Bαρέθηκες να μετράς προβατάκια; 8 πράγματα για να σε πάρει ο ύπνος!

Και μετά θα κοιμάσαι σαν πουλάκι!
Bαρέθηκες να μετράς προβατάκια; 8 πράγματα για να σε πάρει ο ύπνος!



Έχεις κάνει το μπανάκι σου, έχεις βάλει τις κρέμες σου και είσαι έτοιμη για ύπνο. Ξαπλώνεις και κλείνεις τα μάτια σου. Στριφογυρνάς συνέχεια, ακούς όλους τους θορύβους του δωματίου, θέλεις να πιεις νερό, να πας τουαλέτα, κοιτάς την ώρα. Δεν σε παίρνει ο ύπνος με τίποτα. Τι θα κάνεις; Αύριο έχεις μια δύσκολη και απαιτητική ημέρα στην δουλειά. 
Λοιπόν, ξέχνα την τακτική του να μετράς προβατάκια. Κάνε τα παρακάτω 8 πράγματα και μετά θα κοιμηθείς σαν πουλάκι!

1. Κάνε μια αναδρομή στην παιδική σου ηλικία. Θυμήσου το πατρικό σου σπίτι και λεπτομέρειες μέσα σε αυτό. Πώς ήταν οι τοίχοι, τα πατώματα, οι ντουλάπες, σε ποια θέση ήταν το κρεβάτι σου. Θα κουραστείς και εν τέλει θα αποκοιμηθείς.

2. Κλείσε τον υπολογιστή και το κινητό σου. 

3. Διάβασε ένα βιβλίο. Αυτό το κόλπο πάντα πιάνει.
Διάβασα πρόσφατα τα "Κόκκινα Φύλλα" της Πωλίνας Σίμονς και μου άρεσε πολύ. Στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Το βιβλίο σε έχει σε εγρήγορση και το τέλος του είναι απροσδόκητο. Αν ξενυχτήσεις τουλάχιστον θα είναι ωφέλιμο.

4. Ο σύντροφός σου ροχαλίζει; Αντί να τον σκουντάς όλη την ώρα, βάλε περιμετρικά σου μαξιλάρια για να απομονώσεις τον θόρυβο.

5. Κρύψε το ξυπνητήρι σου. Γιατί θα ρίχνεις κλεφτές ματιές και θα αγχώνεσαι για το πόσες ώρες έχεις να κοιμηθείς.

6. Προτίμησε πριν κοιμηθείς το τελευταίο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι η yoga. Είναι όσο πρέπει χαλαρωτική και σε βάζει σε mood ύπνου.

7. Γράψε μια λίστα με τα πράγματα που σε αγχώνουν αυτό το διάστημα. Γράφοντας απελευθερώνεσαι και χαλαρώνεις. Ούτως ή άλλως αυτά δεν αλλάζουν και το πρωί που θα ξυπνήσεις πάλι τα ίδια θα σε ανησυχούν. Γιατί να χάσεις τον ύπνο σου;

8. Κάνε διαλογισμό. Κλείσε τα μάτια σου και προσπάθησε να μην σκέφτεσαι τίποτα. Εστίασε στην αναπνοή σου και μέτρα τις ανάσες σου. Το πιο πιθανό είναι ότι θα σε πάρει αμέσως ο ύπνος!