Πάμε σινεμά: Όλες οι κινηματογραφικές πρεμιέρες σήμερα 15/10

Bιογραφίες με δυνατά καστ, μεταφυσικά θρίλερ και βραβευμένα δράματα.
Πάμε σινεμά: Όλες οι κινηματογραφικές πρεμιέρες σήμερα 15/10



Νέες κινηματογραφικές αφίξεις κι ενώ θα ήθελα να γράψω αντικειμενικά, δεν θα τα καταφέρω. Είναι που κάποια ονόματα τύφλωσαν την πένα μου.  

Ανίερη Συμμαχία
Γιατί να τη δεις: Γιατί θα καταλάβεις το λόγο της τύφλωσης.  Johnny Depp, Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch, Kevin Bacon και Dakota Johnson (εντάξει με αυτό το τελευταίο δεν τρελάθηκες, αλλά).

Υπόθεση: "Στη Νότια Βοστόνη της δεκαετίας του '70, ο πράκτορας του FBI, Τζον Κόνολι (Έντγκερτον) πείθει τον Ιρλανδό μαφιόζο Τζέιμς "Γουάιτι" Μπάλτζερ (Ντεπ) να συνεργαστεί με το FBI ενάντια σε ένα κοινό στόχο: την ιταλική μαφία. 

Η δραματική αυτή ταινία διηγείται την αληθινή ιστορία μιας ανίερης συμμαχίας, η οποία ξέφυγε κάθε ελέγχου, επιτρέποντας στον Γουάιτι να διεισδύσει στους κύκλους της έννομης τάξης, να αποκτήσει έλεγχο, και να γίνει ένας από τους πιο αδίστακτους και διαβόητους γκάνγκστερ στην ιστορία της Βοστόνης."

Του Scot Cooper.

 

Σκοτεινή Ανάμνηση
Γιατί να τη δεις: Αναμνήσεις και throw back, δολοφονίες και έρευνες. Εντάξει.

Υπόθεση: "Μινεσότα, 1990. Ο ντετέκτιβ Μπρους Κένερ ερευνά την υπόθεση της νεαρής Άντζελα, που κατηγορεί τον πατέρα της Τζον Γκρέι, για ένα αποτρόπαιο έγκλημα. 

Όταν ο Τζον ομολογεί στο έγκλημα για το οποίο δεν έχει καμία ανάμνηση, επιστρατεύεται ένας ψυχολόγος για να τον βοηθήσει να ανακτήσει τις καταπιεσμένες του αναμνήσεις. Ένα τρομερό μυστήριο αποκαλύπτεται σιγά σιγά".

Του Alejandro Amenábar με τους  Emma Watson, Ethan Hawke και Aaron Ashmore.

 

Νιότη
Γιατί να τη δεις: Ο Paolo Sorrentino επιστρέφει μετά την "Τέλεια Ομορφιά", με ένα κομψοτεχνικό δράμα. 

Υπόθεση: "Σε ένα πολυτελές ελβετικό ξενοδοχείο, παραθερίζουν ένας διάσημος Βρετανός μαέστρος στη δύση της ζωής του (Μάικλ Κέιν), ένας Αμερικανός σκηνοθέτης περιτριγυρισμένος από νεαρούς μαθητευόμενους (Χάρβεϊ Καϊτέλ), μια ηλικιωμένη ηθοποιός (Τζέιν Φόντα), η κόρη του μαέστρου (Ρέιτσελ Βάιζ), η οποία μόλις έχει χωρίσει με τον γιο του σκηνοθέτη. 

Ο χρόνος κυλά ήρεμα, με τους δύο φίλους να παρατηρούν με τρυφερότητα τις μπερδεμένες ζωές των παιδιών τους, τα κραυγαλέα νιάτα των σεναριογράφων που δουλεύουν με τον σκηνοθέτη και τους άλλους ενοίκους του ξενοδοχείου. Αντίθετα με εκείνους, κανείς δεν μοιάζει να ανησυχεί για τον χρόνο που περνά.

Η ρουτίνα τους όμως θα διαταραχθεί όταν ένας απεσταλμένος της Βασίλισσας της Αγγλίας θα τους επισκεφθεί, προκειμένου να πείσει τον Φρεντ να είναι ο μαέστρος ενός κονσέρτου προς τιμήν του πρίγκιπα Φίλιπ, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ."

Του Paolo Sorrentino με τους Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz.

 

Ο Νόμος της Αγοράς
Γιατί να τη δεις: Κουβαλάει ένα βραβείο ερμηνείας για τον πρωταγωνιστή Vincent Lindon απο τις Κάνες. 

Υπόθεση: "Ο Τιερί είναι ένας απολυμένος εργάτης που προσπαθεί να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του στη σύγχρονη Γαλλία της υποβαθμισμένης εργατικής τάξης και των σκληρών εργοδοτικών πρακτικών. 

Αγωνίζεται να μην το βάζει κάτω και να αντιστέκεται, όμως αυτό που αντιμετωπίζει στην ελεύθερη αγορά, είτε συμμετέχοντας σε σεμινάρια επιμόρφωσης είτε προσπαθώντας να ανοίξει νέους δρόμους εργασίας, είναι το αδυσώπητο πρόσωπο ενός καπιταλιστικού συστήματος που εκμηδενίζει συνεχώς τον εργαζόμενο."

Του Stéphane Brizé, με τους  Vincent Lindon, Karine de Mirbeck και Matthieu Schaller.