Κινηματογραφικές πρεμιέρες 14/5: Τι θα δούμε σήμερα

Μήπως το δυναμικό comeback της Charlize Theron;
Κινηματογραφικές πρεμιέρες 14/5: Τι θα δούμε σήμερα



Το κινηματογραφικό μενού της ημέρας περιπέτειες, βιογραφίες, δράματα και μπόλικες συγκινητικές ιστορίες.

Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής 
Γιατί να τη δεις: Γιατί πρόκειται για το κινηματογραφικό comeback του Mad Max μετά από τρεις δεκαετίες. Και γιατί συμμερίζεσαι την άποψη του ότι ο καλύτερος τρόπος να επιβιώσεις είναι να περιπλανιέσαι μόνος.

Υπόθεση: Η ταινία «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» σε μεταφέρει σε έναν μετά-αποκαλυπτικό κόσμο, όπου συμμορίες μάχονται για τον έλεγχο των περιορισμένων υδάτινων πόρων και των καυσίμων. Ο Μαξ Ροκατάνσκι (Τομ Χάρντι) θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την Αυτοκράτειρα Φουριόσα (Σαρλίζ Θέρον), που δραπετεύει με την συμμορία της, με προορισμό την Άγονη Γη. Η ταινία σηματοδοτεί την πολυαναμενόμενη επιστροφή του σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ σε ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας".

Με τους Σαρλίζ Θερόν και Τομ Χάρντι.

 

Τα Σύννεφα του Σιλς Μαρία
Γιατί να τη δεις: Γιατί είναι η πιο ώριμη και σύνθετη δουλειά της καριέρας του Γάλλου Ολιβιέ Ασαγιάς.Η αναβίωση ενός θετρικού έργου που ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών.

Υπόθεση: "Στο αποκορύφωμα της διεθνούς της καριέρας, η διάσημη ηθοποιός Μαρία Έντερς (Ζιλιέτ Μπινός) δέχεται μια πρόταση για να παίξει σε μία αναβίωση του θεατρικού έργου που την έκανε διάσημη πριν από είκοσι χρόνια. Τότε, όμως, ερμήνευε το ρόλο της Σίγκριντ, μιας ελκυστικής νέας κοπέλας που σαγηνεύει και τελικά οδηγεί στην αυτοκτονία το αφεντικό της, την Ελένα. Τώρα, της ζητείται να αναλάβει τον άλλο ρόλο, εκείνον της μεγαλύτερης σε ηλικία Ελένα. Μαζί με την προσωπική της βοηθό (Κρίστεν Στιούαρτ) αναχωρεί για να ξεκινήσει πρόβες στο Σιλς Μαρία, μια απομονωμένη περιοχή των Άλπεων.

Μια νεαρή στάρλετ του Χόλιγουντ με έφεση στα σκάνδαλα (Κλόε Γκρέις Μόριτς) πρόκειται να υποδυθεί το ρόλο της Σίγκριντ, και η Μαρία βρίσκει τον εαυτό της στην άλλη πλευρά του καθρέφτη, πρόσωπο με πρόσωπο με μια διφορούμενα γοητευτική γυναίκα που αποτελεί, στην ουσία, μια ανησυχητική αντανάκλαση του ίδιου της του εαυτού".

 

Τα Μάτια του Κλέφτη
Γιατί να τη δεις: Γιατί πρόκειται για μια ταινία- πρόκληση άρτι αφιχθείσα από την Παλαιστίνη.

Υπόθεση: "Ο Ταρέκ, μετά από 10 χρόνια φυλάκισης, βγαίνει από τη φυλακή και κουβαλώντας ένα επικίνδυνο μυστικό, ψάχνει για την κόρη του στην πολιτικά ταραχώδη Παλαιστίνη. Μέρος της ταινίας βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που έγιναν το 2002 στη Ραμάλα της Παλαιστίνης".

 

Παζολίνι
Γιατί να τη δεις: Γιατί είναι μια ταινία γύρω από τη ζωή του Ιταλού δημιουργού Πιέρ Πάολο Παζολίνι και τη σύγχυση που επικρατεί σχετικά με τον θάνατό του.

Υπόθεση: "Νοέμβριος 1975. Σε μία διεφθαρμένη Ιταλία, όπου ο φόβος της αλήθειας και του πάθους βασιλεύει, ο Πιερ Πάολο Παζολίνι, ο οποίος ολοκληρώνει το αριστούργημα του SALO, καταγγέλλει και επιτίθεται διαρκώς στους πολιτικούς της χώρας του, γράφοντας οργισμένα άρθρα, τα οποία τελικά βάζουν την ζωή του σε κίνδυνο.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας της ζωής του ο Παζολίνι περνά τις ώρες του με την πολυαγαπημένη του μητέρα και αργότερα με τους καλούς του φίλους, πριν τελικά μπει στην Alpha Romeo του για την αναζήτηση νυχτερινών περιπετειών στην Αιώνια Πόλη. Την αυγή βρίσκεται νεκρός σε μια παραλία στην Όστια, στα περίχωρα της Ρώμης".

Με τον Γουίλιαμ Νταφόε

 

Σημαδεμένοι Δρόμοι 
Γιατί να τη δεις: Γιατί πρόκειται για μια ανατρεπτική ιστορία.

Υπόθεση: Ένας 11χρονος Τσετσένος πρόσφυγας ζει στη Βιένη. Όταν ένας παλιός φίλος του πατέρα του, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή, εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά του, τα πάντα ανατρέπονται στη ζωή του. Συμμετοχή στο διαγωνιστικό της Μπερλινάλε και διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ".

 

Δες εδώ την άφιξη της Charlize Theron στις Κάννες.