης ορμονών που ευθύνονται για τη χαρούμενη διάθεση μας, αλλά μέσω της δουλειάς που γίνεται στα όργανα του σώματός μας που σχετίζονται με συναισθήματα , για παράδειγμα δουλεύοντας το συκώτι βοηθάμε στην απελευθέρωση του θυμού.

Βελτίωση και ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας μας.

Πιστοποιημένη yoga instructor(200h Alliance)
Ιδιοκτήτρια Soulflyer yoga center , Πορτo Ράφτη. www.soulflyer.gr
τηλ.6974313524   

 

Acroyoga: Άρχισε τώρα αν θέλεις ευεξία και ισορροπία