5 μύθοι που πίστευες για τα μαλλιά σου καταρρίπτονται

Ας ξεκινήσουμε από τη ρίζα!
5 μύθοι που πίστευες για τα μαλλιά σου καταρρίπτονταιΔεν κάνει καλό να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το μπιστολάκι, δεν κάνει να χρησιμοποιείς για πολύ καιρό το ίδιο σαμπουάν και πρέπει να χτενίζεις τα μαλλιά σου συνέχεια. Τελικά τι ισχύει από όλα αυτά; 
Ιδού ο μύθος, ιδού και η αλήθεια!

Μύθος 1ος: Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά και όχι με μπιστολάκι

Αλήθεια: Μια έρευνα αποκάλυψε πως όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το μπιστολάκι κάνεις κακό στις ρίζες των μαλλιών, ενώ όταν τα μαλλιά σου αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά κάνεις κακό στις άκρες. Όση ώρα κάνουν τα μαλλιά σου να στεγνώσουν οι άκρες εγκλωβίζουν την υγρασία στο εσωτερικό τους. 
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν στο 75% (μην το κάνεις κατά προσέγγιση αλλά στο περίπου) και έπειτα στέγνωσέ τα με το μπιστολάκι σε χαμηλή σκάλα.

Μύθος 2ος: Το να κόβεις τα μαλλιά σου κάθε 6 εβδομάδες τα δυναμώνει και μακραίνουν πιο γρήγορα.

Αλήθεια: Όπως ξέρεις τα μαλλιά μακραίνουν από τη ρίζα του κεφαλιού. Αν κόβεις τις άκρες των μαλλιών σου αυτό που επιτυγχάνεις είναι να έχουν ωραία υφή και όψη και να μακραίνουν ομοιόμορφα.

Μύθος 3ος: Όταν ξεπλένεις τα μαλλιά σου με κρύο νερό κλείνεις τους πόρους της τρίχας.

Αλήθεια: Δεν επηρεάζει σε τίποτα τα μαλλιά αν το νερό είναι κρύο ή ζεστό. Παρόλα αυτά αν ξεπλύνεις τα μαλλιά σου με κρύο νερό θα τους δώσεις μια απροσδόκητη λάμψη! 

Μύθος 4ος: Όσο πιο πολύ χτενίζεις τα μαλλιά σου τόσο το καλύτερο!

Αλήθεια: Η αλήθεια είναι πως δεν κάνει πολύ καλό στα μαλλιά σου αν τα χτενίζεις συνέχεια. Διότι τα φριζάρεις. Γι΄αυτό χτένισέ τα μια φορά την ημέρα απαλά. 

Μύθος 5ος: Πρέπει να αλλάζεις σαμπουάν ανά τακτά χρονικά διαστήματα γιατί μετά από καιρό δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα.

Αλήθεια: Διαφορετικά σαμπουάν=διαφορετικές χρήσεις.
Κάποιο σαμπουάν το παίρνεις είτε γιατί κάνει τα μαλλιά σου να λάμπουν, άλλο γιατί σου δίνει extra όγκο κ.τ.λ. Οπότε ανάλογα με το τι ζητάς επιλέγεις και το σαμπουάν σου )και θα έχει την ίδια δράση που είχε αρχικά). 

Ποιες είναι οι beauty συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις αμέσως γιατί σαμποτάρουν την ομορφιά σου; Δες εδώ!