Πώς θα έχεις ενέργεια όλη μέρα: Συνήθειες που θα αλλάξουν τη ζωή σου

Υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να διατηρήσεις την ενέργειά σου όλη μέρα.
Πώς θα έχεις ενέργεια όλη μέρα: Συνήθειες που θα αλλάξουν τη ζωή σου



Έχεις κουραστεί να ξυπνάς κάθε μέρα χωρίς ενέργεια; Δεν είσαι η μόνη. Οι υποχρεώσεις και οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ, αλλά τα νέα είναι θετικά: Όταν υιοθετείς υγιεινές συνήθειες, αυξάνεις τα επίπεδα της ενέργειάς σου.

Ξεκίνα από το πρωί

Μην αναβάλεις το πρωινό ξύπνημα: Αν το πρωί καταλήγεις να σηκώνεσαι από το κρεβάτι αφού έχεις πατήσει πέντε φορές το snooze, κάνεις ακόμα χειρότερο το πρωινό ξύπνημα και η ενέργειά σου δέχεται ένα δυνατό χτύπημα. Προσπάθησε να σηκωθείς από το κρεβάτι σου μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι για να ξεκινήσει σωστά η μέρα σου.

Ενυδατώσου όσο πιο άμεσα γίνεται: Η κατανάλωση νερού βοηθά το σώμα σου να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Όταν όμως πίνεις νερό αμέσως μόλις ξυπνήσεις, κινητοποιείς άμεσα το πεπτικό σου σύστημα. Έχε ένα μπουκαλάκι με νερό στο κομοδίνο σου ώστε να πιεις μόλις ξυπνήσεις.

Επίλεξε το σωστό πρωινό: Ένα θρεπτικό πρωινό θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι πριν ξεκινήσεις δουλειά. Τι χρειάζεσαι; Σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και καλά λιπαρά.

Βάλε τη γυμναστική στο πρόγραμμα: Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις περισσότερη ενέργεια είναι να ξεκινήσεις την ημέρα σου με γυμναστική. Δεν θα πιστεύεις πόσο καλύτερα σε κάνει η άσκηση το πρωί αν δεν το δοκιμάσεις.

Διατήρησε την ενέργειά σου το απόγευμα

Βγες έξω να πάρεις αέρα: Νιώθεις αποπνικτικά στο γραφείο; Κάνε ένα μικρό διάλειμμα και βγες έξω να πάρεις καθαρό αέρα. Κάνε μία γρήγορη βόλτα, ακόμα και γύρω από το τετράγωνο για να καθαρίσει το μυαλό σου και να επιστρέψεις με καλύτερη διάθεση.
Πιες πράσινο τσάι: Όταν μπαίνεις στον πειρασμό να παραγγείλεις δεύτερο καφέ, κάνε τη σωστή επιλογή και προτίμησε τσάι. Είναι γρήγορο, εύκολο και ωφέλιμο!
Καθάρισε τον χώρο σου: Όταν το γραφείο σου θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, σου δημιουργεί άγχος χωρίς να το καταλαβαίνεις. Αφιέρωσε λίγα λεπτά τη μέρα στην καθαριότητα και την τακτοποίηση του χώρου σου και θα δεις πως θα αλλάξει τη διάθεσή σου.
Φάε ένα ενεργειακό σνακ: Άφησε τις επισκέψεις στον αυτόματο πωλητή και πρόσφερε στον εαυτό σου το σωστό σνακ που θα σου δώσει συνεχόμενη ενέργεια.

Φρόντισε τον εαυτό σου το βράδυ

Απόφυγε το αλκοόλ: Μερικά ποτηράκια κρασί φαντάζουν ιδανικά μετά από μία μεγάλη και κουραστική ημέρα. Ωστόσο, το αλκοόλ μπορεί να διαταράξει τον βιολογικό κύκλο του ύπνου, με αποτέλεσμα να ξυπνήσεις κουρασμένη το επόμενο πρωί.

Αποσυνδέσου από την τεχνολογία: Η συνήθεια να παίρνεις το laptop σου στο κρεβάτι σού κάνει πολύ μεγαλύτερο κακό από όσο φαντάζεσαι. Αντιμετώπισε την κρεβατοκάμαρά σου σαν ένα ιερό ξεκούρασης και χαλάρωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές δεν έχουν θέση στο δωμάτιό σου και ότι ένα βιβλίο είναι προτιμότερο από το iPad.
Πήγαινε στο κρεβάτι: Ο ποιοτικός ύπνος είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βεβαιωθείς ότι θα έχεις ενέργεια το επόμενο πρωί. Άκουσε το σώμα σου, πήγαινε στο κρεβάτι νωρίτερα και φρόντισε να κοιμηθείς τουλάχιστον επτά ώρες, ώστε να ξυπνήσεις λαμπερή και ευδιάθετη. 

Άργησες να ξυπνήσεις; Αυτά τα beauty μυστικά που θα σε σώσουν