Σου αρέσει το σκόρδο;

Έχεις πέντε καλούς λόγους για να το βάζεις πιο συχνά στην κατσαρόλα σου.
Σου αρέσει το σκόρδο;



Η μυρωδιά του στην ανάσα σου είναι αποκρουστική. Αλλά σουβλάκι χωρίς τζατζίκι γίνεται; Δεν γίνεται και καλά κάνει! Γιατί το τζατζίκι περιέχει σκόρδο και το σκόρδο είναι γιατρειά. Τυχαία το έτρωγαν τόσο πολύ οι παππούδες μας;

Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου
Ειδικά κάποιους συγκεκριμένους τύπους. Έρευνες έχουν δείξει ότι το "βρωμερό" λαχανικό εμποδίζει την εμφάνιση καρκίνου του στομάχου και του εντέρου.

Είναι αντιφλεγμονώδες
Κάποια συστατικά του σκόρδου περιέχουν ουσίες που καταπολεμούν πόνους και φλεγμονές.

Έχει αντι-μυκητιακή και αντιβακτηριδιακή δράση
Σύμφωνα με τους New York Times οι αθλητές όταν εμφανίζουν μύκητες στα πόδια, τοποθετούν μία σκελίδα σκόρδο στην περιοχή και απαλλάσσονται.

Βοηθάει στις δηλητηριάσεις
Ειδικά όσες προέρχονται από κοτόπουλο. Δεν αποφεύγεις τη δηλητηρίαση, αλλά μπορεί να την περάσεις πιο ανώδυνα, μετριάζοντας τα συμπτώματα.

Αποτρέπει τα κρυολογήματα
Θα το θυμάσαι κι από τη γιαγιά σου που σε συμβούλευε να τρως και λίγο σκορδάκι για να "μη σε ρίξει ο χειμώνας". Αυτό κράτα το στο μυαλό σου από Σεπτέμβρη. Θα σου χρειαστεί.

Δες εδώ τις πέντε νόστιμες τροφές που μειώνουν την αρτηριακή πίεση.