Κακοκοιμήθηκες; 7 tips για να παραμείνεις ξύπνια την επόμενη μέρα!

Και δεν εννοούμε να πιείς καφέ…
Κακοκοιμήθηκες; 7 tips για να παραμείνεις ξύπνια την επόμενη μέρα!



Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος. Και ότι πρέπει να κοιμόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερα και καλύτερα. Αλλά κάποιες φορές, η πλούσια κοινωνική μας ζωή, η δουλειά ή ένα απαιτητικό παιδί μας εμποδίζουν να κάνουμε τα γλυκά όνειρα που θα θέλαμε. Και τότε τι γίνεται; H διατροφολόγος A. Vogel's Alison Cullen σου δίνει 7 tips για να εφαρμόσεις την επόμενη μέρα.

1. Πρώτα η πρωτεΐνη

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως το κρέας, τα πουλερικά, τα θαλασσινά και τα φασόλια είναι η καλύτερη λύση, καθώς η πρωτεΐνη σταθεροποιεί το σάκχαρο του αίματος.   Αντίθετα, η ζάχαρη και οι υδατάνθρακες των ψωμιών και των μπισκότων θα σε κάνουν να αισθάνεσαι υποτονικά.

2. Βγες έξω

Κάνε μια βόλτα στο φως του ηλίου, θα ενεργοποιήσει την επίφυση, η οποία παράγει μελατονίνη την ορμόνη που ελέγχει το ρολόι του οργανισμού σου. Θα πάρεις μία γερή δόση ενέργειας.

3. Πάρε βαθιές αναπνοές

Αν χασμουριέσαι, το σώμα σου, σου λέει ότι χρειάζεσαι περισσότερο οξυγόνο. Και η έλλειψη οξυγόνου στα κύτταρά σου μπορεί να σε κάνε να αισθάνεσαι περισσότερη κούραση. Πάρε μερικές βαθιές ανάσες για ενεργοποιήσεις αυτές τις αποθήκες ενέργειας.

4. Κάνε φίλο σου το μαγνήσιο

Όταν χάνεις ύπνο, το σώμα σου στερείται το μέταλλο του μαγνησίου, κάτι που σε κάνει πιο ευαίσθητη στον πόνο. Και αν είσαι επιρρεπής στον πόνο, κοιμάσαι πιο δύσκολα. Είναι, δηλαδή, ένας φαύλος κύκλος στον οποίο αν μπεις, δύσκολα βγαίνεις. Οπότε δοκίμασε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο.

5. Πιες νερό

Το νερό είναι η ευκολότερη, φτηνότερη και γρηγορότερη γιατρειά όταν σέρνονται τα πόδια σου. Είναι πιο δραστικό και από τον καφέ. Συν του ότι η κούραση είναι το πρώτο σημάδι της αφυδάτωσης.

6. Πιες τσάι

Πιες πράσινο ή λευκό τσάι. Η καφεΐνη του καφέ προσφέρει μία ψευδαίσθηση λήψης ενέργειας και μπορεί να κάνει την αφυδάτωση χειρότερη.

7. Προσοχή στα γλυκά

Δοκίμασε αποξηραμένα φρούτα όταν έχεις όρεξη για ζάχαρη. Είναι γεμάτα με φυσική ζάχαρη και ενέργεια που δεν θα επηρεάσει το σάκχαρο στο αίμα τόσο όσο τα κανονικά γλυκά. Συνόδεψέ τα με λίγη πρωτεΐνη για να απογειώσεις την ενέργειά σου.

Πηγή: http://www.cosmopolitan.co.uk

Aυτά είναι τα 10 βήματα που πρέπει να κάνεις για να είσαι ευτυχισμένη!