Πρόσεχε τον ανάδρομο Ερμή!

Ανάδρομος Ερμής από τις 4 μέχρι τις 25 Οκτωβρίου:Ποια ζώδια επηρεάζει και να τι κάνεις για… να τη γλιτώσεις.
Πρόσεχε τον ανάδρομο Ερμή!



Για τρίτη και τελευταία φορά για φέτος, ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος, αρχικά στο ζώδιο του Σκορπιού στις 4 Οκτωβρίου, ενώ στις 10 του μήνα πέρασε στο ζώδιο του Ζυγού, συνεχίζοντας την ανάδρομη πορεία του. Η επικοινωνία μας με τους άλλους δέχεται ένα προσωρινό μπλοκάρισμα, ενώ οι οι διαπροσωπικές σχέσεις και τα οικονομικά βρίσκονται στο επίκεντρο της ανάδρομης αυτής κίνησης με το παρελθόν να κάνει την επίσκεψη του ζητώντας αν όχι τα ρέστα, σίγουρα τη θέση που του αξίζει. Mε αφορμή αυτή τη διέλευση, δες παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον ανάδρομο αρμή, αφού ποιος το περίμενε έχει και θετικά!

Λίγα λόγια γενικά για τον Ερμή

O Ερμής, ο πιο μικρός και γρήγορος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, θεωρείται ο πλανήτης της λογικής και της επικοινωνίας, ενώ καθορίζει σε ένα ποσοστό τον τρόπο σκέψης του κάθε ατόμου (το αν είναι μεγάλο ή μικρό το ποσσοστό εξυφαίνεται από τι αρμονικές ή δυσαρμονικές σχέσεις του με άλλους πλανήτες στο γενέθλιο αστρολογικό χάρτη).

Αντιπροσωπεύει όλες τις ικανότητες του λόγου, γι αυτό άλλωστε και συμβολίζεται ως φτερωτός αγγελιαφόρος, κύρηκας, ενώ η μυθολογία τον θέλει να βοήθησε τους Φοίνικες να σχηματίσουν το αλφάβητο.

Όμως, τι είναι ακριβώς ο ανάδρομος Ερμής;

Λοιπόν, όταν λέμε ότι έχουμε ανάδρομο Ερμή, εννοούμε ότι η πορεία του οπισθοδρομεί, σαν να πηγαίνει δηλαδή προς τα πίσω στο ζωδιακό κι αυτή η φαινομενική κίνησή του οφείλεται στη κίνηση της Γης πάνω στη τροχιά της, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο μια αντικανονικότητα στην καθημερινή ροή των πραγμάτων.

Τι συμβαίνει όταν έχουμε ανάδρομο Ερμή;

Όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος έχει τη τάση να προκαλεί ένα επικοινωνιακό κομφούζιο, αναταραχές στις προσωπικές σχέσεις, ασυνεννοησίες και παρεξηγήσεις σε εμπόριο, συμφωνίες κι επικοινωνία τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Για παράδειγμα, μπορεί να χάσεις την ατζέντα σου, να ξεχάσεις τα κλειδιά σου, να καταστραφεί ένα σημαντικό έγγραφο, να κάνεις αγορές ή συμφωνίες που αργότερα θα μετανιώσεις.

Πιο ουσιαστικά, περνάμε μια φάση έντονης εσωτερικότητας, αυτονάλυσης κι αυτοκριτικής, με μεγάλες ψυχολογικές διακυμάνσεις, αφηρημάδα, αδιαφορία για τις εξωτερικές λεπτομέρειες, ελάχιστη ανοχή στο επιφανειακό, αποστροφή τυπικών συνανατροφών, δυσκολία μετατροπής των λέξεων σε σκέψεις, περιοδικές παρανοήσεις με αυξημένη την αίσθηση της αδυναμίας συνεννόησης με τρίτους.

Ενώ, την ίδια στιγμή, απολαμβάνουμε πολύ περισσότερο τα όποια λογοτεχνικά ενδιαφέροντα έχουμε, ή αναπτύσσουμε τις δημιουργικές πλευρές μας, απολαμβάνουμε την μοναξιά μας κι αφομοιώνουμε πολύ ευκολότερα.

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε;

Οι περιόδοι με τον Ερμή σε ανάδρομη πορεία δεν είναι κατάλληλες για το εμπόριο, τα τυχερά παιχνίδια, το φλερτ και τα μικρά ταξίδια.

