Grease: Ήξερες ότι ήταν να παίξει ο Elvis Presley;

Όσα δεν είχες ακούσει ποτέ για το θρυλικό μιούζικαλ.
Grease: Ήξερες ότι ήταν να παίξει ο Elvis Presley;



Κάναμε μία μικρή αναζήτηση και βρήκαμε τα πιο ενδιαφέροντα fact της ταινίας. Γιατί; Γιατί έτσι; 

Ο Elvis Presley θα μπορούσε να είχε παίξει στο «Grease» αλλά δεν δέχτηκε. Του είχαν προτείνει το ρόλο του φύλακα άγγελου. O Elvis πέθανε τη μέρα που γυρίστηκε η σκηνή «Look at Me, I'm Sandra Dee» και στους στίχους υπάρχει αναφορά σε εκείνον. 

Οι μαθητές του Λυκείου στην πραγματικότητα ήταν ολόκληροι μαντράχαλοι. Ο John Travolta ήταν 23 χρονών, ο Jeff Conaway 26, ενώ η Stockard Channing 33. 

Η πιπιλιά της Stockard Channing ήταν 100% αληθινή. 

To τραγούδι «Hopelessly Devoted to You» γράφτηκε αφού είχαν τελειώσει τα γυρίσματα. Οι παραγωγοί πίστευαν ότι η ταινία χρειαζόταν μία δυνατή μπαλάντα. Τελικά, αυτό το τραγούδι κέρδισε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ.

 

Η πρώτη φορά που ο John Travolta γνώρισε την Olivia Newton-John ήταν στο σπίτι της. Ήταν μεγάλος φαν της και όταν τη γνώρισε ήταν στρεσαρισμένος. 

Ο Jeff Conaway τραυματίστηκε σοβαρά στην πλάτη του όταν γύριζαν το «Greased Lightning». 

Το παντελόνι που φορούσε η Olivia Newton John στη σκηνή που τραγουδούσε το «You ‘re the one that I want» ήταν τόσο στενό, με αποτέλεσμα να σπάσει το φερμουάρ της. 

Ο Jeff Conaway έβαλε μία λεπτομέρεια στη σκηνή όπου ο Danny και ο Kenickie αγκαλιάζονται. Είπε πως την εποχή των 50s ήταν περίεργο να αγκαλιάζονται δύο άντρες. Οπότε πρότεινε αμέσως μετά να χτενιστούν και να προσποιηθούν ότι δεν συνέβη ποτέ. 

Θυμάσαι τη ζελατίνη στο τραγούδι «Greased Lighting»; Ήταν μία αναφορά στα προφυλακτικά.  

Δες ΕΔΩ μία σπάνια φωτογραφία όπου ο John Travolta δείχνει την φαλάκρα του.