Άραγε σε τι διαφέρουν οι γυναικείες φιλίες από τις αντρικές;

Πες αλήθεια! Θα ήθελες να ακούσεις τι συζητούν οι άντρες με τους φίλους τους.
Άραγε σε τι διαφέρουν οι γυναικείες φιλίες από τις αντρικές;Η φιλιά, είναι φιλία. Είτε αντρική, είτε γυναικεία, είτε... ανάμεικτη, στηρίζεται στην αγάπη, την εμπιστοσύνη, την επικοινωνία, την κατανόηση. Η βάση της είναι πάντοτε η ίδια, αλλά οι λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν τη φιλία μεταξύ αντρών, από εκείνη μεταξύ γυναικών, διαφέρουν.

Εμείς οι γυναίκες θαυμάζουμε την παρέα του αγοριού ή του αδερφού μας, γιατί τα αρσενικά δείχνουν να είναι πιο cool, να έχουν περισσότερο χιούμορ, να μην είναι τόσο γκρινιάρηδες και fan του δράματος, αντίθετα με εμάς. Ξέρουμε όμως από την άλλη, ότι μια γυναικεία φιλία βασίζεται περισσότερο στο συναίσθημα, γιατί οι γυναίκες έρχονται πιο κοντά κι εκδηλώνονται περισσότερο. Ίσως και γι’ αυτό το λόγο οι αληθινές γυναικείες φιλίες είναι πιο δυνατές από τις αντρικές. Ας δούμε ποιες είναι οι κύριες διαφορές τους:

#1 Οι γυναίκες συνδέονται περισσότερο συναισθηματικά η μία με την άλλη, δένονται περισσότερο και αποκτούν γρήγορα οικειότητα. Αυτό συμβαίνει γιατί μια γυναίκα ανοίγει πιο εύκολα την καρδιά της στις φίλες της και συζητάει ακόμα και πράγματα πολύ δικά της, που οι άντρες σε αντίστοιχη περίπτωση δεν θα τολμούσαν καν να ξεστομίσουν. Ίσως σε κάποιον παλιό κολλητό, που τον εμπιστεύονται απόλυτα κι αυτό με δυσκολία. Τα αγόρια δεν κάνουν αυτές τις βαθιές και τόσο συναισθηματικές συζητήσεις που κάνουν οι γυναίκες, δεν μοιράζονται εύκολα τα εσώψυχά τους. Ενώ τα κορίτσια το κάνουν σε μόνιμη βάση, τα αγόρια δεν ασχολούνται και τόσο. Κάθε φορά που βρίσκονται, θα συζητήσουν για τη δουλειά τους, τις ομάδες και την κοπέλα τους, αναφέροντας απλά τα βασικά. (Οk, για την μπάλα γίνεται κανονική κουβέντα). Πάντως και τα αγόρια νιώθουν κάποια στιγμή την ανάγκη να βγουν με τον κολλητό τους και να μιλήσουν για τη γυναίκα εκείνη που τους έχει κάνει την καρδιά πατίνι, αναφέροντας κάθε λεπτομέρεια της ιστορίας. Μπορεί να έχουμε τα πρωτεία στο δράμα, αλλά δεν είμαστε μόνο εμείς συναισθηματικές (απλά πιο υπερβολικές).

Μήπως είσαι drama queen; Κάνε το τεστ!

#2 όταν οι γυναίκες τσακώνονται, κάνουν μούτρα, υστεριάζουν, τσιρίζουν και γίνεται τρελό ξεκατίνιασμα. Αν τα αγόρια τσακωθούν, θα πουν δυο - τρεις βαριές κουβέντες, άντε να ρίξουν και καμιά ψιλή και το βράδυ θα είναι μαζί για μπύρες, λες και δεν έγινε τίποτα. Οι γυναίκες, μπορεί και να μην ξαναμιλήσουν ποτέ, ή να το κρατήσουν μανιάτικο, μέχρι κάποια να ρίξει τα μούτρα της και να ζητήσει συγνώμη. Στους άντρες, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και ξεκάθαρα.

#3 Οι γυναικείες φιλίες βασίζονται κυρίως στην κατανόηση, την καλή επικοινωνία και στο κατά πόσο ταιριάζουν συναισθηματικά. Η αντρική φιλία, βασίζεται κυρίως στα κοινά ενδιαφέροντα.

