Κοιμήσου για να αδυνατίσεις! Κι όμως γίνεται

Έχεις πολλούς λόγους για να κοιμηθείς περισσότερο σήμερα το βράδυ.
Κοιμήσου για να αδυνατίσεις! Κι όμως γίνεται



Η ισορροπημένη διατροφή και η δίαιτα αποτελούν ένα βασικό κομμάτι στην προσπάθειά σου να χάσεις κιλά. Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι ο ύπνος μπορεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο αυτή σου την προσπάθεια. Πώς γίνεται αυτό;

Σε βοηθάει να τρως λιγότερο

Ο ύπνος επηρεάζει τη λεπτίνη, ορμόνη που εξισορροπεί το αίσθημα της πείνας και βοηθάει τον οργανισμό σου να συνειδητοποιήσει ότι χόρτασε. Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά, τα επίπεδα της λεπτίνης μειώνονται και αυξάνονται τα επίπεδα της γκρελίνης, η οποία μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μία πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που δεν κοιμόντουσαν όσο έπρεπε, κατανάλωσαν 300 θερμίδες περισσότερες από όσες ξεκουράστηκαν όσο χρειάστηκαν.

Μειώνει το λίπος της κοιλιάς

Το άγχος και το στρες ευθύνονται κατά πολύ για το λίπος της κοιλιάς. Με το να κοιμάσαι αρκετά κάθε βράδυ θα τα νικήσεις και τα δύο.

Μπορεί να καταστείλει τα γονίδια του λίπους

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που κοιμόντουσαν επτά έως εννέα ώρες κάθε βράδυ ζύγιζαν λιγότερο από ότι εκείνες που είχαν στερηθεί τον ύπνο. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι όσοι κοιμούνται λιγότερες από επτά ώρες το βράδυ (ή, περιέργως, περισσότερο από εννέα) επηρεάζονται περισσότερο από οποιαδήποτε γενετική προδιάθεση να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Σου δίνει ενέργεια

Αν έχεις κοιμηθεί καλά το βράδυ, έχεις περισσότερες πιθανότητες να αποδώσεις καλύτερα στη γυμναστική (και να την κάνεις, μεταξύ μας). Και από τη στιγμή που η άσκηση σε βοηθάει να κοιμηθείς, η βελτίωση του ύπνου μπορεί να ξεκινήσει έναν ευεργετικό κύκλο.