Πρώτο μπάνιο; 6 πράγματα που να προσέξεις!

Καθαρή πετσέτα, αντηλιακό με δείκτη προστασίας, mood...
Πρώτο μπάνιο; 6 πράγματα που να προσέξεις!



Ετοιμάζεσαι δειλά δειλά για το πρώτο σου μπάνιο. Ανεβαίνεις στην ντουλάπα και κατεβάζεις και τα τελευταία καλοκαιρινά. Ξέρω δεν σου κάνει και πολύ αίσθηση, λόγω αλλοπρόσαλλου καιρού. Ωστόσο όμως θέλεις να μπεις στο καλοκαιρινό mood. Βρίσκεις εκεί στο πατάρι την τσάντα θαλάσσης. Και να μην την έβλεπες θα την εντόπιζες από τη μυρωδιά. Το άρωμα καρύδας από το μαυριστικό λαδάκι, χωρίς δείκτη προστασίας. (Φέτος θα πάρεις με δείκτη. Μεγάλωσες κατά ένα χρόνο. Δεν είναι να παίζεις με την αντιγήρανση.) Παίρνεις την τσάντα και την κατεβάζεις κάτω.

Την ψάχνεις εξονυχιστικά. Βρίσκεις μέσα τα πάντα. Μια κοκαλωμένη πετσέτα από το αλάτι και το λάδι, ένα καπέλο, μια ιστορία αγάπης (βιβλίο), κάτι ψιλά, αντηλιακό και λαδάκι. 

Η μυρωδιά σε έχει πάει ένα χρόνο πίσω και θυμάσαι τα πάντα. Μπάνια, ηλιοθεραπεία, ανεμελιά, αλάτι στα μαλλιά, cocktail, μεθύσια, εξαλλοσύνες. 
Έχεις όρεξη να βάλεις μουσική. Bob Marley για την ακρίβεια. 

Και προετοιμάζεσαι σιγά σιγά για το πρώτο σου μπάνιο. Ανυπομονείς πως και πως να αρχίσει η καλοκαιρινή σεζόν και ποιος ξέρει τι θα σου φέρει;

Αλλά ας αρχίσουμε από τα βασικά. Ας δούμε μερικά πράγματα που πρέπει αν προσέξεις στο πρώτο σου μπάνιο!

1. Αγόρασε αντηλιακό με δείκτη προστασίας. (Άλλο για σώμα και άλλο για πρόσωπο.) Μην χρησιμοποιήσεις το περσινό που βρήκες στην τσάντα σου γιατί έχει χάσει την δράση του. Ο ήλιος κάθε χρόνο γίνεται και πιο επικίνδυνος οπότε δεν είναι να παίζεις!

2. Μην ξυριστείς πριν πας για μπάνιο διότι το μόνο σίγουρο είναι ότι ερεθίσεις την επιδερμίδα σου και θα γεμίσεις με σπυριά. Καλό είναι να ξυριστείς το προηγούμενο βράδυ. 

3. Μην χρησιμοποιήσεις μαυριστικό spray την προηγούμενη ημέρα γιατί το σώμα σου θα γεμίσει λεκέδες και πανάδες. Εκτός και αν είσαι επαγγελματίας. Γιατί αν δεν είσαι τότε θα σου συμβεί αυτό! Lol!

4. Μπορείς να κάνεις ένα solarium λίγες ημέρες πριν πας για μπάνιο γιατί έτσι θα ενεργοποιήσεις την μελανίνη σου. Βέβαια υπάρχει και πιο φυσικός τρόπος. Μπορείς να αρχίσεις να τρως καρότα.

5. Μόλις φτάσεις στην παραλία, τακτοποιηθείς και αποφασίσεις να βουτήξεις καλό είναι να μην κάνεις βουτιά αμέσως και αυθόρμητα. Μπες σιγά σιγά.

6. Μην χρησιμοποιήσεις λάδι με το καλημέρα. Θα καείς και θα ξεφλουδίσεις. Μην βιάζεσαι αν γίνεις καζαμπούμπου με το πρώτο μπάνιο. Βάλε αντηλιακό και μην ξεχνάς να ανανεώνεις έπειτα από κάθε βουτιά. 
Επίσης να ξέρεις πως δεν μαυρίζεις πιο εύκολα αν βάλεις πρώτα αντηλιακό και μετά απλώσεις λάδι. Ούτε καν!

Αν δεν σε ωθεί ο καιρός να πας για μπάνιο ή κρυώνεις ή θεωρείς ότι ακόμα είναι νωρίς για μπάνιο, δες το παρακάτω βίντεο που θα σε βάλει σίγουρα σε καλοκαιρινό mood.
Plus: Θα σε εμπνεύσει και στιλιστικά!