#4 Οι γυναίκες είναι περισσότερο κτητικές με τις φίλες τους. Μια γυναίκα μπορεί να κάνει σκηνή στην κολλητή της που δεν της τηλεφώνησε, ή που βγαίνει συνέχεια με το αγόρι της και την έχει παραμελήσει. Επίσης οι γυναίκες συχνά ζηλεύουν, όταν η κολλητή τους έχει κι άλλες παρέες, στις οποίες δεν ανήκουν εκείνες. Οι άντρες δεν έχουν τέτοια θέματα. Μπορεί να κάνουν και ένα μήνα να βρεθούν, μπορεί να βγαίνουν και με άλλους φίλους, χωρίς ποτέ να υπάρξει πρόβλημα μεταξύ τους. Εμείς, μέχρι και τουαλέτα πάμε με την κολλητή μας. Έχεις δει ποτέ κανέναν άντρα να πηγαίνει τουαλέτα με τον κολλητό του; Ευτυχώς, όχι!

#5 Το αντρικό χιούμορ είναι καυστικό και το μόνο σίγουρο είναι, ότι αν μια φίλη, χρησιμοποιούσε τον τρόπο που αστειεύεται το αγόρι σου με τον κολλητό του, μπορεί και να τσαντιζόσουν. Εμείς οι γυναίκες, έχουμε πιο λεπτό χιούμορ, προσέχουμε πολύ με τι θα γελάσουμε, ώστε να μην προσβάλουμε την κολλητή μας. Οι άντρες είναι πολύ πιο χύμα (και) σε αυτό.

#6 Μια γυναίκα δεν θέλει πολλές φίλες δίπλα της. Έχει συγκεκριμένα άτομα που εμπιστεύεται στη ζωή της, δυο- τρεις κολλητές που δεν αλλάζει και δε χρειάζεται άλλες. Με αυτές προτιμάει να βγαίνει, με αυτές περνάει καλά και οι παραπάνω προσθήκες στην παρέα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Αντίθετα, οι άντρες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κανονίσουν έξοδο με όσους περισσότερους φίλους γίνεται.

#7 Για το τέλος άφησα το πιο καυτό ερώτημα που αφορά τις φιλίες: Τελικά ποιοι κουτσομπολεύουν περισσότερο, οι άντρες ή οι γυναίκες; Εδώ οι απόψεις διίστανται, οπότε θα σου πω τη δική μου γνώμη. Και τα δυο φύλα κουτσομπολεύουν. Απλά εμείς, δύσκολα βάζουμε όριο στην κατινιά (ανάλογα και με το χαρακτήρα βέβαια), ενώ οι άντρες σχολιάζουν κάτι (ίσως με χειρότερο τρόπο από εμάς), αλλά γρήγορα θα περάσουν σε επόμενο θέμα. Εμείς μπορεί να σκάψουμε το λάκο του θύματος, όσο πάει. Και στις δυο περιπτώσεις πάντως, η κατινιά είναι τραγικό να υπάρχει. Μια γυναίκα κατίνα, είναι απλά κομπλεξική. Ένας άντρας – κατίνα, είναι κάτι ακόμα χειρότερο...

Μπορεί τα χαρακτηριστικά αυτά να μην εντοπίζονται σε κάθε φιλία, γιατί όπως είπαμε παραπάνω, παίζει σημαντικό ρόλο και ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου, αλλά αποτελούν μια γενική ιδέα που υπάρχει άλλοτε σε μεγαλύτερο και άλλοτε σε μικρότερο βαθμό. Με τους κολλητούς και τις κολλητές σου πάντως, μπορείς απλά να κάνεις ό,τι θέλεις, γιατί σε ξέρουν πια τόσο καλά, που δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσουν ποτέ. Άλλωστε γνωρίζεις πως ό,τι κι αν γίνει, μένει μεταξύ σας (μιλάμε για τους αληθινούς φίλους).

Οι αυθόρμητοι και «έξω καρδιά» φίλοι μας, είναι η αδυναμία μας και αυτοί είναι οι λόγοι που τους αγαπάμε λίγο περισσότερο...