Οδηγός Επιβίωσης από το άγχος: Τι να κάνεις για να βγει καλά η εβδομάδα

Αρκεί μία ημέρα σωστού προγραμματισμού για να οργανώσεις την εβδομάδα καινα ξαναγεμίσεις τις μπαταρίες σου.
Οδηγός Επιβίωσης από το άγχος: Τι να κάνεις για να βγει καλά η εβδομάδα



Νιώθεις ότι δεν σου αρκεί το Σαββατοκύριακο, αγχώνεσαι και μόνο στην σκέψη όλων αυτών που έχεις να κάνεις μέσα στην εβδομάδα  και κάθε φορά λες ότι θα βάλεις ένα πρόγραμμα. Και πάμε πάλι από την αρχή.

Αρκεί μία ημέρα σωστού προγραμματισμού για να οργανώσεις την εβδομάδα σου, να ξαναγεμίσεις τις μπαταρίες σου και να επιβιώσεις από το άγχος και την κούραση της καθημερινότητας.

Κάνε ένα πλάνο μαγειρικής

Για να αποφύγεις το κλασικό «τι τρώμε σήμερα» και τα ανθυγιεινά ντελίβερι, δεν έχεις παρά να φτιάξεις το μενού της εβδομάδας. Έτσι, θα δεις τις ανάγκες και τις ελλείψεις και η επίσκεψή σου στο super market θα είναι στοχευμένη. Επίσης, αρκετά είναι τα super market που δέχονται online παραγγελίες και στέλνουν τις αγορές στο σπίτι ή στο γραφείο σου.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να κόψεις φρούτα και λαχανικά και να τα αποθηκεύσεις σε τάπερ, να φτιάξεις σπιτικό dressing ώστε να υπάρχει πάντα στο ψυγείο σου και να μοιράσεις σε ατομικές μερίδες πουλερικά, κρέας και ψάρια, τα οποία θα έχεις ήδη μαρινάρει για να γλιτώσεις χρόνο στο μαγείρεμα.

Φτιάξε μία to do list

Γράψε όλες τις υποχρεώσεις της εβδομάδας με σειρά προτεραιότητας και κόλλα το χαρτί σε ένα εμφανές σημείο. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς μήπως ξεχάσεις κάποια και δεν θα αγχώνεσαι για το τι σε περιμένει την επόμενη ημέρα.

Μην μπεις στο facebook

Αντί να περάσεις την ώρα μπροστά στον υπολογιστή – κάτι που κάνεις στο γραφείο – προτίμησε να περάσεις χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Είτε πρόκειται για καφέ με μία φίλη σου είτε για μία βόλτα με τον σύντροφό σου, η προσωπική επαφή μαζί τους θα σου κάνει καλό.

Τακτοποίησε τον χώρο σου

Ένα ακατάστατο σπίτι σού προκαλεί αναστάτωση και άγχος χωρίς να το καταλαβαίνεις. Όταν ο προσωπικός σου χώρος είναι τακτοποιημένος και καθαρός σε βοηθά να ηρεμήσεις, να σκεφτείς καλύτερα και να γίνεις πιο δημιουργική. Βάλε, λοιπόν, ένα τέλος στο χάος που επικρατεί σπίτι σου.

Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου

Έχεις μάθει να προσφέρεις μόνο στους γύρω σου και παραμελείς τον εαυτό σου που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη. Αφιέρωσε χρόνο αποκλειστικά σε σένα, είτε αυτό σημαίνει να βυθιστείς στην μπανιέρα, να κάνεις ένα μάθημα γιόγκα ή να βγεις για τρέξιμο.

Ξεκαθάρισε τις προτεραιότητές σου

Δεν μπορείς να χωρέσεις σε μία εβδομάδα τα πάντα. Μάθε να λες «όχι» είτε αυτό αφορά στη δουλειά είτε στις προσωπικές σου σχέσεις. Μπορεί στην αρχή αυτή σου η στάση να μην αρέσει στους γύρω σου, αλλά με τον καιρό θα καταλάβουν ότι έχεις και εσύ τα όριά σου.

Άκου το τραγούδι που σου αρέσει, χόρεψε και τραγούδησέ το δυνατά!