Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Ανάμεσα σε αυτές και το Jurassic World!
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας



Στους αθηναϊκούς κινηματογράφους θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε δυνατό bloackbaster, κωμωδίες, περιπέτεια και επανέκδοση ενός ντοκιμαντέρ με θέμα που "καίει". 

Jurassic World
Γιατί να τη δεις: Γιατί μικρή είχες πάθει πόρωση με το Jurassic Park. Και γιατί πάιζει και σε 3D, οπότε θα ικανοποιήσεις μια παιδική σου φαντασίωση.

Υπόθεση: "Το πάρκο των δεινοσαύρων ανοίγει ξανά τις πύλες του, μετά από 22 χρόνια. Ακολουθώντας τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, το καινούργιο σίκουελ επιστρέφει στο ανακαινισμένο πάρκο Jurassic World και παρακολουθεί την «εξέγερση» των βελοσιραπτόρων, όταν μια φιλόδοξη ατραξιόν κι ένα επικίνδυνο πείραμα δεν έχουν την επιθυμητή κατάληξη".

Του Κόλιν Τρεβόροου, σε παραγωγή του Στίβεν Σπίλμπεργκ, σκηνοθέτη δύο εκ των προηγούμενων Jurassic.

Παίζουν οι Βινσεντ Ντ' Ονόφριο, Ίρφαν Καν, Κρις Πρατ, Νικ Ρόμπινσον

Διάρκεια: 124 λεπτά

Σε Ξένα Παπούτσια 
Γιατί να τη δεις: Γιατί είναι μια κωμωδία που υπρνθυμίζει ότι δεν είναι ποτέ αργά για να αναδείξεις αυτό που πραγματικά είσαι. Για όλες εμάς τις "χαμένες" ψυχές.

Υπόθεση: "Ο Άνταμ Σάντλερ ενσαρκώνει έναν υποδηματοποιό τέταρτης γενιάς που ανακαλύπτει μια μαγική ραπτομηχανή στο υπόγειο του πατέρα του, η οποία του επιτρέπει να παίρνει τη μορφή όποιου θέλει φορώντας τα παπούτσια του. Φέροντας αρκετές ομοιότητες με το «BIG» του Τομ Χανκς, το «Trading Places» και το «13 Going on 30», η ταινία «The Cobbler» θα μας θυμίσει για μια ακόμη φορά την τρυφερή και εφηβική γοητεία του Σάντλερ μέσα από ένα ταξίδι αυτογνωσίας και διερεύνησης της σημασία της οικογένειας. Ένα ταξίδι που θα αλλάξει τόσο τον ίδιο όσο και τον κόσμο γύρω του. Γιατί κάποιες φορές ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις ποιος πραγματικά είσαι είναι να μπεις στη θέση του άλλου".

Του Τομ Μακ Αρθι

Παίζουν οι Άνταμ Σάντλερ, Ντάστιν Χοφμαν και Έλεν Μπάρκιν

Διάρκεια: 99 λεπτά

Οικογένεια Μπελιέ 
Γιατί να τη δεις: Γιατί αυτή η γαλλική κωμωδία, αποτέλεσε το εισπρακτικό φαινόμενο της χρονιάς (πάνω από 7.000.000 εισιτήρια). Άσε που θα συγκινηθείς κιόλας. Ευαίσθητη και απολαυστική.

Υπόθεση: "Όλοι στην οικογένεια της Πολά είναι κωφοί εκτός από εκείνη. Όχι ότι αυτό είναι πρόβλημα: ο πατέρας της είναι υποψήφιος δήμαρχος, η μητέρα της τον υποστηρίζει και ο 14χρονος αδερφός της είναι ερωτευμένος με την καλύτερή της φίλη! Το μεγαλύτερο πρόβλημά της είναι η πολυάσχολη καθημερινότητά της, αφού βοηθά την οικογένειά της στη φάρμα, ενώ γίνεται μέλος της σχολικής χορωδίας, όπου όλοι εντυπωσιάζονται με την φωνή της. Ο καθηγητής της αποφασίζει να την προετοιμάσει για έναν διαγωνισμό τραγουδιού - πώς όμως θα ακολουθήσει ένα όνειρο που δεν μπορεί να καταλάβει η οικογένειά της;".

Του Ερίκ Λαρτγκό

Παίζουν οι Καρεν Βιάρντ, Φρανσουά Νταμιέν, Λουάν Εμερά και Λουκα Γκελμπέρ

Διάρκεια: 106 λεπτά

 

Καταδίωξη σε Δυο Ηπείρους 
Γιατί να τη δεις: Γιατί θα περάσεις ένα ανάλαφρο και αναμενόμενο, χωρίς εκπλήξεις (ευχάριστες ή δυσάρεστες) βράδυ Πέμπτης.

Υπόθεση: "Μία αμερικανίδα ζει στο Λονδίνο ως απεσταλμένη του State Department . Όταν το γραφείο της δέχεται βομβιστική επίθεση αυτή είναι η μόνη επιζήσασα, παράλληλα όμως θεωρείται και ύποπτη για την τρομοκρατική ενέργεια. Ενώ η αστυνομία την αναζητά, η ίδια θα πρέπει να ανακαλύψει τους πραγματικούς ενόχους και να αποδείξει την αθωότητα της".

Του Τζέιμς Μακτιγκ

Παίζουν οι Μίλα Γιόβοβιτς και Πιρς Μπρόσναν.

Διάρκεια: 96 λεπτά

 

Ένα Τραγούδι για τον Αργύρη 
Γιατί να τη δεις: Γιατί είναι η επανέκδοση ενός ντοκιμαντέρ με "φλέγουσα" θεματολογία: Τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις.

Υπόθεση: "Η ιστορία του Αργύρη Σφουντούρη με φόντο τα γεγονότα που στιγμάτισαν την Ελλάδα τα τελευταία εβδομήντα χρόνια, από την Γερμανική Κατοχή και τον Εμφύλιο μέχρι τη Μεταπολίτευση. Είναι ταυτόχρονα μια ταινία για την αντιμετώπιση του προσωπικού θρήνου ενός ανθρώπου που σε ηλικία 4 ετών έχασε τους γονείς του στη σφαγή του Διστόμου, η πορεία του στο δρόμο της επιστήμης, αλλά και η συνειδητοποίηση του ιστορικού χρέους που είχε για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων".

 

Δες εδώ το νέο trailer του Ηunger Games.