9 τρόποι για να ξυπνάς το πρωί χωρίς δυσκολία

Δεν χρειάζεται να μετράς προβατάκια!(Δεν πιάνει άλλωστε!)
9 τρόποι για να ξυπνάς το πρωί χωρίς δυσκολία



Σκέφτεσαι να πέσεις για ύπνο, αν και δεν νυστάζεις και πολύ. Στριφογυρνάς συνέχεια. Ανοίγεις λίγο την τηλεόραση μήπως και σε χαλαρώσει. Τίποτα. Σηκώνεσαι. Φτιάχνεις ένα ζεστό γάλα. Τίποτα. Στριφογυρνάς. Μετράς προβατάκια. Κάπου άκουσες ότι πιάνει. Κάνεις το λάθος και κοιτάς το ρολόι σου. Η ώρα είναι 3:30. Αγχώνεσαι. Τι κάνεις;
Η διαδικασία πριν πέσεις για ύπνο πρέπει να είναι με την εξής σειρά:

Σβήσε τα φώτα!
Όταν η νύστα σε έχει κυριεύσει το σώμα αρχίζει και παράγει μια ορμόνη που προετοιμάζει τον οργανισμό σου για ύπνο. Τα δυνατά φώτα όμως ξεγελούν τον εγκέφαλο σου και τον κρατούν σε εγρήγορση. Γι΄αυτό κλείσε τα φώτα σου και μπες σε sleepy mood!

Κλείσε το κινητό σου!
Άφησε το scrolling στα social media για το πρωί. Διάβασε ένα βιβλίο για καμιά ωρίτσα έτσι ώστε να ξεχαστείς από όλα. Προτίμησέ το από το να δεις τηλεόραση. Πρέπει 1 ώρα πριν πέσεις για ύπνο να μην έχεις καμία επαφή με την τεχνολογία.

Θερμοκρασία δωματίου: Checked!
Το δωμάτιό σου θα πρέπει να έχει μια μέση θερμοκρασία. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. 

Βάλε το ξυπνητήρι σου κάπου έτσι ώστε να μην το βλέπεις. 
Δεν υπάρχει πιο αγχωτικό από το να τσεκάρεις όλη την ώρα το ρολόι και να υπολογίζεις πόση ώρα έχεις ακόμα μέχρι να ξυπνήσεις. Στρεσάρεσαι χωρίς λόγο. Κάλυψέ το. Ούτως ή άλλως θα χτυπήσει στην ώρα του. Τι αγχώνεσαι;

Απόλυτο σκοτάδι
Κάλυψε οποιαδήποτε συσκευή έχει φωτισμό. Κρατάει σε εγρήγορση τον εγκέφαλο σου και σε αποσυντονίζει!
Επίσης αν υπάρχουν συσκευές που κάνουν θόρυβο μέσα στη νύχτα απομάκρυνέ τις από το χώρο.

Bedtime routine
Ύστερα από μια busy ημέρα χρειάζεται να ακολουθείς μια συγκεκριμένη ρουτίνα που θα καταφέρει να σε χαλαρώσει και να σε βάλει σε sleepy mood. Μπορεί να είναι ένα ζεστό μπάνιο, μια μάσκα προσώπου, ένα τσάι ή το οτιδήποτε. 

Νιώσε άνετα και cozy
Mπαίνεις σπίτι, βγάζεις ρούχα, κάνεις μπάνιο, βάζεις πιτζάμες, κάλτσες. Νιώσε άνετα και ζεστά. 

Σκέψεις
Πριν κοιμηθείς σκέψου κάτι θετικό. Κάτι που περιμένεις να γίνει πως και πως. Φτιάξε το δικό σου σενάριο και αφέσου να σε πάρει ο ύπνος έτσι.

Δοκίμασε την τεχνική αναπνοής 4-7-8 
Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς κάνε το εξής: Καθώς είσαι ξαπλωμένη, βγάλε αέρα από το στόμα σου. Μετά κλείσε το στόμα σου για 4 δευτερόλεπτα. Έπειτα πάρε αέρα και έπειτα κράτα την αναπνοή σου για 7 δευτερόλεπτα. Βγάλε αέρα και κλείσε το στόμα σου για 8 δευτερόλεπτα. Τέλος βγάλε αέρα. Επανέλαβε τρεις φορές.

Δες εδώ ποιες συνήθειες σου δημιουργούν πονοκέφαλο!