Σε κάθε περίπτωση δεν ευνοούνται οι υπογραφές σημαντικών συμβολαίων, οι αγοραπωλησίες (αγορά σπιτιού, πώληση αυτοκινήτου) η λήψη καθοριστικών αποφάσεων (πχ. Παντρεύομαι, κάνω παιδί, αλλάζω χώρα) ή η διαχειρίση σημαντικών εγγράφων.

Έχει και τίποτα καλό;

  • Ουδέν κακόν αμιγές καλού! Όλα είναι θέμα αντιμετώπισης, λοιπόν, κι αν φροντίσουμε να περιορίσουμε τις υλικές ζημιές που φέρνει η ανάδρομη πορεία του Ερμή και δούμε αυτήν την εποχή ως μια δυνατότητα εξερεύνησης, θα μείνουμε έκπληκτοι από το πόσα πολλά θα μάθουμε.
  • Αρχικά, έχε στο μυαλό σου ότι ο Ερμής μας δίνει την δυνατότητα – όταν είναι ανάδρομος – να εξερευνήσουμε τις πτυχές εκείνες της προσωπικότητάς μας που συνήθως τις κρύβουμε. Είναι η καταλληλότερη στιγμή για να έρθουμε σε απαφή με τις αόρατες κι αντίθετες δυνάμεις που έχουμε μέσα μας.
  • Πρακτικά, ο ανάδρομος προσφέρει την ευκαιρία να λύσουμε γρίφους και να φωτίσουμε κρυμμένες μας δυνατότητες, να καλύψουμε μισοτελειωμένες δουλειέςή θέματα του παρελθόντος που δεν έχουν κάνει τον κύκλο τους και ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια αναζητώντας τη λύση τους.
  • Μια άλλη σχολή της αστρολογίας θέλει τα σχέδια που ξεκινάνε όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος να δίνουν αμέσως τις εξετάσεις τους με την ωρίμανση κι ολοκλήρωση τους να προκύπτει πολύ αργότερα.
  • Ακόμα, άλλοι πάλι θεωρούν ότι τα σχέδια που τίθενται σε εφαρμογή κατά τους ανάδρομους δεν λειτουργούν με τον τρόπο που αναμένεται να λειτουργήσουν. Δηλαδή, δεν προδικάζεται ένα αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα θα είναι διαφορετικό.

Είναι μια καλή θέση για όσους έχουν γεννηθεί με ανάδρομο Ερμή;

Κάποιοι αστρολόγοι υποστηρίζουν πως ναι, καθώς τότε παράγουν τις καλύτερες ιδέες τους, είναι πιο δημιουργικοί, αναδύονται κάποιες εσωτερικές δυνάμεις όπως το χιούμορ, η υπομονή και η ευελιξία.

Ποια ζώδια επηρεάζει;

Χα! Δεν υπάρχει ζώδιο που να μην επηρεάζεται από την ανάδρομη πορεία του Ερμή! Είναι από τις ελάχιστες πλανητικές θέσεις που έχε αντίκτυπο σε όλο το ζωδιακό κύκλο. Το πόσο επηρεάζει κάθε ζώδιο εξαρτάται από τον οίκο που διελαύνει σε κάθε χάρτη, το ζώδιο που οπισθοδρομεί και αν υπάρχουν άλλες πλανητικές όψεις.

Αν είσαι Δίδυμος, Παρθένος, Τοξότης ή Ιχθείς  του τελευταίου δεκαημέρου – αλλά και γενικά όλοι του ζωδιακού -  πρέπει να ξέρεις ότι όποιο δώρο έρχεται από το παρελθόν όσο ωραίο περιτύλιγμα και αν έχει μπορεί να κρύβει μέσα του εκρηκτικό μηχανισμό, για αυτό σου εφιστώ την προσοχή σου και να έχεις λεπτούς χειρισμούς.  Όπως και να έχει, ό,τι και να σου φέρει ο Ερμής ζήσε το και δες την καλή του πλευρά.

Ποια είναι η διάρκεια του;

Ο Ερμής γυρίζει σε ανάδρομη πορεία κάθε τέσσερις μήνες περίπου για 20 με 24 μέρες κάθε φορά με τα τα μεγαλύτερα προβλήματα να εμφανίζονται τις πρώτες και τις τελευταίες μέρες του ανάδρομου.